reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

bada, ja w pierwszej ciąży strasznie się roztyłam, przytyłam 19kg, zrzuciłam ledwo 11kg, ale w zeszłym roku się spięłam i schudłam wreszcie do wagi w normie, między innymi po to, żeby lepiej się czuć w drugiej ciąży ;-)

Gochson,
witaj w klubie! Z wypłatami mam wieczny problem, wciąż zalegają mi z wynagrodzeniem za kwiecień, a mamy połowę maja, firma straciła płynność finansową i też się ogromnie cieszę, że udało się zajść w ciążę przed zwolnieniem ;-) Mam tylko nadzieję, że przełożeni nie zechcą mnie "wyrolować", bo to firma bardziej na papierze, zatrudnia max 5 osób, więc i przywileje pracowników znikome...

jezyk, ja gardło płukałam tylko wodą z solą, ale też nigdy nie bolało mnie tak, żebym po ścianach chodziła...

Megami, mnie jak na złość zaczęły ostatnio 2 zęby boleć i jeden się ukruszył :wściekła/y: No ale da się żyć, wytrzymam jeszcze ;-)

reklama
Gochson ciąża z Olą to była meczarnia dlatego tak długo zwlekałam z ciążą, miałam wszystkie objawy książkowe, wszystko mnie bolało, spuchnieta jak balon, auta zgaga matko co to był za ból a koniec ciąży pozostawię bez komentarza! Poród to była ulga w cierpieniu jak mi wody odeszły popłakałam się ze to wreszcie koniec, poród to moje najlepsze wspomnienie w całej ciąży :) a jak Ola mnie kopala matko czasem jak mi kopa zapodala to z bólu podałam na podłogę i do tej pory jest taki słonik w składzie z porcelana :)

Nulini no ja też jeszcze czekam na wypłate za kwiecień, no ale jak masz umowę, opłacony ZUS to chyba nie masz się czego obawiać.

Doggi to sie dziwie, ze chcialas jeszcze jedno dziecko, no ale wiem jak to jest chęć posiadania dziecka jest większa niż wszystkie nasze cierpienia. Zaciska się zęby i tyle.
U mnie poród nie należy do ciekawych wspomnień, bo się męczyłam 22h, a potem i tak zrobili cc, więc mam nadzieje ze teraz bedzie cc od razu.

Gochson współczuję porodu u mnie 3,5 h od odejścia wód do trzymania Oli :) to było piękne przemoglam się tylko dlatego ze mówią ze druga ciąża jest inna narazie się nadto mię zapowiada, ale wciąż mam nadzieje ze nie będzie tak jak z Olą :)

Goschon oby tym razem było lepiej ;)
Mój 1szy poród jakieś 19-20h trwał, z czego w szpitalu ostatnie 3,5h ;) nie spieszyłam się :p 2gi poród wywoływany, to zupełnie inna bajka, ale trwał 3,5h od pojawienia się skurczy po oksy (tylko, że zaczynałam z 3cm już). Zobaczymy co to będzie.

Doggi ja słyszałam, że każda ciąża może być inna. U mnie objawowo niby takie same były. Na pewno wynikami co nieco się różniły, ale mdłości, zgagi itd miałam. Oby ta była dla Ciebie lżejsza! Hm może od płci to zależy, mam 2 córy, może jakby był syn to było by inaczej :D ach te zabobony, ale może coś w tym jest :)

Ostatnia edycja:
Heja.

wyjątkow wstalam o 6. no koszmar.. jak budzik mnei budzi to jakby ktoś w twarz dal z zaskoczenia.

potem na sekunde do przyjaciolki, pozniej za bialystok po domek dla chlopaków. pogoda do d..py. albo duszno, albo pada ;/

Jezyk my z F w tamtym tyg. smigalismy na proby, a teraz mamy bialy tydzien. nie chce mi sie strasznie. popielilabym w ogrodku :D

Magami ja też sie nie spieszyłam, rano mi odszedł czop i zaczeły sączyć wody (nie byłam pewna czy to wody), miałam umówioną wizyte o 15:00, wiec czekałam. Potem pojechałam do pracy, no i do lekarki, która potwierdziła, że to wody, no i wtedy już całkiem chlupnęły (normalnie jak na filmach). Pojechałam do domu, wykąpałam się, spakowałam co mi tam brakowało i do szpitala dotarłam koło 16:00, no a synek się urodził następnego dnia o 14:52. Mąż biedny spał na porodówce na małej kanapie, no ale chciałam mieć kogos przy sobie, bo momentami miałam dość.

Doggi może się jeszcze odmieni i wszystkie dolegliwosci pójdą precz, a Ty się będziesz cieszyła dobrym samopoczuciem przez kolejne 8 miesięcy.

Szukałam ostatnio trochę o lekach i kategoriach bezpieczeństwa w ciąży (mam ząb do usunięcia i już wiem, że lepiej zaczekać do II trymestru :p ) i znalazłam http://www.skn-starynki.wum.edu.pl/sites/skn-starynki.wum.edu.pl/files/leki_w_ciazy.pdf

Doggi no to super, że z brzuchem już ok :)

Ale mi się nic nie chce !

Ja mialam usowany korzen zeba kilka dni po zmajstrowaniu bąbla.
w poprzednich dwoch ciązach mialam leczone zeby od samego początku. Tylko ze ja juz umieralam z bolu. z opuchniecie na twarzy wlącznie.

co do wielkosci brzucha. Z F dowiedzialam sie pozno. 17 tc byl. I jak wczesniej nic nie bylo widac, tak po dowiedzeniu sie od razu wywalilo mi brzuch ze wyglądalam jak do porodu.przytylam 27 kg.
Z O bylo widac juz w 3 tygodniu. w 11 tc bylismy na weselu to bylo widac z daleka ze ja w ciązy. pod koniec to bylam wielka. przytylam 40 kg.

teraz brzuch mi wypycha, ale on bardziej taki najedzony jest., tzn rano nie widac nic. i jak wciągne to jest ok. ale wieczorem.. boze jaka pilka.Teraz mam w planach nie przekroczyc 100 kg na wadze :)

startowalam z wagą wiekszą o 7 kg niz normalnie wazylam.

1 pierwsza ciąża +20kg,druga +18,więc teraz pewnie podobnie,czyli wieloryb :-p;-)

Kto głodny zapraszam na szpinak ze śmietaną, serkiem topionym,czosnkiem i makaronem ,pychota :-)

reklama
Pierwszą ciążę przedobrzyłam +20, za to w drugiej już się pilnowałam i miałam tylko +9kg. A teraz to sama nie wiem jak będzie. Wydaje mi się, że już zaczyna mnie wypychac, bo nie mieszczę się w spodnie:wściekła/y: no ale wiadomo ciało już nie to samo co 10 lat temu:-p

Zmykam na próby, odezwę się pewnie dopiero jutro, bo dziś zostajemy jeszcze w Kościele coś tam porobić.
Błagam laski oszczędźcie mnie trochę i nie piszcie jak oszalałe:-p;-)

Do góry