reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Hej Kobietki. Witam sie poniedzialkowo :)
Ale produkujecie :)))
Dla tych co pytaly to moja relacja z wizyty na wizytowym :)
Akuku - mam nadzieje ze z synusiem juz ok. To jest przerabane z tymi alergiami... Kurcze ja nigdy na nic nie bylam uczulona a tego lata masakra jakas. Psikam, kicham nos albo zapchany albo katar cieknacy jak z jakiejs zepsutej pompy :( Pytalam lekatrza i powiedzial ze od czasu do czasu moge psiknac jakimis kropelkami jesli tylko tak moge normalnie oddychac - ale nie przeginac wiadomo.
Delewarre- kurcze przykra sprawa bardzo z tym pogrzebem :( Wiesz mysle podobnie jak dziewczyny, ze nie powinnas isc bo to sters i w ogole takie przezycie :( Ale zdajej sobie sprawe ze to bardzo trudna decyzja.
katherinne - ja wlasnie pytalam mojego gina o te kapiele teraz w ciazy i on mi odradzal. Mowiel ze kobiety w ciazy sa z reguly bardziej podatne na wszystkie tego typu infekcje i lepiej dmuchac na zimne i umikac. Tzn. powiedzial ze baseny publiczne, jakies jakuzzi itp. Jesli chodzi o morze itd. Nie wyraziel jakiegos strasznego sprzeciwu ale tu z kolei jesli woda zimna to mozna sie latwo nabawic przeziebienia pecherza...:( Ja wiec chyba jedynie co to w basenie od mojego dziecia bede pupe moczyc :) A ze mam sklonnosc do infekcji intymnych i pecherza niestety tez wiec bede musiala uwazac podwojnie.
Pozatym lekarz mi powiedzial ze infekcji intymnej nie mozna w ciazy wyleczyc w 100% a jedynie "uspokoic" czy "uspic". Bo zeby ja w pelni wyleczyc trzebaby leczenie skojarzone tabletki do lykania + globulki a podobno tabletek tego typu lykac nie mozna wiec pozostaja jedynie srodki dopochwowe a one nie wylecza infekcji w 100%. No tak przynajmniej twierdzi moj lekarz.
Wiec mysle ze trzeba tak jak mowi pegas - wykazac sie poprostu zdrowym rozsadkiem i nie przesiadywac w zimnej wodzie itd :)
Calineczka- kurcze ja tez ostatnio tak mialam i tez stanelam jak wryta i sama i smaa sie zaczelam glupkowato smiac do siebie ze przeciez to niemozliwe bo dopiero 13 tydz zaczynam. Ale kto wie, kto wie :):-):-):-)

reklama
Anisen, u mnie też problem z praniem. Obaj sąsiedzi z boku pala to mi leci cenralnie do domu dym. Od sąsiada z góry mi dym nie leci, bo dym raczej leci do góry, ale za to strzepuje popiół poza balkon i spada na mój, wiec wiecznie go sprzątam i strzepuje z prania i boje się usiąść na balkonie z herbatka, żeby zaraz nie mieć w niej niespodzianki. Zwrócić uwagi się nie da. Wolnoc Tomku w swoim domku. Balkon ich, wiec robią co chcą i maja gdzieś, ze komuś to może przeszkadzać. Ja też wiem, co to uzależnienie i to takie, ze argument o własnym zdrowiu (astma....) nie przemawia, ale mimo wszystko jak wchodzi w rachube zdrowie dziecka, momentalnie zmienia się perspektywa. Dlatego nie rozumiem, czemu moja mama paliła cala ciążę, a lata później paliła cala druga ciążę i tak pali po dziś dzień. Przecież juz wtedy wiadomo było, ze to dziecku szkodzi. Straszny egoizm moim zdaniem. Zresztą postepowanie moich rodziców niestety cały czas wskazuje na egoizm.

Dziewczyny

A ja mam takie pytanie.
Wiem, że to nierozsądne, ale unikam wagi.... Zrobię to w tym tygodniu się dowiem co i jak. Nie wiem też, czy moja dolegliwość ma z tym związek. Mam 160 cm, normalnie waże około 58 kg. Na początku ciąży już wyszłam z wagi około 61 kg ( samo odłożenie tabletek spowodowało zastój wody). teraz obstawiam 62-63 kg ( pierwszy etap ciąży, wymiony, ale meega wzrost biustu). Nie wiem czy problem ma związek z wagą, brzuszkiem czy może kręgosłupem? Otóż-.... boli mnie tyłek. Moja praca polega na tym, że od 8 do 15 głównie siedzę. Ostatnie w okolicach kości ogonowej po 15-20 minutach w jednej pozycji odczuwam ból + drętwienie którejś nogi. Mogę siedzieć swobodnie, w pracy jest luźna atmosfera do tego stopnia że na szerokim fotelu spokojnie po turecku i.t.p. no ale nic to nie daje. Krzesło - to dla mnie co jakiś czas ból tyłka...
Zaczęło sięw 11-12 tyg.
Jakoś bardzo się powiększam. Brzuszek nieznaczny, powoli kompletuję nową garderobę bo każdy ucisk przy brzuchu przy siedzeniu jest już niekomfortowy.
Miałyście coś takiego??

Witam się laski !
Ja w robocie, masakrycznie nic mi się nie chcę, a pracować mus, ale chociaż mdłości dzisiaj mniejsze.

pegas przykro mi nie pomogę, bo ja też w pracy 8 godzin praktycznie non stop siedzę, a nie mam opisanych przez Ciebie dolegliwości. Choć wierzę, że to uciążliwe.

Pegas, pewnie boli Cię krzyż. Ja też tak mam. Tylko dłużej pobede w pozycji siedzącej lub leżącej i się zaczyna, tuż nad kością ogonowa. Podobno to normalny objaw ciąży, choć nie spodziewałam się, ze takie bole mogą być normalne w tak wczesnej ciąży. Ech. Mi pomaga, jak to rozruszam. Niestety z moim ruszaniem się bardzo ostrożnie na razie z racji mojej przeszłości położniczej. Lekarka kazała chuchać na zimne i na razie sobie jakakolwiek aktywność odpuścić. Pozostaje się przemeczyc. Ale i tak wspomnij o tym lekarzowi przy najbliższej wizycie

heja!
Hope: witaj w klubie - ja też w pracy i też nie chce mi się robić nic - jedyne co dziś w pracy zrobiłam to obkupiłam córę w Smyku online, bo jak idę łazić to się za bardzo męczę hehe:p ale to jakby ie związane z pracą?:))) oprócz tego obdzwoniłam kilka osób i tak zaraz 4h w pracy zlecą...
Pegas: może jakiś nerw ci uciska, ale nie pomogę, bo tak nie mam, a siedzę tez 8h w pracy i nic mnie nie boli...
Anbas: z tym leczeniem infekcji to tak chyba troszkę lekarz przesadził - w poprzedniej miałam pesar więc ze dwa razy mi się coś przyplątało, bo to jednak ciało obce wewnątrz i od razu grzybki mają tendencję do namnażania - efekt uboczny pesaru nie do uniknięcia. Miałam posiewy często i jak tylko coś wychodziło o dostawałam dopochwowo nystatynę lub clotrimazolum i po tygodniu śladu nie było po infekcjach, wiec wyleczyć się da. Tylko wiem, ze są takie infekcje, które ciąży mogą zagrozić, bo mnie ostrzegali, ale u mnie tylko drożdżaki się namnażały, więc się wyplenić dawało łatwo...
Calineczka: któraś już tu powiedziała - musiałabyś to czuć na wysokości kości łonowej, bo tam w tej chwili jest macica. Wyżej to niestety jelita - spokojnie kopniaczków dziecka nie da się pomylić i wątpliwości wtedy żadnych nie ma, ze to właśnie jest to - poczujemy prędzej czy później i tu waga kobiety nei ma znaczenia, ael ułożenie dziecka i łożyska na której ścianie jest:)
delewarre: ja bym nie szla na pogrzeb:(

miłego dnia!

Witajcie cieżaróweczki :)
Przyznam , ze nie doczytałam postów zaraz nadrobie. Mi alergia nie daje dosłownie życ:no:
Dokucza mi coraz bardziej , ale z dwojga zlego wole katar i szczypiące oczy niz zmiany skorne , bolące bąble itd...
Byłam na bazarku kupilam sobie moje ulubione żarełko bób, fasolka, czeresnie i arbuza i od rana wziełam sie za jedzenie :) Apetyt mi wraca ! Jednak dalej nie mam ochoty na obiady, kanapki itp wiec dzis na obiad zjem fasolke szparagową .
Pozdrawiam was

Delewarre przykro mi z powodu pogrzebu w rodzinie .chyba lepiej by było tak jak radzą dziewczyny. odpuść sobie pogrzeb . Rodzina zapewne zrozumie. Pogrzeb to stres a jeszcze dziecka :no:

MilkaEmilka witamy na pokładzie:) Napisz nam coś o sobie :)

Dziewczyny ja właśnie zaczęłam 13tydz, ruchów jeszcze nie czuje :) Choć czekam na nie z wielkim utęsknieniem :-)

reklama
Do góry