reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

One sie juz robia calkiem czarne ostatni sposob folia sol i wrzatkiem zalałam wygladaja jakby w zamczysku w lochu od czasow miszka I lezaly no nic tez mi sie wydaje ze ten "kamyczek" to sie powinien conajmniej cegla albo najlepiej dla mnie pustak nazywac zalamalam sie .... :( wiecej sposobow nie znam ocet sód pasta kwasek teraz sol zadzwonilam do mojego R powiedzial ze jak bede kupowala malemu miseczke i sztucce plastikowe to zebym kupila dwa komplety ... :(:(

reklama
Siva dzieki, ale znam mojego meza i do konca ciazy jeszcze pewni kilka razy uslysze , ze juz duzo przytylam, takie niedobry typ!!! Przydałoby mu sie po uszach dac:-)

Chyba rozmiar 38 czapeczki z tego co pamietam, my mieslimy jakas polarkowa na uszka, zawiazywana.

Pustiszi wygladaja smiesznie te sztucce teraz, przepraszam. kurcze nie wiem co tu zrobic zeby zeszlo.

mała_czarNA Witaj w gronie styczniówek.Swoje z mężem przeszliście,wreszcie wyszło słońce i spodziewacie się syna,teraz jest ten cieżzszy czas za Tobą,także wszystko ku dobremu.
siva a ja sie kurcze malinami objadalam w te wakacje,w sumie na przeziebienie dobre,ale jak widać nie koniecznie w ciąży.Jagody to chyba bez problemu można.mNIE CZEKA TA GLUKOZA...:no:zabieralyscie ze sobą cytrynę? trzeba ten sok wcisnąć do tej mieszanki slodkiej i latwiej jest ja wypić
Salli dziękuje za odp.Ciśnieniomierz mam w miarę nowy tzn jakies mam 1,5 miesiąca ten ciśnieniomierz,więc raczej kalibrowac chyba go nie trzeba-jeszcze.No i mam te ramienny rękaw.

Ostatnia edycja:
A ja jak szukalam kiedys inf o malinach to ze absolutnie wywaru z lisci a nie maliny a jak maliny to juz ale od 3 trymestru ale tu tylko pod jego konec bo wywolja skurcze :):) co lektura to inny środek :)

Mała Czarna Witaj !!! :)

Vinga Gratulacje !!! doczytałam. Super. przeprowadzicie sie na swoje :)))

Pustiszi ojeje, nie fajnie. A one są ze srebra czy chromowane ? Jeśli chromowane to chyba zniszczone są. Jest jeszcze możliwość że kupisz w jubilerskim pastę do polerowania chromu i tym spróbujesz ale prawdopodobnie są wżarte. Chrom sie zniszczył. Ja tak sobie załatwiłam widelce do ciasta i nic ich nie uratowalo :( próbowałam wszystko
Jeśli srebrne to moze da sie uratować. I tu albo soda a jak to nie pomoze to pasta polerska do srebra też kupna. Ni i spolerować to. Ale z tym sama sobie nie poradzisz. Mi mąz poleruje srebro takim sprzętem do polerowania protez ;)
Ja srebro czyszczę tak ze do michy szklanej ( byle nie metal) ta srebrna folia do żywności, z 5 łyżek soli, zalewam litrem wrzątku i wkładam do tego srebro. po 15 minutach zazwyczja jest gotowe ( jak nie to trochę dłużej siedzi)

I nie byłam dzis na glukozie bo mi sie Kinga pochorowała. Zamiast na glukozę poszlam do lekarza znią. na szczęście na razie nic wielkiego ale dostała syropek na wzmocnienie odporoności i mamy dawać neozyne przez 7 dni. No to jutro punkt 9 rano lece, zeby nie iwem co ;) na środę muszę mieć wszystkie wyniki.
Za to kupiłam Kini spodenki dresowe za uwaga : 4,90 zł nowe. Kupiłam tylko 2 pary ,bo były już same albo male na 68 albo wielkie na 122/ Mamy jakieś wyprzedaże w hurtowni odziezowej. Do latania po domu w sam raz :)) . Jak oskalpuje męża z kasy to jutro pójdę kupić coś Kubie i moze nowemu gwiazdorowi coś znajdę ;) Są śliczne śpioszki z kaftanikami , komplet za 12 zł :) Teraz oni bajka, ja drugie danie ( frytki i pieczony kurczak) i pranie !
Acha co do czapeczki radzę kupić mięciuteńką bawełnę cieniutką i gdubszą na to jakąś włóczkową wiązaną albo jakąś polarkową . Ubieramy cieńką na to drugą grubą. Po wejściu do sklepu, przychodni itp ściągamy tylko tą włóczkową ( polarkową) :) Tak robiłam z Kingą ( lutowa) i panie w przychodni zawsze to chwaliły ;)

acha : w poprzedniej ciązy leczyłam sie z przeziębienia sokiem z malin ;) oj leczyłam sie chyba kilkanaście razy ;) mówiłam o tym lekarzowi i właśnie powiedział ze napar z liści a nie sok czy maliny ;)

O matulu Pustiszi n ie wiem co doradzic te nasze ciazowe mozdzki ja przed chwila spalilam scierke kuchenna polozylam ja tuz obok palnika i zajela sie ogniem:shocked2:

Siva - a ja w ostatniej gazecie dla mam czytałam że są zalecane maliny :D Wydaje mi się że to taki mit jak farbowanie włosów :)

Jagody też są zalecane ale trzeba dobrze myć i nie kupować przy drodze ze względu na bomblowaca.

Czikusia - o jace ja to nie wiem taki czlowiek jakis zamotany :(

A ja juz nie zagladam sztucce zalalam wrzatkiem czekam niemzagladam bo leza w metalowym garnku na foli a co czytam po pol godzinie ze tylko w szklanym naczyniu aj tam nie ruszam wyrzucic kucpi nowe szkoda tylko ze je dostalam :(:( jakbym kupila to szkoda mniej :(

Kaha, nie wiem jak to jest naprawdę z tymi malinami, ale jak mi lekarz mówi, że teraz spoko mogę w przypadku przeziębienia się nimi ratować, ale w III trymestrze to sobie podarować, to ja mu wierzę. Tym bardziej, że on w żadne zabobony ciążowe nie wierzy i jest mocno wyedukowanym ginem ;)

reklama
Pustiszi to tylko sztućce ;) ja w ciązy z Kubą spaliłam żelazkiem zasłony ( wielkie, takie prawie 2 m szerokości), a potem wrzucając pranie wpakowałam skarpetkę męzą czarną z białymi koszulkami ;) oczywiście nie zaglądnęłam ani raz do pralki jak sie prało wiec wyciągnęłam chyba z 10 koszulek, spodnie i białą bieliznę moro ;) z koszulek sie puściło z reszty nie ;)
Bywa ;) masz okazję kupić nowe ;)

A co do dziecięcych sztućców to ostatnio lubie ikea ;) mozna myć w zmywarce, nie są ostre i mój 2 latek radzi sobie z nimi wspaniale ;) a że kupiłam od razu komplet po 6 sztuk będzie i dla kolejnego lobuza ;)

Do góry