reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Cześć!
Wpisałam się co prawda już w "Przedstawmy się...", ale pękając dumą (i obawami), piszą także tutaj, że moje maleństwo pojawi się na świecie, wg szacunków lekarza, 30 stycznia 2014!

reklama
Witaj Cor!

Też o tym czytałam Akuku i sumie to byłam zdziwiona, że lekarz tak szybko o tej płci, sam z siebie powiedział. No zobaczymy, czy się sprawdzi :) to nasze pierwsze więc i tak najważniejsze, żeby było zdrowe :) przy drugim może będziemy bardziej w płeć celować :D

Witam dziewczyny!!
wraz z pogodą wyłaniam się i ja ostatnie dwa dni dogorywałam dzisiaj sporo kłucia pod brzuszkiem leże cały dzień ale na szczęście bole ustają, takie kurcze nagłe kłucia z lewej strony jajnika uuuh.
A wczoraj były nudności a nie miałam od 3 blisko 4 tyg. Maleństwo się przypomina mamusi :)

Witam Cor :)

Życzę dobrej nocki wszystkim mamusiom i dzieciaczkom :)

witaj Cor !:-) fajnie że juz wstępnie wiecie jaka płeć dzidziów ja też bym chciała :szok: a jeszcze 5 tygodni:wściekła/y:hehe fajne te nasze dzieciaczki takie male :-pjuż nie mogę się doczekac pierwszych ruchów to takie fajne ; ) mała zawsze kopała jak szłam spać :laugh2:

Witaj Cor!

Cześć Dziewczyny!!!

Wpadam na sekundę pochwalić się Wam 5 kg na plusie :) Tak jak Anisen się nie przejmuję, schudnę po ciąży:)

Co do płci, ja idę na USG we wtorek.
Spotkałam się z opinią że możliwe jest odróżnienie płci w 12-13 tc. Może to zrobić ginekolog na dobrym sprzęcie. Patrzy on na kąt nachylenia takiego wyrostka ( tak się to chyba nazywa) względem kręgosłupa. U dziewczynek jest on prostopadle względem kręgosłupa a u chłopców pod kątem.
Jak znajdę link to wkleję.

Znalazłam: The "nub" theory - predicting gender early « Weddingbee Boards

Ja dziewczyny dzisiaj byłam na mszy prymicyjnej mojego przyjaciela z dzicińwtwa...pierwsza jego msza, zdecydowal sie na bycie księdzem...i kurcze..przeryczalam cala msze...a potem jak podszedl do mnie i mnie poblogoslawił i powiedzial ze jeszcze dla tej drugiej osóbki mautkiej błogosławienstwo. to juz całkowicie poleciały łzy....to chyba przez hormony....a wierzącam ega nie jestem:p

cze laski!

pierwszy dzień wakacji, a ja już wariuję. Się odzwyczaiłam, ze dziecięcie od rana w domu:) Muszę jakieś gry i zabawy towarzyskie wymyślić, bo inaczej od kompa nie odejdzie...

Ikasia - ja też bym się poryczała...musiało być bardzo wzruszająco

w czwartek mam wizytę, bym chciała już!

Cor witaj na wątku:)

Inomama czwartek juz tak blisko:) Ja mam 11 wizyte! Mój mały też w domu i tez sie odzwyczaiłam troche. Trzeba sie przestawić:)

Akuku rzeczywiscie zdjecia narządów dzieci we wczesnej ciąży są bardzo podobne. Aż byłam w szoku:szok:
Czytałam właśnie gdzieś o tym podobieństwie. Na różnych forach dziewczyny pisza , że na tym etapie ciąży zdażały się pomyłki , ale i trafne określenia płci. Nie wiem, od czego to zależy . Od dobrego lekarza, sprzetu?

Ostatnia edycja:
Witam sie poniedzialkowo kobietki. NIe bylo mnie caly weekend ale wyprawialismy urodzinknaszemu bablowi w sobote i bylo troszke roboty a wczoraj to padalam na pyszcz...
Impreza sie udala :) Pogoda dopisala :) i dzieciaki szalaly na trampolinie :) Generalnie fajny dzien :)
Moje genetyczne w piatek i coraz czesciej o tym mysle... Juz zaczynam sie stresowac pomalu...

Anisen wspolczuje tych wiesci o kolezance i siostrze... Wiem ze to strasznie tak brzmi 5% szans...Ale znam pary ktorym nie dawano szans wcale a sa rodzicami wiec nie wszystko jeszcze stracone.

Delewarre - dziewczyny maja racje. Najlepiej do dermatologa, bo on sie zna na rzeczy najlepiej a i o lekach powinien miec stosowna wiedze.

Siva, Cor- witajcie :)

Vinga - to straszne z tymi mdlosciami. Ja szczesliwie nie wiem co to wymioty ale slyszalam ze kolo 12-14 tyg powinny juz ustapic na dobre...No oby, bo moge sobie wyobrazic ze odbiera to czesc radosci z ciazy :)

Ja narazie wagowo +2.5kg. Ale jakos mnie ostatnio takie smaki dopadaja ze az mi wstyd. I to przewaznie sa rzeczy z tych niezdrowych niestety. Jak nie makarony z sosami to np. wczoraj o 18 zapragnelam frytek ogromnie bardzo. I mimo ze mam frytownice do robienia zdrowszej zywnosci bo bez tluszczu to zapragnelam frytek smazonych na oleju :( A potem mialam wyrzuty sumienia ze takie rzeczy jem i bede wygladac jak prosiak chyba niedlugo...Ehhhh te smaki w ciazy...

pozdraewiam Was kobietki :)

reklama
Witajcie :)

Tylko na szybko się witam i zmykam do pracy.
Vinga mam nadzieję, że dzisiaj już ciut lepiej się czujesz?

Anbas nie miej absolutnie żadnych wyrzutów:-) Zadowolona mama to zadowolony dzidziuś, zawsze to sobie powtarzam:-D, super, że urodzinki udane

Do góry