reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2014 :)

mea osi, mnie ostatnio gin ostrzegał, że jak plamienie się pojawi to żeby nie podnosić alarmu bo podobno to normalne... tak jak dziewczyny piszą, żywa krew zwiastuje coś niedobrego. trzymam kciuki żeby tylko na strachu się skończyło
Akuku, && za wizytkę

reklama
Akuku to trzymam kciuki za dzisiejsze usg i za przyszla core :) ja bym wlasnie chciala taki model rodziny :) dwoch chlopakow starszych i jedna corunia tak ze trzy lata mlodsza od tych dwoch :)

Ikasia dbaj o siebie ... ja mam malego baka i staram sie go jak najmniej nosic teraz

Basiekk cudne rozpoczecie poranka :) chodzi mala do zlobka ?

Agagsm obaw tysiac ale wazne ze pozytywnie myslisz :)

Mea trzymaj sie . Musi być dobrze.

panna nikt zdrowia dla Taty.

Ja dziś od 7 rano wymiotuje jak kot :(. Wczesniej nigdy tak nie miałam. Obudził mnie syn i zamiast go przytulić musiałam lecieć do ubikacji. Dobrze że mąz poszedł na 8. 30 do pracy to lekko sie ogranełam

No i odliczam do środy do wizyty. Tej juz nie przesune

Vinga, żadne plamienie w ciąży nie jest normalne. I każde należy skonsultować z lekarzem.

Mea_osi, ale to nie znaczy od razu, że to musi być coś złego. Przyczyn plamienia może być mnóstwo. W dodatku wcale nie jest powiedziane, że to plamienie to z macicy. Może być równie dobrze z szyjki. Idź do lekarza, niech sprawdzi, co się dzieje. Na pewno dostaniesz progesteron (duphaston lub luteinę) i zalecenie o oszczędnym trybie życia. Oszczędzaj też swoje nerwy. Złym nastawieniem człowiek często sam ściąga na siebie złe rzeczy. Taka samospełniająca się przepowiednia. Żadna z nas nie ma gwarancji, że będzie dobrze, że ciąża będzie udana i donoszona do końca, niektóre z nas wiedzą o tym już z doświadczenia (ja np. miałam lekcję 1 a potem powtórzenie, żebym na pewno zapamiętała), ale to nie są rzeczy, na które mamy w jakikolwiek sposób wpływ, dlatego też rozmyślanie o tym i zamartwianie się nic dobrego nie przyniesie. Szanse na to, że wszystko będzie dobrze, są naprawdę duże. A plamienie warto skonsultować, ale nie ma co podnosić paniki, bo niejedna kobieta pół ciąży przeplamiła i urodziła zdrowego malucha. Trzymam kciuki i daj znać, co lekarz powie.

Witam Was dziewczyny! Jestem tu nowa, napisalam troche o sobie w watku:poznajmy sie:-) Wczoraj zrobilam test i tak sie zszkowalam, wogole sie nie staralismy (poza tym karmie piersia,i wczesniej po 1 ciazy znacznie utrudnialo to zajscie w druga),aczkolwiek chcielismy miec 3 dzidziusia.Bardzo kochamy dzieci:-) Swiat zakrecil mi sie w glowie, jest kolorowo no i ta wiosna dookola:-) Czuje sie zupelnie jak w jakiejs innej rzeczywistosci jeszcze nie ochlonelam.Termin mam na 28 stycznia, czyli bede jedna z ostatnich rozpakowanych ;-)Na BB jestem od 2005 roku, kiedy zaszalam w ciaze z moja pierwsza corunia i uwielbiam to forum.

Dziewczyny jesli chodzi o plamienia,tak jak pisze Katherine- zawsze trzeba skontaktowac sie z lekarzem. Moge z mojego doswiadczenia napisac troche o tym bo plamilam w 2 ciazy w 9 tygodniu.Bardzo sie balam.To byly brazowe plamy.I pojawilo sie to przy naglym,duzym wysilku fizycznym-pracowalam z niepelnosprawnymi i musialam przewiezc osobe na wozku(ciezka) przez wysoki prog,wiec musialam dzwignac do gory, no i stalo sie.Zadzwonilam do mojej ginekolog z Polski i powiedziala,ze jesli to jest kolor brazowy i to tylko jednorazowo to po prostu mam sie oszczedzac i nic nie robimy z tym.Natomiast jesli bedzie sie to powtarzac, to po pierwsze rezygnacja z tej wysilkowej pracy no i oczywiscie badania i ew. podanie lekow.

Na szczescie to bylo jednorazowe, w pracy powiedzialam,ze musze sie oszczedzac i potem juz bylo ok.
Slyszalam tez,ze te plamienia nie powinny byc czerwona,zywa krwia.Wtedy to prosto do lekarza.

Akuku-czy Ty tez jestes za granica?ja mieszkam w Danii:-)
Panna.nikt Trzymam kciuki za tate!

Witam kolejne forumowe mamusie :-)
Wpadam na chwilkę, żeby pozdrowić moje dwie koleżanki Kulkę i Kasieńkę :cool2: Trzymam łapki za was dziewczynki ;-) Oczywiście za pozostałe styczniówki równie mocno ;)

Hej dziewczynki

Ja od 3 dni umieram ,myślałam ,ze mnie to ominie a tu kicha budzę się z bólem głowy i mdłościami masakra.Do tego jeszcze mam jakiego doła nic mi się nie chce,nic mnie nie cieszy ..co jest?

reklama
juliana, może to spowodowane pogodą? taka przygnębiająca jest ostatnio, że mi też się nic nie chce... oj coś dużo wymiotujących się nam robi... ciekawe kiedy mnie to dopadnie, mam nadzieję, że w ogóle

Do góry