reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

reklama
Rozmawialam z siostrą właśnie i ona tez raczej stawia na 400 wiadomo jeszcze jakas ksiazka na pamiątkę i czekoladki. Ja wam powiem ze w tych kwestiach zawsze mam problem. Ale jakos tak sie sugeruje ze jak np ktos na chrzest św dal 400 to ja nie wyskoczę z 300 itd:) ale to chyba też nie tak powinno być. Bo każdy powinien dawać na miare własnych możliwości...

Malinka faktycznie sporo gorzej jak dwie komunie połączone.

Mój Natan będzie mial komunie połączona z bliźniakami mojej siostry :)to dopiero będzie szaleństwo . Trzy w jednym

Tak Malinka trzy komunie :) Bliźniaki mojej siostry rodzonej są z Natanem jeden rocznik,ba nawet miesiąc urodzenia ten sam:) komunia wiec będzie razem bo oni do przedszkola i szkoły tez razem.

my tak jak u Malinki :tak: na chrzest to tak 200(chrzestni i rodzice to tak 500zl) Na wesela dajemy 400-500zł,na komuni nie byliśmy i za wszybko nie będziemy ale jak dla mnie 400zł (jeśli to nie chrzestni ) to dużo...Ale fakt,to zależy od indywidualnej sytuacji finansowej,no i od tego na pewno czy się żyje z jednej wypłaty czy z 2 bo to ma ogromne znaczenie...
Ogólnie w rodzinie meża to kredyt wezmą a jest zastaw się a postaw,koperty wypchane na maxa,mi się to bardzo nie podoba,bo skoro mnie nie stać to nie daję aż tyle:sorry2:

Oj po 400 to my planujemy dawać na weselach, a mamy ich w tym roku na pewno 3, bo na czwarte nie wiadomo czy się wybierzemy:) Na komunię dałabym 300, jeśli to nie chrześniaka:)

Siva powodzenia jutro:) Pierwszy dzień to człowiek jeszcze ma troszkę mieszane uczucia:)
Też tak miałam, ale ja przez te zwolnienia tym bardziej nie potrafię się odnaleźć na nowym miejscu...

Julka dzięki Bogu już zdrowieje, ropa przestała się lać, humor i apetyt wracają (ten drugi niestety baaardzo powoli), jutro na szczęście kończymy zastrzyki - biedna ma tak pokłutą pupcię że aż żal patrzeć, pół pośladka jej przez te kłucia opuchnęło... No ale ważne, żeby jej to pomogło.

Cleo Julka też lubi dzieci i to nie tylko starsze, a jak widzi reklamę pampersów albo jakiegoś mm to ma takiego banana na buzi że aż miło na nią patrzeć:)

znów grobowa cisza na forum...

my wybieramy się właśnie na szczepienie MMR, trzymajcie kciuki by jakoś poszło!!

Hejka :)))

W końcu ciepło i słonecznie ;-)

Elama kciukaski za Was ;-)

Jagus, super ze u Was lepiej , jeszcze tylko apetyt niech wróci i juz bedzie git:)

Ja wróciłam z szybkich zakupów, skoncze kawe i lecimy do siostry na podwórko :)

Siva niech moc będzie z Tobą :-)

Jaguś my po 500 dodaliśmy ostatnio na weselach więc 400 zł na komunię to mi się wydaje dużo.

Dobrze, że z malutką już lepiej, wycierpiała się z tymi zastrzykami

ELama, powodzenia na szczepieniu!

Bianka, dobrze ci też bym na słonku posiedziała a tu dopiero z pracy wracam

reklama
Elama kciuki &&& choć już pewnie jesteście po ale teraz byle nie było jakiś skutków ubocznych

Siva trzymaj się tam kobitko! Obyś szybko, łatwo i przyjemnie wdrożyła się w pracę na nowo ;)

Jaguś ja dawno nie byłam na komunii ani na weselu ale 400 czy 500 zł to mi się wydaje dużo. U nas chrzestni i dziadkowie dali więcej na chrzest a na roczek już mniej, ale ja i tak byłam zła że choć w mojej rodzinie raczej nikt dużo nie zarabia to koperty duże i później co jak ktoś inny będzie robić imprezę a mnie nie będzie stać na tyle?? Nie iść wcale??

Do góry