reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

reklama
Ja tak piłam we wcześniejszych ciążach - rozpuszczalna z mleczkiem ;) Teraz mi się skończyła i jakoś nie mam weny kupić bleh, piłabym chyba, że wysokie ciśnienie by mi przeszkadzało.

Kupiłam sobie gumy do żucia :D ten okropny posmak w ustach... po każdym posiłku mnie mdli, a nie będe przecież co chwilę zębów myć :)

Gochson musi być dobrze!

Ostatnia edycja:
Alecta kciuki za wizytę &&&&&&&

Gochson tutaj większość z nas po poronieniu,ale trzeba być dobrej myśli ,musi być w końcu dobrze :happy2:

Megami ja też miętusy na zmiane z gumami, kiedyś nam to minie :-D

gabi, w pierwszej ciąży kawy nie piłam, ale teraz ciężko mi zrezygnować, robię sobie w wielkim kubku z jednej płaskiej łyżeczki, woda do połowy i reszta mleko ;-)

Gochson, trzymam z całej siły kciuki, żebyś została na całe 8 miesięcy :tak:

Piszecie o mdłościach i wymiotach, ciekawa jestem, jak ze mną będzie, w pierwszej ciąży nie miałam absolutnie żadnych przykrych objawów, nie licząc zgagi, krwawiących dziąseł i trudności z oddychaniem pod koniec, a podobno druga ciąża się różni od pierwszej ;-)

Gochson jakie bóle brzucha masz na myśli? Bo się zestresowałam teraz, ale przy pozamaciczna przyrost bety hcg jest mniej niż 66% chyba a ja miałam przyrost ponad 100% ale dzisvten brzuch, zmartwilas mnie

Najbardziej niepokojącym znakiem jest ból w podbrzuszu (zazwyczaj po jednej stronie) o bardzo dużym nasileniu, tkliwość okolicy narządu rodnego oraz nieprawidłowe krwawienie z dróg rodnych, które ma inny charakter niż spodziewana miesiączka. W ciąży rozwijającej się wewnątrz macicy takie objawy nie powinny występować. Jeśli natomiast pojawiają się ostry ból, parcie na pęcherz moczowy i odbytnicę, przyspieszone bicie serca, przyspieszony i płytki oddech, zimne poty, silny niepokój psychofizyczny aż do utraty przytomności i omdlenia, stan taki wymaga natychmiastowej interwencji lekarskiej (i najczęściej zabiegu operacyjnego), gdyż bezpośrednio zagraża zdrowiu lub życiu kobiety.

Doggi lekkie bóle w podbrzuszu są normalne przy powiększającej się macicy, ja bardziej mówię o bólu nie do wytrzymania. Nie popadajmy też w paranoję.

No rano ten ból był nieznośny, wyprostować się nie mogłam cały skyrczony jak wzięłam no-spe trochę mi puscilo ale cały czas mam taki ten brzuch spiety, teraz już normalnie się ruszam ale wciąż jest taki nie teges

Gochson lekki ból miałam wcześniej i wiem ze się pojawia jak macica się powiększa, ale to było coś innego napewno mię paranoja!!

Mam c nadzieje ze to kolka

Ostatnia edycja:
reklama
Dziweczyny a tą nospe to Wam zalecali lekarze ? Ja raczej jestem przeciwna braniu leku od tak sobie. Nospe brałam w ciąży z pierwszym dzieckiem, ale dopiero pózniej ok 6 miesiąca. Nospa jest na skórcze, a na poczatku ciąży chyba bardziej bóle swiadczą o rozciagającej sie macicy, więc chyba magnez jest lepszy ??

Doggi jeśli ból jest męczący to chyba warto dmuchać na zimne i odwiedzic lekarza.

Do góry