reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Hej Kobietki. Witam sie poniedzialkowo :)
Ale produkujecie :)))
Dla tych co pytaly to moja relacja z wizyty na wizytowym :)
Akuku - mam nadzieje ze z synusiem juz ok. To jest przerabane z tymi alergiami... Kurcze ja nigdy na nic nie bylam uczulona a tego lata masakra jakas. Psikam, kicham nos albo zapchany albo katar cieknacy jak z jakiejs zepsutej pompy :( Pytalam lekatrza i powiedzial ze od czasu do czasu moge psiknac jakimis kropelkami jesli tylko tak moge normalnie oddychac - ale nie przeginac wiadomo.
Delewarre- kurcze przykra sprawa bardzo z tym pogrzebem :( Wiesz mysle podobnie jak dziewczyny, ze nie powinnas isc bo to sters i w ogole takie przezycie :( Ale zdajej sobie sprawe ze to bardzo trudna decyzja.
katherinne - ja wlasnie pytalam mojego gina o te kapiele teraz w ciazy i on mi odradzal. Mowiel ze kobiety w ciazy sa z reguly bardziej podatne na wszystkie tego typu infekcje i lepiej dmuchac na zimne i umikac. Tzn. powiedzial ze baseny publiczne, jakies jakuzzi itp. Jesli chodzi o morze itd. Nie wyraziel jakiegos strasznego sprzeciwu ale tu z kolei jesli woda zimna to mozna sie latwo nabawic przeziebienia pecherza...:( Ja wiec chyba jedynie co to w basenie od mojego dziecia bede pupe moczyc :) A ze mam sklonnosc do infekcji intymnych i pecherza niestety tez wiec bede musiala uwazac podwojnie.
Pozatym lekarz mi powiedzial ze infekcji intymnej nie mozna w ciazy wyleczyc w 100% a jedynie "uspokoic" czy "uspic". Bo zeby ja w pelni wyleczyc trzebaby leczenie skojarzone tabletki do lykania + globulki a podobno tabletek tego typu lykac nie mozna wiec pozostaja jedynie srodki dopochwowe a one nie wylecza infekcji w 100%. No tak przynajmniej twierdzi moj lekarz.
Wiec mysle ze trzeba tak jak mowi pegas - wykazac sie poprostu zdrowym rozsadkiem i nie przesiadywac w zimnej wodzie itd :)
Calineczka- kurcze ja tez ostatnio tak mialam i tez stanelam jak wryta i sama i smaa sie zaczelam glupkowato smiac do siebie ze przeciez to niemozliwe bo dopiero 13 tydz zaczynam. Ale kto wie, kto wie :):-):-):-)

reklama
Anisen, u mnie też problem z praniem. Obaj sąsiedzi z boku pala to mi leci cenralnie do domu dym. Od sąsiada z góry mi dym nie leci, bo dym raczej leci do góry, ale za to strzepuje popiół poza balkon i spada na mój, wiec wiecznie go sprzątam i strzepuje z prania i boje się usiąść na balkonie z herbatka, żeby zaraz nie mieć w niej niespodzianki. Zwrócić uwagi się nie da. Wolnoc Tomku w swoim domku. Balkon ich, wiec robią co chcą i maja gdzieś, ze komuś to może przeszkadzać. Ja też wiem, co to uzależnienie i to takie, ze argument o własnym zdrowiu (astma....) nie przemawia, ale mimo wszystko jak wchodzi w rachube zdrowie dziecka, momentalnie zmienia się perspektywa. Dlatego nie rozumiem, czemu moja mama paliła cala ciążę, a lata później paliła cala druga ciążę i tak pali po dziś dzień. Przecież juz wtedy wiadomo było, ze to dziecku szkodzi. Straszny egoizm moim zdaniem. Zresztą postepowanie moich rodziców niestety cały czas wskazuje na egoizm.

Dziewczyny

A ja mam takie pytanie.
Wiem, że to nierozsądne, ale unikam wagi.... Zrobię to w tym tygodniu się dowiem co i jak. Nie wiem też, czy moja dolegliwość ma z tym związek. Mam 160 cm, normalnie waże około 58 kg. Na początku ciąży już wyszłam z wagi około 61 kg ( samo odłożenie tabletek spowodowało zastój wody). teraz obstawiam 62-63 kg ( pierwszy etap ciąży, wymiony, ale meega wzrost biustu). Nie wiem czy problem ma związek z wagą, brzuszkiem czy może kręgosłupem? Otóż-.... boli mnie tyłek. Moja praca polega na tym, że od 8 do 15 głównie siedzę. Ostatnie w okolicach kości ogonowej po 15-20 minutach w jednej pozycji odczuwam ból + drętwienie którejś nogi. Mogę siedzieć swobodnie, w pracy jest luźna atmosfera do tego stopnia że na szerokim fotelu spokojnie po turecku i.t.p. no ale nic to nie daje. Krzesło - to dla mnie co jakiś czas ból tyłka...
Zaczęło sięw 11-12 tyg.
Jakoś bardzo się powiększam. Brzuszek nieznaczny, powoli kompletuję nową garderobę bo każdy ucisk przy brzuchu przy siedzeniu jest już niekomfortowy.
Miałyście coś takiego??

Witam się laski !
Ja w robocie, masakrycznie nic mi się nie chcę, a pracować mus, ale chociaż mdłości dzisiaj mniejsze.

pegas przykro mi nie pomogę, bo ja też w pracy 8 godzin praktycznie non stop siedzę, a nie mam opisanych przez Ciebie dolegliwości. Choć wierzę, że to uciążliwe.

Pegas, pewnie boli Cię krzyż. Ja też tak mam. Tylko dłużej pobede w pozycji siedzącej lub leżącej i się zaczyna, tuż nad kością ogonowa. Podobno to normalny objaw ciąży, choć nie spodziewałam się, ze takie bole mogą być normalne w tak wczesnej ciąży. Ech. Mi pomaga, jak to rozruszam. Niestety z moim ruszaniem się bardzo ostrożnie na razie z racji mojej przeszłości położniczej. Lekarka kazała chuchać na zimne i na razie sobie jakakolwiek aktywność odpuścić. Pozostaje się przemeczyc. Ale i tak wspomnij o tym lekarzowi przy najbliższej wizycie

heja!
Hope: witaj w klubie - ja też w pracy i też nie chce mi się robić nic - jedyne co dziś w pracy zrobiłam to obkupiłam córę w Smyku online, bo jak idę łazić to się za bardzo męczę hehe:p ale to jakby ie związane z pracą?:))) oprócz tego obdzwoniłam kilka osób i tak zaraz 4h w pracy zlecą...
Pegas: może jakiś nerw ci uciska, ale nie pomogę, bo tak nie mam, a siedzę tez 8h w pracy i nic mnie nie boli...
Anbas: z tym leczeniem infekcji to tak chyba troszkę lekarz przesadził - w poprzedniej miałam pesar więc ze dwa razy mi się coś przyplątało, bo to jednak ciało obce wewnątrz i od razu grzybki mają tendencję do namnażania - efekt uboczny pesaru nie do uniknięcia. Miałam posiewy często i jak tylko coś wychodziło o dostawałam dopochwowo nystatynę lub clotrimazolum i po tygodniu śladu nie było po infekcjach, wiec wyleczyć się da. Tylko wiem, ze są takie infekcje, które ciąży mogą zagrozić, bo mnie ostrzegali, ale u mnie tylko drożdżaki się namnażały, więc się wyplenić dawało łatwo...
Calineczka: któraś już tu powiedziała - musiałabyś to czuć na wysokości kości łonowej, bo tam w tej chwili jest macica. Wyżej to niestety jelita - spokojnie kopniaczków dziecka nie da się pomylić i wątpliwości wtedy żadnych nie ma, ze to właśnie jest to - poczujemy prędzej czy później i tu waga kobiety nei ma znaczenia, ael ułożenie dziecka i łożyska na której ścianie jest:)
delewarre: ja bym nie szla na pogrzeb:(

miłego dnia!

Witajcie cieżaróweczki :)
Przyznam , ze nie doczytałam postów zaraz nadrobie. Mi alergia nie daje dosłownie życ:no:
Dokucza mi coraz bardziej , ale z dwojga zlego wole katar i szczypiące oczy niz zmiany skorne , bolące bąble itd...
Byłam na bazarku kupilam sobie moje ulubione żarełko bób, fasolka, czeresnie i arbuza i od rana wziełam sie za jedzenie :) Apetyt mi wraca ! Jednak dalej nie mam ochoty na obiady, kanapki itp wiec dzis na obiad zjem fasolke szparagową .
Pozdrawiam was

Delewarre przykro mi z powodu pogrzebu w rodzinie .chyba lepiej by było tak jak radzą dziewczyny. odpuść sobie pogrzeb . Rodzina zapewne zrozumie. Pogrzeb to stres a jeszcze dziecka :no:

MilkaEmilka witamy na pokładzie:) Napisz nam coś o sobie :)

Dziewczyny ja właśnie zaczęłam 13tydz, ruchów jeszcze nie czuje :) Choć czekam na nie z wielkim utęsknieniem :-)

reklama
Do góry