reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Chodzi o to, że substancja jakaś się wydziela w kontakcie liści z sokiem z cytryny. Ostatnio czytałam artykuł na ten temat - wrzucę link jak znajdę.

reklama
Hej :))))

Siva u nas jest to samo. Filip rwie się pić ze szklanki i pije od nas z cytrynka herbatę :)

Akuku miałam ciarki czytając twoj opis badania ;-)

Kasia piekna ta chusta ...
A Areczkowi niech zybko katar mija :)

Nie wiem nawet co komu miałam pisać. Wzielam leki od alergii a po nich czuje sie ospała ciagle i nie potrafie sie skoncentrowac :crazy:

Ja czytam te blogi, sledze dzieciaczki na fb- ale zawsze to potem "odchoruje" . Jednak to jak przezyłam smierc Antosia az trudno wytłumaczyc :( niby obce dziecko /// obiecałam sobie wtedy ze juz zadnego dzieciaczka sobie do serca nie wezme . ale nie potrafie jakos obojetna byc! No nie potrafie.
Ostatnio czytałam blog taty Tobiaszka -małego górala , którego pokonała białaczka :( No i blog Sandrusi korbiel który rozłożył mnie na łopatki....

Budujące jest to , że mimo tylu aniołków są tez dzieci które zwycieżają ! choc droga jaka musza pokonac jest piekielnie trudna !

Siva ta mała Weronika była bardzo mądrą dziewczynką :( ogromny żal:no:

Kasia to się napracujesz - ale patrząc na efekty warto:)

Ja też daję Julce herbatę z cytryną, wypije max pół szklanki.

Blanka Ty kiedyś pytałaś o nocnikowanie - a więc u nas póki co nocnika nie wprowadzamy, raz z braku czasu a dwa wydaje mi się, że Julka jeszcze do tego nie "dorosła";)

Jaguś u nas z tym nocnikiem też zupełnie lajtowo ;) po spaniu sadzam Lenke o tyle - nie chcę robić czegoś na siłę.

Siva to mamy podobne podejście, z tym że odkąd wróciłam do pracy nawet na to poranne wysadzanie nie ma szans;) No ale w tym żłobku do którego Julka będzie chodziła od września panie też pomagają w odpieluchowaniu więc wtedy będziemy próbować:)

Ja odpieluchowuję w lipcu, wtedy żłobek nieczynny, my urlop no i ciepło. Adaś jak zrobi kupę to pokazuje, przynosi też piluchy, ale ja nie zaczynam, bo brak czasu no i chcę raz a dobrze jak ze starszakami zdjąć pieluchę i końiec, a nie raz pielucha raz nie ....
Ja daję herbatki owocowe i normalne bez cukru. Przez krótki czas dawałam np hippa granulkowe ale tam sam cukier....

Dziewczyny, chyba się załamie :( Pojechałam do galerii handlowej, żeby sobie kupić coś do ubrania do pracy, bo wszystkie spodnie, spódnice i sukienki mam za duże. I wiecie co?! Tylko 32 i małe 34 dobrze na mnie leży, a taką rozmiarówke mają tylko niektóre sklepy :( czeka mnie maraton po sklepach po Świętach, bo jak tak dalej pójdzie to do pracy pojadę w leginsach.

reklama
Pytałam z ciekawosci właśnie o te nocniczki, bo u nas to czarna magia ;-) ... Filip poczatkowo zakładał na głowe, wrzucał do niego zabawki itd... teraz powoli sie przestał interesować. Sadzanie zakonczone fiaskiem , wiec spokojnie odkladam te nauki na póżniej jak juz bedzie gotowy .

ciesze sie, ze dzisiejszy dzien sie juz konczy :-p jestem wypompowana !

Siva łączę sie w bólu ... Ja oprócz tego ze szczupła to wysoka i ciagle mam problem:(

Do góry