reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

kochana, będziesz się martwić o to potem, teraz myśl tylko o dziecku. sama pamiętam jak w ciąży z Natem jeździłam tylko kilka dni autem (rozdawaliśmy zaproszenia na ślub). skończyło się na okropnych bólach brzucha (na szczęście tylko). ale koleżanka z innego forum pracowała właśnie jeżdżąc długo samochodem i urodziła przez to miesiąc wcześniej. praca, pracą ale dziecko w tym momencie jest najważniejsze.

reklama
czesc siva :-)

Anisen, to faktycznie niedobry dzień :(

U mnie za to pogoda ładna, posiedziałam przed chwilą na dworze ale musiałam uciekać, bo komary okropne. Coś mi się dzieje z tym policzkiem, szczypie i szorstki jakiś, nie wiem coś się przyplątało, ale czy musiało akurat na twarzy ... No i teraz nie wiem do jakiego lekarza z tym, bo boję się sama czymś smarować - do rodzinnego, od razu do dermatologa, czy może skoro i tak we wtorek mam wizytę u gina to się popytać. Ale czy ginekolog moze znać się na szczypiących policzkach? A dermatolog na ciążach? Hehe pogubiłam się i nie wiem, a policzek szczypie i mam wrazenie, że jakby trochę pod okiem spuchło :baffled:

delewarre, idź może do dermatologa od razu. rodzinny raczej nic nie pomoże. ja w ciąży zawsze jakieś problemy skórne mam. tak samo w poprzedniej, tak samo teraz, mam nadwrażliwe mieszki włosowe.

Malinka tak szybko plec powiedzial ?
Wow!!
Ale ja ostatnio czytalam ze plec do 13-14tyg. Wyglada niemal tak samo.
Zaraz znajde linka I wkleje.

http://www.strefakobiety.pl/dziecko/ciaza-od-a-z/ciaza-tydzien-po-tygodniu/chlopiec-czy-dziewczynka.aspx

Choc sama z ciekawosci zapytam jak bede na usg w 13t4d
A co do brzuszka to u mnie juz widac, ale gin w pl powiedzial ze nie na sie co dziwic 3 ciaza stosunkowo nie dlugi czas miedzy ciazami. niec niepokojacego nie ma, tyle ze mi bedzie szybciej nie wygodnie :p
Jesli chodzi o wage, to sie nie wazylam na poczatku ciazy I teraz tez sie nie waze, bo mam zepsuta, ale mam wrazenie ze procz brzuszka nic mi sie nie dodalo wrecz troszke ubylo.

Co do mdlosci, to jeszcze troche mam ale nie sa tragiczne. Moge jesc wszystko, nie mam jakis smierdzacych potraw, co towarzyszylo mi w obydwu ciazach z chlopcami :p
No I wtedy nie moglam jesc, wachac, patrzec na miesa, a teraz zjadam spokojnie :-)

Ostatnia edycja:
Witam wszystkie dziewczyny:)

Wczoraj zrobiłam sobie wypad z Mężem do Karpacza. Było super:) Zjazd saneczkowy taka świetna sprawa, że polecam wam wszystkim:) Tak więc wypad udany poza jedną sprawą...jadłam oscypki a nie wiedziałam, że nie powinnam ich jeść ;( Mam nadzieję, że dwa mi nie zaszkodzą. Kupiłam sobie 4 do domu, żeby zrobić na grillu no ale chyba nie ma różnicy czy są z grilla czy też nie. Były kupowane u jakiejś Pani co stała z nimi, więc nie wiadomo czy to mleko od zdrowych zwierząt i czy jest pasteryzowane czy też nie :(

Jutro mam pierwsze USG, trochę późno bo na 21.30 ale już się nie mogę doczekać. Z jednej strony się boję a z drugiej już nie mogę się doczekać.

Witam sie i ja w słoneczną niedziele:)

Delewarre idz do dermatologa. Jesli potrzebna Ci jakaś maść, to dermatolog dobierze Ci jakąś bezpieczną w ciąży . Ja mam AZS i gin w poprzedniej ciąży wysłał mnie do alergologa, twierdząc że nie jest na czasie z lekami na takie zmiany. Wiadomo, nie jego specjalizacja:)

Malinka mi w 11tyg i 2 dni lekarka stwierdziła chłopca. Teraz mam od tego czasu zagadkę- prawda czy nie:)
Myśle, ze niebawem sie dowiem. W każdym razie gratuluje Ci dziewczynki kochana :-)

czesc dzieczyny, u mnie leje i leje, ledwo chce sie czlowiekowi nogami powłóczyć. bylam w kościel z moja córka a że ona stale gada i chce na ręke to musialam "wykraść" krzesło z takiego kamerlika gdzie spowiadają bo nei chcialam jej nosić. dobrze ze sie nie upierała i zadowolona byla z siedzenia na kolanach.
nie pamietam ktora ale narzeka na bol głowy - proponuje sprawdzic cisnienie bo moze jest zbyt wysokie, mnie przez 1.5 tygodnia stale bolala glowa i okazalo sie ze to przez cisneinei, na szczescie zmienila sie pogoda z tych upalow i cisnienei wrocilo przynajmniej na razie do normy.
delewarre tez zachecam do wizyty u dermatologa, oni wiedza ktore leki mozna w ciazy zazywac. ja ostatnio z tym cisnieniem chodzilam do rodzinnego bo robil mi ekg ale pwoeidzial ze nastepnym razem mam isc do kardiologa gdyby problemy sie powtorzyly.

Cześć dziewczyny! Siva - witaj :)
U mnie na razie wszystko na plus - minął mi brzyd na czekoladę, ciśnienie w miarę przyzwoite i mdłości znów odpuściły :happy:
Dla odmiany mam problem z kotem - od środy wieczór nie je, nie wiadomo, co mu jest, a USG dopiero na jutro udało się załatwić...
Boję się jak nie wiem, nie przeżyłabym chyba, gdyby coś mu się stało...:sad:

Witam sie i ja niedzielnie...u mnie dośc intensywny weekend...wczoraj gill, potem imprezka w domu, dzisiaj urodzinki chrześnicy , potem znowu impreza..:):)
No i dziewczyny...brzuszek mi wywalilo juz troszke...narazie wygladam jakbym sobie przytyla...ale ewidentnie jest...juz nie dam rady go wciązgnąc....a to dopiero przeciez 12 tydzien lecie...troszke za wczesnie chyba co??:szok:

reklama
Delewarre a moze to jakies ugryzienie, bidulko Ty!

Siva, przeczytalam Twoj wpis na "przedstawiamy sie". Mam podobna sytuacje do Ciebie, bo moje dziewczynki tez maja podobna roznice wieku i ja tez chcialam siostrzyczke dla mojej pierwszej.Tylko u mnie Julka jest jako druga:-)powiem Ci ten uklad jest kapitalny, bo starsza siostra opiekuje sie mala, a znowu ta starsza jest idolem dla mlodszej, generalnie sie uwielbiaja w tym swoim dziecieco-kobiecym swiecie:tak:

a ja dzis dziewczyny pierwszy raz wypoczeta:-D wczoraj bylismy na "Man of steel",a ze kino samochodowe, a ciemno zaczyna sie robic o 22.30. to film wlasnie tak pozno sie zaczal no i wrocilismy o 2 w nocy, i spalismy z przerwa na grymasy malej do 10.30:-D Niektorzy mowia,ze film jest kiepski a ja uwazam, ze byl super. Podobala mi sie i fabula i efekty specjalne,ale chyba niewiele dziewczyn lubi ten film. ja jak zobaczylam premiere od razu chcialam go zobaczyc no i nie rozczarowalam sie;-)
Za to moj jest wkurzajacy dzis, ja czuje sie doskonale od rana a on juz wychodzi z zalozenia,ze napewno ze mna zle(bo wczoraj musiala wczesnie wstac, daleko jechac i to bylo ciezkie dla mnie), jestem po prostu gderajaca baba w ciazy,do niczego sie nie nadaje i juz chce jechac gdzies sam nawet nie pytajac,czy mam ochote jechac z nim. Dobrze,ze sobie smaczna kawke strzelilam,pyszne sniadanko i mam facetow dzis w d.ogolnie:-D

Do góry