reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

reklama
Hm... zapisałam się do lekarza... Ta sama babeczka przyjmuje i na nfz i prywatnie... Na nfz termin 12 czerwca :O (i tak dobrze porównując inne przychodnie) i na ten piątek zapisałam się też na prywatną wizytę... No zobaczymy co to będzie...

A co do bóli brzucha... Jak któraś ma schizować, to zawsze można podjechać do szpitala na IP, ciut podkoloryzować, powinni zrobić USG i wszystko będzie jasne ;)

Dziewczyny jeśli gardło boli można Strepsils miód i cytryna. Ja wiem, że domowe sposoby są najlepsze, ale czasami pojawiają się takie sytuacje, że domowe sposoby nie dają rady, a lepiej się szybko wyleczyć niż narażać dziecko niepotrzebnie na zarazki.
Dzwoniłam do swojej lekarki, mam tą samą od 10 lat, i kazała przyjechać po niedzieli jeśli nic się nie dzieje. Także moja pierwsza wizyta wypadnie w Dzień Matki.

Witam nową mamę
doggi i jak się czujesz? boli brzuch?

Jeśli chodzi o picie kawy. To ja piję, pół na pół z mlekiem, codziennie rano i nie wiem czemu miałabym przestać?:-):-)

Zjadłam wielką bułe z pastą jajeczna i ślad po skkurczonym brzuchu zaginął :) ale dla odmiany mdli mnie teraz więc jak to się ładnie mówi "jak nie urok to sraczka"

jezyk mnie w ciąży z synkiem lekarka zalecała tantum verde. Możesz próbować płukać gardło wodą z solą.

Doggi super, że już lepiej - widać nie ma złotego środka, zawsze coś

Kawa nie powinna zaszkodzic - tym bardziej, że jest to jedna dziennie. Mnie akurat od kawy odrzuciło, więc nie mam dylematów.

Gochson liczyłam ze ta ciąża będzie inna niż z Olka ale chyba musze przywyknąć do tego ze wszelkie zle objawy ciążowe lubią mnie ale liczę ze mdłości za miesiąc juz znikną wraz ze zmęczeniem

Doggi powiem Ci, że tak myślę o Tobie od kilku dni. Idź na wszelki wypadek do lekarza. Dziwne te Twoje poranne bóle brzucha i jeszcze te w krzyżu co pisałaś. Dla własnego spokoju idź i powiedz o wszystkim lekarzowi.

Doggi byle przetrwać do drugiego trymestru, potem już będzie lepiej. A to jak z córką byłaś w ciąży to też nie było kolorowo ?

reklama
AZA777 ale ja nie mam boli brzucha! Czasem kłuje ale to norma z Olka tez tak miałam w pierwszym trymestrze a krzyż tez mnie bolał od początku z ola do samego końca to są normalne objawy. Poza tym jak miałam operacje na kolano to miałam znieczulenie w kręgosłup u mi powiedzieli ze niektóre kobiety po takim znieczuleniu dużo bardziej odczuwają ból w krzyżu, nie wiem czy u mnie po tym ale i z Olą i teraz bóle takie.miałam a Ola urodziła się zdrowiusienka, bez żadnych komplikacji. A lekarza mam w czwartek.

Ostatnia edycja:
Do góry