reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

reklama
Rozmawialam z siostrą właśnie i ona tez raczej stawia na 400 wiadomo jeszcze jakas ksiazka na pamiątkę i czekoladki. Ja wam powiem ze w tych kwestiach zawsze mam problem. Ale jakos tak sie sugeruje ze jak np ktos na chrzest św dal 400 to ja nie wyskoczę z 300 itd:) ale to chyba też nie tak powinno być. Bo każdy powinien dawać na miare własnych możliwości...

Malinka faktycznie sporo gorzej jak dwie komunie połączone.

Mój Natan będzie mial komunie połączona z bliźniakami mojej siostry :)to dopiero będzie szaleństwo . Trzy w jednym

Tak Malinka trzy komunie :) Bliźniaki mojej siostry rodzonej są z Natanem jeden rocznik,ba nawet miesiąc urodzenia ten sam:) komunia wiec będzie razem bo oni do przedszkola i szkoły tez razem.

my tak jak u Malinki :tak: na chrzest to tak 200(chrzestni i rodzice to tak 500zl) Na wesela dajemy 400-500zł,na komuni nie byliśmy i za wszybko nie będziemy ale jak dla mnie 400zł (jeśli to nie chrzestni ) to dużo...Ale fakt,to zależy od indywidualnej sytuacji finansowej,no i od tego na pewno czy się żyje z jednej wypłaty czy z 2 bo to ma ogromne znaczenie...
Ogólnie w rodzinie meża to kredyt wezmą a jest zastaw się a postaw,koperty wypchane na maxa,mi się to bardzo nie podoba,bo skoro mnie nie stać to nie daję aż tyle:sorry2:

Oj po 400 to my planujemy dawać na weselach, a mamy ich w tym roku na pewno 3, bo na czwarte nie wiadomo czy się wybierzemy:) Na komunię dałabym 300, jeśli to nie chrześniaka:)

Siva powodzenia jutro:) Pierwszy dzień to człowiek jeszcze ma troszkę mieszane uczucia:)
Też tak miałam, ale ja przez te zwolnienia tym bardziej nie potrafię się odnaleźć na nowym miejscu...

Julka dzięki Bogu już zdrowieje, ropa przestała się lać, humor i apetyt wracają (ten drugi niestety baaardzo powoli), jutro na szczęście kończymy zastrzyki - biedna ma tak pokłutą pupcię że aż żal patrzeć, pół pośladka jej przez te kłucia opuchnęło... No ale ważne, żeby jej to pomogło.

Cleo Julka też lubi dzieci i to nie tylko starsze, a jak widzi reklamę pampersów albo jakiegoś mm to ma takiego banana na buzi że aż miło na nią patrzeć:)

znów grobowa cisza na forum...

my wybieramy się właśnie na szczepienie MMR, trzymajcie kciuki by jakoś poszło!!

Hejka :)))

W końcu ciepło i słonecznie ;-)

Elama kciukaski za Was ;-)

Jagus, super ze u Was lepiej , jeszcze tylko apetyt niech wróci i juz bedzie git:)

Ja wróciłam z szybkich zakupów, skoncze kawe i lecimy do siostry na podwórko :)

Siva niech moc będzie z Tobą :-)

Jaguś my po 500 dodaliśmy ostatnio na weselach więc 400 zł na komunię to mi się wydaje dużo.

Dobrze, że z malutką już lepiej, wycierpiała się z tymi zastrzykami

ELama, powodzenia na szczepieniu!

Bianka, dobrze ci też bym na słonku posiedziała a tu dopiero z pracy wracam

reklama
Elama kciuki &&& choć już pewnie jesteście po ale teraz byle nie było jakiś skutków ubocznych

Siva trzymaj się tam kobitko! Obyś szybko, łatwo i przyjemnie wdrożyła się w pracę na nowo ;)

Jaguś ja dawno nie byłam na komunii ani na weselu ale 400 czy 500 zł to mi się wydaje dużo. U nas chrzestni i dziadkowie dali więcej na chrzest a na roczek już mniej, ale ja i tak byłam zła że choć w mojej rodzinie raczej nikt dużo nie zarabia to koperty duże i później co jak ktoś inny będzie robić imprezę a mnie nie będzie stać na tyle?? Nie iść wcale??

Do góry