reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Cześć!
Wpisałam się co prawda już w "Przedstawmy się...", ale pękając dumą (i obawami), piszą także tutaj, że moje maleństwo pojawi się na świecie, wg szacunków lekarza, 30 stycznia 2014!

reklama
Witaj Cor!

Też o tym czytałam Akuku i sumie to byłam zdziwiona, że lekarz tak szybko o tej płci, sam z siebie powiedział. No zobaczymy, czy się sprawdzi :) to nasze pierwsze więc i tak najważniejsze, żeby było zdrowe :) przy drugim może będziemy bardziej w płeć celować :D

Witam dziewczyny!!
wraz z pogodą wyłaniam się i ja ostatnie dwa dni dogorywałam dzisiaj sporo kłucia pod brzuszkiem leże cały dzień ale na szczęście bole ustają, takie kurcze nagłe kłucia z lewej strony jajnika uuuh.
A wczoraj były nudności a nie miałam od 3 blisko 4 tyg. Maleństwo się przypomina mamusi :)

Witam Cor :)

Życzę dobrej nocki wszystkim mamusiom i dzieciaczkom :)

witaj Cor !:-) fajnie że juz wstępnie wiecie jaka płeć dzidziów ja też bym chciała :szok: a jeszcze 5 tygodni:wściekła/y:hehe fajne te nasze dzieciaczki takie male :-pjuż nie mogę się doczekac pierwszych ruchów to takie fajne ; ) mała zawsze kopała jak szłam spać :laugh2:

Witaj Cor!

Cześć Dziewczyny!!!

Wpadam na sekundę pochwalić się Wam 5 kg na plusie :) Tak jak Anisen się nie przejmuję, schudnę po ciąży:)

Co do płci, ja idę na USG we wtorek.
Spotkałam się z opinią że możliwe jest odróżnienie płci w 12-13 tc. Może to zrobić ginekolog na dobrym sprzęcie. Patrzy on na kąt nachylenia takiego wyrostka ( tak się to chyba nazywa) względem kręgosłupa. U dziewczynek jest on prostopadle względem kręgosłupa a u chłopców pod kątem.
Jak znajdę link to wkleję.

Znalazłam: The "nub" theory - predicting gender early « Weddingbee Boards

Ja dziewczyny dzisiaj byłam na mszy prymicyjnej mojego przyjaciela z dzicińwtwa...pierwsza jego msza, zdecydowal sie na bycie księdzem...i kurcze..przeryczalam cala msze...a potem jak podszedl do mnie i mnie poblogoslawił i powiedzial ze jeszcze dla tej drugiej osóbki mautkiej błogosławienstwo. to juz całkowicie poleciały łzy....to chyba przez hormony....a wierzącam ega nie jestem:p

cze laski!

pierwszy dzień wakacji, a ja już wariuję. Się odzwyczaiłam, ze dziecięcie od rana w domu:) Muszę jakieś gry i zabawy towarzyskie wymyślić, bo inaczej od kompa nie odejdzie...

Ikasia - ja też bym się poryczała...musiało być bardzo wzruszająco

w czwartek mam wizytę, bym chciała już!

Cor witaj na wątku:)

Inomama czwartek juz tak blisko:) Ja mam 11 wizyte! Mój mały też w domu i tez sie odzwyczaiłam troche. Trzeba sie przestawić:)

Akuku rzeczywiscie zdjecia narządów dzieci we wczesnej ciąży są bardzo podobne. Aż byłam w szoku:szok:
Czytałam właśnie gdzieś o tym podobieństwie. Na różnych forach dziewczyny pisza , że na tym etapie ciąży zdażały się pomyłki , ale i trafne określenia płci. Nie wiem, od czego to zależy . Od dobrego lekarza, sprzetu?

Ostatnia edycja:
Witam sie poniedzialkowo kobietki. NIe bylo mnie caly weekend ale wyprawialismy urodzinknaszemu bablowi w sobote i bylo troszke roboty a wczoraj to padalam na pyszcz...
Impreza sie udala :) Pogoda dopisala :) i dzieciaki szalaly na trampolinie :) Generalnie fajny dzien :)
Moje genetyczne w piatek i coraz czesciej o tym mysle... Juz zaczynam sie stresowac pomalu...

Anisen wspolczuje tych wiesci o kolezance i siostrze... Wiem ze to strasznie tak brzmi 5% szans...Ale znam pary ktorym nie dawano szans wcale a sa rodzicami wiec nie wszystko jeszcze stracone.

Delewarre - dziewczyny maja racje. Najlepiej do dermatologa, bo on sie zna na rzeczy najlepiej a i o lekach powinien miec stosowna wiedze.

Siva, Cor- witajcie :)

Vinga - to straszne z tymi mdlosciami. Ja szczesliwie nie wiem co to wymioty ale slyszalam ze kolo 12-14 tyg powinny juz ustapic na dobre...No oby, bo moge sobie wyobrazic ze odbiera to czesc radosci z ciazy :)

Ja narazie wagowo +2.5kg. Ale jakos mnie ostatnio takie smaki dopadaja ze az mi wstyd. I to przewaznie sa rzeczy z tych niezdrowych niestety. Jak nie makarony z sosami to np. wczoraj o 18 zapragnelam frytek ogromnie bardzo. I mimo ze mam frytownice do robienia zdrowszej zywnosci bo bez tluszczu to zapragnelam frytek smazonych na oleju :( A potem mialam wyrzuty sumienia ze takie rzeczy jem i bede wygladac jak prosiak chyba niedlugo...Ehhhh te smaki w ciazy...

pozdraewiam Was kobietki :)

reklama
Witajcie :)

Tylko na szybko się witam i zmykam do pracy.
Vinga mam nadzieję, że dzisiaj już ciut lepiej się czujesz?

Anbas nie miej absolutnie żadnych wyrzutów:-) Zadowolona mama to zadowolony dzidziuś, zawsze to sobie powtarzam:-D, super, że urodzinki udane

Do góry