reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Witam dziewczyny,
nieslychane rzeczy o tym piciu gadaja.przeciez alkohol to trucizna, tylko dorosli ludzie,jesli maja sprawna watrobe,to nie ma problemu, ale zarodek, ktory sie rozwija? dla mnie to jest totalne zacofanie to co mowia? Inomama, a w jakiej telewizji/programie i kto sie na ten temat wypowiadal? chcialabym to wiedziec jak i to ile kobiet "przetestowali",zeby do takich wnioskow dojsc...

Fifka ja tak jak Ty napewno bede chodzila na basen. naprawde plywanie pomaga,zwlaszcza w pozniejszej ciazy na kregoslup,a ruch podczas calej ciazy, ze wzgledu na poprawe krazenia itd. u nas sa tez takie zajecia specjalnie dla ciezarowek, gdzie pokazuja odpowiednie cwiczenia;-) nie martwie sie o jakies tam infekcje, w 2 poprzednich ciazach chodzilam i chyba wrazliwa nie jestem, bo nic nie zalapalam.Moja lekarka tez nie ma nic przeciwkoa wrecz nakazuje! wiec tez co lekarz to opinia;-) a same i tak intuicyjnie wiemy co najlepsze:-)

reklama
justynaj - u mnie odbiera jedyny słuszny polski program - czyli tv polonia:) w śniadaniowej takie tematy poruszali. Przyznam Ci, ze, kiedy lekarz zaczął wypowiadać się w stylu "że można i nie szkodzi", wyłączyłam się i przestałam słuchać...

z tym basenem to super pomysł ja w lipcu wybieram się nad morze i też zamierzam pływać :) a na infekcje miałam już niestety 2 razy - polecam rephresh żel dopochwowy - bezpieczny dla ciężarnych mi pomaga nawet 1 razowa aplikacja i nie trzeba brać żadnych leków.

Ja też zamierzam zacząc chodzić na basen, bo to na kręgosłup dobre...chce zacząć jak skoncze 12 tydz...i ginka da zezwolenie...

A jak to jest dziewczyny z dentystą? muszę iśc sobie zrobić 2 zęby, bo już mam dośc duze dziurki, a ja musze miec znieczulenie....i pytanie...czy mozna...nie zaszkodzi dzidziusioi...podobno od 4 miesiaca mozna...

Można leczyć w znieczuleniu, ba nawet trzeba leczyć. Tylko koniecznie powiedz o ciązy dentyście żeby dobrał odpowiednie bo nie wolno nam z adrenaliną.
Mozna w każdym miesiącu. Ja miała w drugiej ciązy leczony jeden ząb na początku 3 miesiąca.

ja byłam u dentysty zaraz na początku tej ciąży , ale nie miałam znieczulenia ... mówił, ze jak jest konieczność to dobiera odpowiednie , ale dałam radę bez :-)

reklama
Zaraz kończę lalalallalalalallalaa :-D
Dzisiaj pierwszy dzień od wieków z ciut mniejszymi mdłościami, ale mi fajno :-D
Blanka, ale narobiłaś mi chęci na fasolkę szparagową, ośliniłam klawiaturę :-D Mus kupić jutro!
Milka Emilka witamy :-)

Do góry