reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2014 :)

Wlasnie leze w łóżku u rodziców w domu, na Mazurach. O 1.05 wnocy zadzwoniła do mnie siostra ze tata w szpitalu, wsiadlysmy w samochód i przyjechaliśmy tutaj. Wyglada ze będzie ok, ale boimy się bo jesienią miał udar...
Moja rodzina o ciąży nic nie wie...

reklama
panna,nikt, trzymam kciuki za tatę, żeby było wszystko w porządku.

Dzisiaj mi już lepiej, no przynajmniej w tej chwili :-) Ale wczoraj było okropnie. Tak naprawdę do pierwszy raz miałam mdłości, w poprzedniej ciąży ani razu. Nie wiedziałam, że człowiek tak paskudnie się może czuć. Nawet wczoraj mój mąż się na skype odzywał i mu tylko powiedziałam, że nie mam siły rozmawiać :-D
A ja wczoraj wymiękłam i powiedziałam mojej siostrze ;-)I tak by się dowiedziała, bo jest położną przy ginekologu i dodatkowo trochę siedzi w rejestracji w moim ośrodku zdrowia. A ja stamtąd obierałam ostatnio betę i jej koleżanki się się cieszyly, że w końcu beta rośnie, więc nie wierzę, że by jej nie powiedziały. A lepiej żeby wiedziała ode mnie niż od kogoś obcego :tak: Ale na razie nikomu więcej.

dzień dobry wszystkim z rana:-) ja już od godziny na nogach ponieważ moja pierworodna postanowiła ściągnąć mnie z łóżka o 5 po czym sama poszła spać dalej:confused2: pewnie to znacie... muszę przyznać, że ja nie mam żadnych objawów oprócz nieobecnej miesiączki :-) w sumie w poprzedniej ciąży było podobnie, ale czasami aż się zastanawiam czy ten test był prawidłowy...
nie umówiłam się jeszcze nawet do lekarza, czekam na decyzję teściowej do którego mam się zgłosić (pracuje w miejscowym szpitalu położniczym, więc po prostu zaproponuje mi kogos ona) tak było poprzednik razem i byłąm strasznie zadowolona. w sumie to chcę się tylko dowiedzieć czy mój poprzedni lekarz nadal tam pracuje i biegnę prosto do niego:-) nie mogę się już doczekać pierwszego usg!
ale mi esej wyszedł! wiecie, że wczoraj miałam taką straaaaszną ochotę kupić już coś maleństwu, nawet już weszłam do sklepu, ale wyszłąm pukając się w głowę ;-) nienormalna jestem;-)

hej :)

ja juz w pl tzn bylam wczoraj :)
dzis mam usg o 16 :)
zastanawiama sie czy nie odpuscic teraz usg bo jednak w pl bede znowu za 2 tyg :)
ale postanowilam ze jak dzis serduszka nie zobaccze to za 2 tyg tez zrobie :)

pannanikt trzymam mcno kciuki za tate :)

delewarre no ja wpierwszej ciazy mialam tydzien mdloscie ale ja myslalam ze cos zjadlam co mi zaszkodzilo :p
\w drugiej mndlilo mnie do 5 miesiaca ;/;/

a teraz mam mdlosci, wczoraj mnie w miesnym zemdlilo, dzis eszcze nie mam i chyba z podekscytowania ginem miec nie bede :p:p

mam nadzieje ze zobacze serduszko :D

Milego dnia :)

kurde a ja sie dzis rano obudzilam i zobaczylam ze mam plamienie ... boje sie jak cholera ... ja caly czas nie potrafie sie ta ciaza ucieszyc i tak sie straszliwie boje ze cos jest nie tak ... dzis ide do gina i mam nadzieje ze wroce spokojniejsza ... chyba ze nie ... trzymajcie kciuki !!

Akuku z ciekawosci core czy synka bys chciala ?

Ewatresco fajnie miec takie uklady :)

Panna.nikt zdrowka dla Twojego taty

Delewarre a kiedy usg ??

Mea_osi trzymam mocno ...

Ostatnia edycja:
witam się z rana!
U mnie nastroje ciążowe szaleją - a mdłości powoli chyba się załączają, bo wczoraj mi niedobrze było - ale co nas nie zabije to nas wzmocni;-)

mea_osi: kciuki za wizytę, zeby wszystko było ok. - co do różnych myśli i obaw to też tak mam - sama siebie wyciszam i staram się nie dopuszczać do siebie obaw, ale czasem zaświta mi myśl czy na pewno nie jest pozamaciczna ciąża, czy jest zdrowe i ogółem czy będzie dobrze. Cieszę się, ale obaw mam sto tysięcy....
ivi: ooo pierwsza znajoma twarz - my się znamy ze styczniówek 2010 - dawno cię nie widziałam:) ty już trzecie, a ja dopiero drugie hehe Jak Tymek i mała się chowają? Pracujesz czy siedzisz z dzieciakami?
ewatresc: ja ostatnio kupując swojej córze ciuchy (manię mam jakąś, bo szafę ma pełną) miałam chęć coś kupić z takich malutkich rzeczy, ale się stuknęłam w łeb i nie kupiłam:-D Jak będzie druga córa to wszystko mam, a jak syn to przecież jeszcze dużo czasu na zakupy:tak:
Akuku: to w taki razie życzę usłyszenia serduszka!
panna:nikt: mam nadzieje, ze z tatą będzie dobrze!

miłego dnia!

meaosi spokojnie, plamienia często się zdarzają...byleby nie byla to czerwonazywa krew...pewnie dostaniesz duphaston..:) trzymam kciuki

akuku TOBIE TŻ DZISIAJ ŻYCZĘ UDANEGO SEANSU::):)

panna nikt kciuki mocno za tatę...i staraj sie malo denerwować, bo to nie dobre dla Maleństwa

Ja wczoraj opiekowalam sie bratankiem..i chyba z duzo tego podnoszenia, chodzenia...wyszlismy z domu o 9 mlodego mamie oddalamo 18....wiec bardzo dlugo...i wieczorem brzuch mnie bolal...juz wiem ze nie mogę sie tak nadwyrężać....

meaosi trzymam mocno kciuki :)

kasienka no mam juz 2 synkow wiec teraz chcialabym corke, ale powiem tak staralam sie tak dlugo ze naprawde stracilo to takie znaczenie :) byleby zdrowe bylo :)
ale mowie jakby byla cora to bym chyba ze szczescia w chmurach latala :p hehe

ae to jeszce jakies 10 tyg zanim sie dowiem, a moze nawet 14 bo nie wiem czy bede wpl w 16 a usg w uk mam w 12 i 20 tyg.

ikasia no musisz sie teraz oszczedzac :D za dlugo sie staraliscie by teraz sie cos zlego stalo :)

reklama
Dzień dobry :)
U nas strasznie deszczowo, ale humorek dopisuję. Leje jak z cebra od rana. Z pracy do Was piszę :) Moja córcia mnie pozytywnie zaskoczyła. Rano powiedziała mi wierszyk "Mamo mamo coś Ci dam...", co prawda zapominała niektóre słówka, ale pięknie jej to wyszło. Ehh łezka się w oku zakręciła.

Mea_osi powodzenia, kciuki mocno zaciśnięte, musi być dobrze, daj znać po wizycie &&&&&
Panna.nikt kciuki za zdrówko taty zaciskam&&&&&
Ewatresco mamy pierwsze córeczki w zbliżonym wieku. Jak ma Twoja pociecha na imię? Chodzi już do przedszkola? Ja swoją chciałam posłać od września, ale ciągle jeszcze myślę czy to dobra decyzja. Czy nie jest za mała? Będzie miała 2 lata i 4 m-ce. Choć jest bardzo towarzyska, uwielbia dzieci, zabawę. Nie bardzo będę miała co z nią zrobić, bo jak jestem w pracy to zajmuję się nią teściowa moja. A chce mieć wolne 2 m-ce więc pomyślałam o przedszkolu. Do końca maja muszę się ostatecznie zdecydować.
Ivi witamy Cię serdecznie :)
Ikasia oszczędzaj się kochana
Ja póki co łykam tylko folik i to też dopiero od wczoraj, bo jakoś zapomniałam o tym:zawstydzona/y:. Na początku czerwca mam wizytę u gina. To porozmawiam z nam na ten temat.

Miłego dnia Wam życzę

Ostatnia edycja:
Do góry