reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

anabas- Tak:) To Twój 2 trymestr :) Gratulacje:):)

bluelovi - to u nas z tymi kg identycznie!!! :) jedyna roznica ze ja nigdy nie zeszlam do 58 a wlasnie do 71 tylko ale reszta wypisz wymaluj to samo :) I teraz mam strach ze tym rqazem stowka peknie :( a bardzo bym nie chciala....ehhhh

A tak poza tematem. To chyba dzis zaczynam drugi trymestr!!! :) Znaczy tak mi sie wydaje skoro skonczylam juz 13-ty tydz.. :) Mam racje? :)

reklama
Cześć styczniówki :)
Wpadłam tylko podzielić się z Wami urodzinowym torcikiem i spadam szykować się do pracy :) Jeszcze tylko dziś i jutro i wyczekiwany urlop :-)
Miłego dzionka :-)

witajcie
W pierwszej ciązy nie miałam syndromu z dwóch powodów : byliśmy na etapie przeprowadzki z wynajmowanego do ciasnego ale własnego a po drugie miałam nakaz leżenia i zero myślenia o tym że coś posprzątam, poukładam, powieszę. Ubrania prasowałam w 9 miesiącu jak dostałam zielone światło na wstawanie , ale też na siedząco, to samo łózeczko itp. Na mamę, teściową nie miałam co liczyć. Żadna nawet nie wpadła na pomysł że moze by mi sie pomoc przydała skoro muszę leżeć. Na lae trudno. W drugiej ok 8 miesiąca zaczęłam szykowanie łóżeczka, ubranek itp. Ale też ograniczone bo miałam prawie 1,5 roczną córeczkę ;) i też nikt nie wpadł na pomysł żeby coś pomóc. A teraz jesteśmy na etapie budowania domu więc jakoś wątpie zebym miała tą fazę. Byle dociągnąć do przeprowadzki ;)

U mnie lato sie zaczęło i Kinga kaszle, Kuba kaszle. Idzie oszaleć. Jutro pediatra jak im nie przejdzie. Ale dzis trzeba coś robić w domu z jednym które woła : mama papa ( co znaczy mama na spacer) a drugie leży włóżku i woła mama pić, mama bajka, mama poczytaj. I tak mam od 6. 30.
Ps teściowa mi przyjedzie w środę, oczywiście nie by pomóc ale by skrytykować budowę. A ja już dywersje robie i nie budujemy na dole pokoju przy salonie żeby mi częsciej nie jeździła ;) Nie ma mowy bym sie ugięła, chcę mieć duży fajny salon z jadalnią i mam w dupie tego ze ona niema u nas pokoju bo to mój dom nie jej . Jakoś ona dla mnie pokoju w swoim mieszkaniu nie przewidziała ;)

Anbas masz racje gratki :-) bo ja po porodzie odrazu wazylam 78 i jak mała miała 3 miesiace to zaczelam sie bardzo zdrowo dozywaic i karmiłam i schudłam do 58 hehe piekne czasy :wściekła/y:to niedlugo będziec znac płec jak to już 14 tydzięn zazdroszcze własnie weszłaś w najlepszy trymestr ; ) ja w 2 trym ciązy się czułam jak nigdy świetnie poprostu:-) Anisen ja jeszcze ze swoja teściową mieszkam ;O

Ostatnia edycja:
Ja ten syndrom muszę przejść do września musimy się przeprowadzić bo wynajmujemy mały pokój z kuchnią teraz bobo coś większego trzeba. I jestem tu sama jak palec zadnej koleżanki, rodziny, znajomych. Mam mojego kochanego R ale pracuje od rana do wieczora więc mam nadzieję że wszystko będzie dobrze i będę mogła wić gniazdko malutkiemu :) będę miała zajęcie i nad czym myśleć bo chwila nostalgi i płaczę strasznie tesknię za pl ale właśnie szczególnie teraz. Nawet z mama jak rozmawiam przez Skypa to nie mogę jej pokazać nic co kupiłam bo okropnie zabobonna i jeszcze się wstydzi komukolwiek powiedzieć że będzie babcią, dobrze że tata dzwoni jak mamy nie ma to się dziele swoimi zakupami, wrażeniami, wszyyystkim. A tego człowieka który wymyślił Skpa ozłociłabym :):rofl2:

Pustiszi już nie długo jak urodzisz to bedziesz miala swojego małego smyka i nie bedziesz sama ;-)
Tyle mamy z chłopakiem w sobie radości z tego powodu że wczoraj położył rękę na brzuchu tak nisko drugą mnie za moją rękę złapał i mówi do mnie cicho teraz jest mój czas z Kropciem i sie przytulił a mi łzy szybko napłynęły machałam jak zwariowana powiekami żeby nie ryczeć :) mamy tylko siebie i doceniamy to :)

hej!
Witam nowe styczniówki!

Anbas: Fajnie, ze już niektóre z nas mają 2 trymestr - jedyne czego zazdroszczę to braku mdłości, bo u mnie nie jem - źle, jem - jeszcze gorzej, ale chyba w bilansie i tak na zero wychodzę ;)

Anisen: u mnie początek wakacji jakby podobny - mała ma katar i kaszel, a mnie już boli gardło, bo cały weekend na mnie wisiała, jak zawsze kiedy lekko podziębiona jest:(

Z brzucha póki co niewiele widać, może minimalnie czuję ciaśniej w spodniach, ale nie odstaje brzuch specjalnie, co żywię nadzieję utrzyma się co najmniej przez kolejny miesiąc, bo w pracy nie mam zamiaru mówić do urlopu, a urlop dopiero w drugiej połowie sierpnia - wiec się zamierzam ukrywać ;P W pierwszej ciąży w sierpniu coś tam było widać, ale nie jakoś mega, a byłam dokładnie o miesiąc starszej ciąży, bo urodziłam 28 grudnia w terminie z OM:) więc teraz jest nadzieja, że będzie jakby mniej widoczne w sierpniu, co przy luźnych bluzkach i tunikach pewnie da rade ukryć:) tak to jest jak zajście w ciąże jest w pracy przestępstwem:baffled:

a jeśli już mówicie o płci to chyba zazwyczaj to kwestia doświadczenie i dobrego sprzętu, choć przy określeniu płci w 13-14 tyg. to o pomyłkę naprawdę bardzo łatwo i wiele się może nie potwierdzić w połówkowym:(
Nie ukrywam, ze jestem ciekawa, bo przy chłopcu wszystko muszę kupić, a że planujemy zakup segmentu w stanie deweloperskim to czeka nas mega duży odpływ pieniędzy, więc wiadomo, ze liczę na jak najmniejsze koszty, ale m. jakby odwrotnie myśli niż ja, więc tak czy siak będzie dobrze :rofl2::-D

Anbas idziemy "łeb w łeb " Ja też właśnie skonczyłam 13 tydzień ciązy! :) Gratulacje :)

Vinga jak samopoczucie? Co do słów gina na temat wagi- hmm znam to :) Moj lekarz poprzednią ciąże cały czas mi powtarzał nie jemy za dwóch tylko dla dwojga :) A potem jak wchodziłam do gabinetu to tylko sie smiał, ze co wizyte większa jestem :) Co tam zrzuciłam !

Pustiszi oby z dnia na dzien Twoje złe samopoczucie odpuszczało . Co do gotowania to też nie mam weny ani checi. Mój mąż w tej kwestii jest bardzo wyrozumiały. Natanielem miałam to samo i dzielnie to znosił :)

Siva ja też rano sprzątałam łazienke, a póżniej godzine leżałam :)

Dziewczyny kciuki za dzisiejsze USG !!!! :-)

Dona może na USG dzisiejszym bedzie widać kto zamieszkuje Twój brzuszek ! Ale wiadomo, najważniejsze by było zdrowe ! Ciekawośc da sie jakoś przetrwać :) JA w końcu sama nie wie , czy na tak wczesnym etapie wierzyć mamy w określenie płci:szok:
Ciekawe czy Twoj sen okaże sie proroczy?:) JA od początku ciąży czułam że noszę dziewczynkę! Pamiętam pierwsze tygodnie jak miałam okropne mdłości , leżałam całe dnie w łózku bo nie miałam na nic sił. I któregoś razu leżymy z mężem i mówie ale ta Nelka daje o sobie mocno znać :) a mąz oczy skąd pewność , ze Nelka?
I teraz po USG tak myśle, czy rzeczywiście moja intuicja tak zawiodła?:-p
Co do brzucha , to ja miałam wrażenie że jest mało widoczny. A jednak każda moja koleżanka już rozgryzła nasz "sekret" :)

reklama
Do góry