reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Bandytka :) zdolniacha z Ciebie :-)Fajny woreczek a jeszcze jak masz mieć z tego zysk to trzymam kciuki obys jak najwiecej wyprodukowała i sprzedała !!!!:happy2:
Ze mnie krawcowa jak z koziej dupy trąba :-DCzarny gozik do czarnego płaszcza jasno brązowa nicią przyszłam bo czarnej nie mogłam znaleść a raczej nie chciało mi sie szukać R jak to zobaczył to takie oczy zrobił:szok: hehe

reklama
Hellol!

Witam sie I ja, caly czas jestem na bierzaco ale tez jakas handra jesienna mnie dopadla, zero weny , robie tylko to co musze, jakies sprzatanie I gotowanie, staram sie zmobilizowac do szykowania jakiejs wyprawki , duzo rzeczy mampo Amelci ale do szpitala to juz nic ! W temacie depresji poporodowej znam dziewczyne, ktora przez 2 tyg. nawet nie chciala dotknac swojej coreczki, poprostu zero uczuc-lod I pewnego dnia poprostu minelo, a ja troche sie smutalam , troche plakalam , mezus sie martwil ze nie kocham corci ale po kilku dniach minelo razem ze zmeczeniem! A z badaniem szyjki w Kanadzie jest troszke pomiedzy PL a Anglia, bada sie na pierwszej wizycie I kazdej po 35 tyg,pomiedzy nie!

Akuku- kurcze jakies fatum nad Toba wisi, chyba jestec skazana na niespodzianke!:)
Moja szwagierka ma zaplanowana cesarke na 21 pazdziernika a mi od tego dnia zostanie akurat 3 m-ce , kurcze wydaje mi sie strasznie dlugo, a juz zaczynam miec zgage I dostalam zylaka w pachwinie I wogole jakos do d... nie powinnam n arzekac bo jestesmy zdrowi ja I maluszek ale styczen tak daleko przed name.... buuuu .

Trzymajcie sie stycznioweczki, przepraszam za moje narzekanie bo wiem ze nie ma wlasciwie na co, mezusia mam codziennie w domku I powtarza zem najlepsza I najcudniejsza ( slodziak) a niektore z was tesknia za swoimi polowkami ale moze taki etap ciazy - nostalgiczny... Caluski

ja pitolę, kolejna do dupy noc za mną! po porodzie to chyba tydzień ciągiem bede spała (hehehe, jasne)

znaczy dzień dobry:)

Tina, Emily - piszcie nam tu częściej, a lepiej Wam będzie!:)

Akuku - masz pod górke z tym 4D! nie poddawaj się!

Siva - pójdź szybciej na pasowanie i zaklep sobie jakieś krzesło, bez przesady - nie stój tyle! i dzieci i rodzice potrafią na takich apelach mdleć, ja sama ratowałam 3, a tymbardziej w ciązy!

Marika - zdrówka, zdrówka i zdrówka!

widziałam wczoraj program o tych plastrach, chwalili bardzo niby...a wiecie coś na temat pasów poporodowych? bo ja bym chyba zakupiła, coby szybciej brzuchol się wchłaniał, ale nie mam pojęcia jakie są dobre...

Miejskibandyta - moim zdaniem boski woreczek jest! zdolniacha!

Magsus - ja jeszcze mniej uzdolniona jestem... jak w przedszkolu Kajtek miał się przebrać za bałwana, to przykleiłam Mu na czoło kartkę z napisem "BAŁWAN"....dobrze, zę moja mama to zobaczyła wcześniej i zdołała coś uszyć...:)

Hej kobitki, te stare i te nowe ;)
U mnie dziś jakoś sennie i jesiennie, mało mnie zachęca do działania ta pogoda, niestety.
Na szczęście remont postępuje i w tym tygodniu powinna się skończyć demolka, a od poniedziałku ruszamy z kładzeniem płytek, malowaniem itd. Więc jeszcze góra 2 tygodnie i powinniśmy być w domu.
Bandytka, zajefajnie ci idzie to szycie, a jeszcze jak możesz sobie dorobić, to w ogóle super :)
Inomama, ja od paru nocy się budzę po 4-5 razy, bo mi niewygodnie... Masakra jakaś - bark mi drętwieje od spania na boku, na plecach to mi zaraz duszno się robi, a jeszcze koty-łajzy kołdrę kradną...

Ostatnia edycja:
czesc:)
My po wczorajszej kontroli nei najlepiej, Dawid ma zapalenie płuc, dokładnie lewego, dostal kolejny antybiotyk, no i leczymy sie w domu,wczoraj mialam akcje, zaraz po obiedzie zaczal sie dusic kaszlem, zwymiotowal mi caly obiad i poprostu lecialo z niego razem z ta flegma, w pewnym momencie nie mogl zlapac powietrza , wiec wsadzilam reke do buzi i zaczelam to ''wyciagac'' (przepraszam), on pobladl, ja sie tak wystraszylam , wzielam go an rece do lazienki i zaczelam buzie woda chlapac, przeszlo...masakra. No ale przenioslam go kawalek i pozniej w nocy mnie jakies skurcze braly, dzis tez mnie lekko podbrzusze pobolewa, troche sie martwie, bo wtych nerwach juz nie myslalam o Wiktorku w brzuszku tylko , zeby pomoc Dawidowi. Na szczescie maly sie rusza, staram sie dzis nie przemeczac.

Sylka o rety oby Dawidek szybko wyzdrowiał !!! Moje dziecko tez wymiotuje przy kaszlu właśnie ta felgma lekarz mówi ze dobrze bo nie zalega jej to ale wymęczy ja strasznie i płacze ze nie chce pluć ( wymiotowac) . No niestety w takich sytuacjach człowiek zapomina o bozym świecie i stra sie pomóc dziecku takze dziś odpoczywaj jak bedziesz mogła i straj sie nie dźwigać .

anietka 2 tyg szybko zleci i bedziesz miła spokój te remonty to naprawde wykańczaja człowieka . Mnie pogoda tez dziś nie nastraja do pracy leże z corcia w lużku czytamy książeczki :)

inomama hahaha Ty to jesteś dobra naprawde ale byś przypieła łate swojemu dziecku

Emili nie przejmuj sie i nie przepraszaj każda ma takie dni ponazekaj sobie moze będzie ci troszkę lepiej u mnie z humorem w kratkę raz lepiej raz gorzej ale to z niewyspania chyba . Dziś miałam sie zebrać i jechać na jakiś zakupy do szpitala bo z tych rzeczy nie mam jeszcze nic no moze gorsza koszule do porodu , ale nią mam weny narazie moze po południu sie zbiore .

sylka zdrowia dla synka, staraj się teraz odpoczywać dzisiaj;-)
bandytka śliczny woreczek, zdolna jesteś :tak:

My wczoraj byliśmy na Wałęsie, ale ja akurat lubię historię dlatego się wybraliśmy, całkiem fajny, choć jak to z takimi reklamowanymi filmami jest, czuję lekki niedosyt:-) potem mąż mnie zabrał na kolacyjkę, normalnie randka jak ta lala:-D.
Wczoraj naczytałam się, że spać po nocach nie możecie, i ja dziś też, obudziłam się o 1.30 i już potem zasnąć nie mogłam:-(

Bandytka- no no no...Kurcze talenciara z ciebie!!!! Swietny ten woreczek :) Super ze masz takie zdolnosci!!!
Sylka - lo matulu...biedny Dawidek :( Leczcie sie I zdrowiejcie szybciutko!!!!
Emily - chyba taki czas I pora roku ze sie dziewczyny troche bardziej smutaja... Ja tez ostatnio jakas taka poddolowana chodze...
Tamtusia - fajnie ze sie Wam randka udala :) Jak juz pisalam....zazdroszcze :) :) :)
magsus - a to ze nie masz talent do szycia to przeciez nie znaczy ze nie masz do czego innego :) :):)

Jezuskicu dziewczyny...przezywam od wczoraj horror z masakra I makabra naraz wziete... ;/ Poprostu tak mnie nawala kosc lonowa I wszystko co po bokach ze nie potrafie kroku zrobic :( W nocy chcialam wstac na siusiu I nie umialam z bolu nog na ziemie postawic, a jak juz sie podnioslam to kazdy krok bolal mnie jakbym byla tam polamana :( Myslalam ze sie poplacze ;(
Ktoras z was pisala o tym tez...chyba Antinetka...jesli pomylilam to przepraszam...Przeciez to idzie sie z bolu wykrecic na druga strone :(Nie mowiac juz o ubieraniu...Bo zeby zalozyc majciochy to musialam prawie ekwilibrystyczne sztuczki zastosowac...
Wiem ze sie kosci troche rozchodza itd I ze moze troche bolec...Ale czy to jest troche jesli sie kroku nie umie zrobic??!!
Jak juz potem rozchodze to nawet idzie jakos pomalu, ale te pierwsze kroki po wstaniu z lezenia czy siedzenia to poprostu KOSZMAR!! :(

Anbas, to ja pisałam... Dzisiaj u mnie ciąg dalszy... Jak wstaję rano, to drobię jak gejsza normalnie, dopiero jak się "rozbujam", to w ciągu dnia jest ciut lepiej, ale generalnie ponury dramat z tym chodzeniem, zwłaszcza po schodach
:( Może cię to pocieszy, ale ja żeby się ubrać, też już robię cyrkowe wygibasy, najgorzej jak muszę np. rajstopy założyć. Schylić się nie bardzo mogę, bo od razu mam zaj*** zgagę, więc bokiem podnoszę nogę do góry, coby brzucha nie gnieść kolanem... A co będzie za miesiąc-półtora, to się nawet boję myśleć:baffled:

reklama
Antinetka - a Ty tez masz takie uczucie jakbys am byla polamana normalnie?? :( Bo mi to nawet ta kosc czasem tak "strzela"...wiesz...Jak czasem kolana strzelaja jak nagle kucniesz to mi tak trzaska kosc lonowa...I to dopiero od niedawna ale to poprostu masakra jaki to jest bol wtedy :(

Do góry