reklama
Anisen
kochamy Cię mocno
Ojej Sali wspólczuje na noc możesz apap przeciwbólowo. Ja mogę poprosić męża żeby zapytał lekarza z którym pracuje ( mój to technik nie dentysta) co mozna z tym fantem zrobić . Ale on wraca jak zwykle koło 23 wiec dopiero jutro moze mi dać odpowiedź.
Na pewno mozna wyrywać zęby jeśli to konieczne ! tak samo jak mozna leczyć ze znieczuleniem, tylko znieczulenie inne bez adrenaliny.
Na pewno mozna wyrywać zęby jeśli to konieczne ! tak samo jak mozna leczyć ze znieczuleniem, tylko znieczulenie inne bez adrenaliny.
Dzięki dziewczyny. Zależy mi na czymś co znieczuli także migdałka, bo jest powiększony od tego zęba
Sachol jutro kupię, może coś da. I cały czas się łamię z tym gargarinem. Czytałam trochę w necie i piszą, że stosują w ciąży, ale boję się tych związków boru :/
Szlag by to trafił.
Anisen, jak byś mogła zapytać, byłabym wdzięczna. A jak jutro nie będę mogła wytrzymać to zadzwonię do mojej przychodni i spytam położnych czy mi dadzą panią doktor do telefonu. Może ona coś poradzi. Ech.
Sachol jutro kupię, może coś da. I cały czas się łamię z tym gargarinem. Czytałam trochę w necie i piszą, że stosują w ciąży, ale boję się tych związków boru :/
Szlag by to trafił.
Anisen, jak byś mogła zapytać, byłabym wdzięczna. A jak jutro nie będę mogła wytrzymać to zadzwonię do mojej przychodni i spytam położnych czy mi dadzą panią doktor do telefonu. Może ona coś poradzi. Ech.
anii - fakt pomyliły mi się osoby hehe
Anisen - podobno w drugim trymestrze można robić bardziej skomplikowane zabiegi. Jednak ja bym się bała usunąć ósemkę chrurgicznie w ciąży, bo wiem czym to grozi. Ból jest okropny przez tydzień. Buzia cała napuchnięta. Bez ketanolu nie dało się przeżyć. A z tego co widzę to Sali ma mieć chirurgicznie.
Salli - ten gargarin to bardzo stary lek jest, kiedyś tylko taki był na gardło. Ale nie wiem czy szkodzi w ciaży więc nie pomogę. Chociaż wydaje mi się, że ja nim płukałam gardło w ciąży i że właśnie w ciąży mi go przepisano ale ręku uciąć nie dam.
Tutaj co nieco napisane: http://parenting.pl/portal/usuwanie-zebow-w-ciazy
Anisen - podobno w drugim trymestrze można robić bardziej skomplikowane zabiegi. Jednak ja bym się bała usunąć ósemkę chrurgicznie w ciąży, bo wiem czym to grozi. Ból jest okropny przez tydzień. Buzia cała napuchnięta. Bez ketanolu nie dało się przeżyć. A z tego co widzę to Sali ma mieć chirurgicznie.
Salli - ten gargarin to bardzo stary lek jest, kiedyś tylko taki był na gardło. Ale nie wiem czy szkodzi w ciaży więc nie pomogę. Chociaż wydaje mi się, że ja nim płukałam gardło w ciąży i że właśnie w ciąży mi go przepisano ale ręku uciąć nie dam.
Tutaj co nieco napisane: http://parenting.pl/portal/usuwanie-zebow-w-ciazy
Ostatnia edycja:
vinga89
mamusia syneczków
młody usnął to teraz mogę trochę naskrobać
Czikusia, gratulacje dla męża!
Bandytko i jak wyszły gołąbki?
zdrówka wszystkim chorowitkom!!!
Pustiszi mi też się wydaje że ten "kamyk" zeżarł tą powłoczkę srebrną
Mała czarna witamy w naszym gronie!!! mam nadzieję, że zostaniesz na dłużej z nami pozwól że cię dopiszę do listy styczniówek
Siva serio same maliny też skurcze powodują?? ja wiedziałam, że napar z liści malin kobitki piją pod koniec ciąży żeby szybciej poszło. mój jest z października, w zimę nosił taką czapkę z uszkami puchatą, takiego misia, że na bank było mu cieplutko. na szczęście to był rozmiar 0-3 więc Gabryś też ją założy
Salli, może kup tantum verde takie do płukania gardła i opłukaj sobie tego zęba, nie wiem co innego poradzić.
dziewczyny codziennie dostaję bolesnych skurczy, takich że ruszyć się nie mogę... dobrze że wizyta już we wtorek to ginowi to powiem, bo zaczynam się denerwować
Czikusia, gratulacje dla męża!
Bandytko i jak wyszły gołąbki?
zdrówka wszystkim chorowitkom!!!
Pustiszi mi też się wydaje że ten "kamyk" zeżarł tą powłoczkę srebrną
Mała czarna witamy w naszym gronie!!! mam nadzieję, że zostaniesz na dłużej z nami pozwól że cię dopiszę do listy styczniówek
Siva serio same maliny też skurcze powodują?? ja wiedziałam, że napar z liści malin kobitki piją pod koniec ciąży żeby szybciej poszło. mój jest z października, w zimę nosił taką czapkę z uszkami puchatą, takiego misia, że na bank było mu cieplutko. na szczęście to był rozmiar 0-3 więc Gabryś też ją założy
Salli, może kup tantum verde takie do płukania gardła i opłukaj sobie tego zęba, nie wiem co innego poradzić.
dziewczyny codziennie dostaję bolesnych skurczy, takich że ruszyć się nie mogę... dobrze że wizyta już we wtorek to ginowi to powiem, bo zaczynam się denerwować
Anisen
kochamy Cię mocno
Ja miałam w drugiej ciązy leczony ostro ułamany zab i robiony wkład koronowo- korzeniowy. Wtedy gin mi powiedział ze jeśli trzeba można
anisen - owszem można. Ale nie wiem czy ból jest tego wart Dwie ósemki chirurgiczne usunęłam i wiem co przeżyłam. Teraz w ciaży nigdy bym tego nie zrobiła. Za duże obciążenie jak dla mnie dla maluszka. Z usunięciem 8 nie jest tak łatwo. Czasem zdarzają się komplikacje, stany zapalne jak ząb się źle goi i wtedy jest największy problem.
reklama
Anisen
kochamy Cię mocno
nie wiadmomo co tam sie z tym zębem dzieje. Jeśli jakiś stan zapalny to nie ciekawie i nie mozna zostawić. z resztą prawdopodobnie to co poleci mężowi dentysta będzie na zasadzie doraźne i musi to zobaczyć osobiście stomatolog.