reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Dona, ten chlopczyk u nas to tez Piotrus, nazwiska wstyd sie przyznac, bo to sasiedzi nie znam, ale matka to taka elegancka blondynka, bardzo mili ludzie, a chlopczyk bardzo grzeczny :)

Jak to nie widzi postepow u Antka? Siada, raczkuje, albo probuje raczkowac, rozwija sie tak samo jak inne nasze dzieciaki. Jest oczywoscie opcja, ze wiekszosc dzieci z forum jest opozniona, ale watpnie ;)
Badania zawsze warto zrobic, dla spokoju, ale szkoda maluszka, ze to tak kluja caly czas :/

Grudnioweczka, z psychogami najwazniejsz jest ta "chemia", jesli znazlas kogos z kim sie dogadujesz to warto sie trzymac tej osoby

Kaczuszka, to jedna z wad karmienia z piersia, nikt nie zastapi :) ale i tak zazdroszcze

a co do hnb ;) moj to nic nie ma z tym wspolnego, dobrze sobie radzi beze mnie - moja mama mowi, ze ja jako dziecko bylam taka sama, bardzo samodzielna psychcznie. Ale powiem wam, ze jak wracam z pracy i zobaczy mnie w drzwiach i zaczyna sie smiac do mnie i przez caly pokoj przeraczkowywuje, tak podekstytowany, ze az raczki i nozki nie nadazaja za checiami; to az mnie taka fala czulosci zalewa :) nastawia sie do caluskowi caly czas sie smieje :D

reklama
MArika nie bylismy rok w szpitalu, tylko jak miala 4 miesiace to pierwszy raz a pozniej drugi raz, matko rok w szpitalu to musi byc ciezkie przezycie

Moja Amelka 15.09. skończy 8 miesięcy i też jeszcze sama nie siedzi. Na kolanach spoko, kręci się na siedząco na wszystkie strony, ale jak posadzę ją samą to leci, a boję się ją tak puścić żeby się nie uderzyła.

malinka- ja juz tez przelalam pieniazki i udostepnilam na fb... czemu takie rzeczy musza przytrafiac sie malym aniolkom?:-(

Ostatnia edycja:
a ja jestem załamana, moja córka ma nowa dolegliwość, nazywa sie synechia, do wczoraj nie wiedzialam ze cos takiego istnieje, uswiadomila mnie lekarka u ktorej bylam prywatnie z antkiem i przy okazji wzielam do osluchania stale kaszlaca oliwke. pisze o tym aby przestrzes te ktore maja dziewczynki, bo zawsze mowi sie tylko o napletku chlopczykow, sciagać, nie ściagać rozne sa teroie a co do spraw intymnych u dziewczynek to tylko sie mowi o tym zeby myć od przodu do tylu i w sumie nie bardzo tam ingerowac w odchylanie warg sromowych, i tu taka sprawa teraz wyniknęła. niewiem od kiedy ta synechia nam sie juz ciagnie bo zaden lekarz nigdy malej nie spojrzal tam a ja nie wiedzialam ze to powinno jakos inaczej wygladac. niby jestem kobieta ale jakos nie zauwazylam tego u malej. mam teraz takiego dola ze szok.

Dona a lekarka nie mówiła ci ze u większości kobiet dziewczynek to samo sie robi tak jak powinno? Tzm zmiany odwracają się. Ja mam 2 latke i też byłam przerażona jak o tym uslyszalam a najgorzej ze to i u 6 latek może być. Jest pelen zakaz uzywania sudekremu i zwyklych chusteczek nawilżających czyli wszystkie te pampersy jonsony itd najlepiej wodne a jak się chce to woda i wacik

Witajcie Kochane!
Mam nadzieję, że jeszcze mnie pamiętacie :)
wieki tu nie zaglądałam! cieszę się, że nadal jesteście :)
Pochłonęła mnie mała i dużo pracy miałam :) U nasz wszystko w porządku, mam nadzieję, że u Was też. Przeglądnę dzisiaj galerię i zobaczę jak wyglądają Wasze maluszki :)

Ps. Pisałyście o synechii. To nie prawda, że sudokrem to może spowodować :)
[h=5]Czy to prawda, że synechię powoduje używanie chusteczek dla niemowląt i kremów przeciw odparzeniom?[/h]Nie. A przynajmniej nie bezpośrednio. Synechia bierze się z wysuszenia i mikrourazów, które są tego wysuszenia następstwem. Jeżeli stosujemy kremy przeciw odparzeniom, a nie natłuszczamy dodatkowo krocza, może to doprowadzić do sklejania się warg sromowych i w dalszej kolejności do ich zrośnięcia. Dlatego nie jest prawdą, jak to można wyczytać w sieci, że Sudocrem powoduje synechię. Nie. Jednakże w sprzyjających okolicznościach przyrody może się przyczynić do jej powstania. To samo z zasypkami w postaci pudru. Puder wysusza, dlatego nie powinien być stosowany u dziewczynek, ale sam puder jako taki synechii nie powoduje. Pośrednio się przyczynia – to tak.
To moja Zuzia:
DSC_2933.jpgDSC_1231.jpg

Załączniki

• DSC_2933.jpg
    DSC_2933.jpg
    21,4 KB · Wyświetleń: 50
  • P1070036.jpg
    P1070036.jpg
    22,5 KB · Wyświetleń: 54
  • DSC_1231.jpg
    DSC_1231.jpg
    22,5 KB · Wyświetleń: 58
Ostatnia edycja:
reklama
Jak byk sobie odpowiedziałaś ze sudokrem wysusza. Wystarczy skład przeczytać i kremów chusteczek. My nie używamy niczego. Po kupkaniu prysznic pupy przy zmianie wodne chusteczki. Sudokrem tylko jak widzę że coś się zaczyna dziać. Żadnych pudrow oliwek i innych chemikali na skórę dziecka. Olej kokosowy a przy noworodku oliwa z oliwy i żadnych problemów nie mamy.
Śliczna Zuzia :-)

Do góry