reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Milusia pochwaliłaś się to teraz dawaj mi tu dobry przepis na korniszony :) bo mi tyle ogórasów na grządkach narosło że nie przerobię tego. Ale masz siłaczkę małą :)

reklama
FIFKA KAMAG ja ostatnio półtora miesiąca sie z mężem żarłam NON stop, ostatnio już prawie na noże poszło, na prawde troszke przesadziliśmy... No i potem stwierdziłam że niebęde z de...em na jego poziomie więc usiadłam koło niego i gadałma in mnie niby nie śłuchał, ale ja mu wszystko na spokojnie wygarnęłam i jakoś teraz jest OK. Tak mam wrażenie że konflikt narastał narastał, rozbijalo sie o to nawet kto ma pozew składać i w końcu obydwoję pęklismy wykrzyczeliśmy (ładnie powiedziane) co swoje i ulżyło

MILUSIA my nocniczek testujemy, po spaniu małą sadzam jest siusiu ale mam wrażenie że jeszce dziecie nie załapało o co te brawa

MARIKA ja się zawsze smieje że ja bym mogła mieć takiego wyjazdowego męża, mi najlepiej w domu z dzieciakami samej, fakt lubie jak z nami spedza czas ale jak robimy cos konkretnego, a tak na co dzień to co za dużo to niezdrowo

A powiedz twoj Alan do szkoly idzie???

hope korniszony to ja robię tak: 4szkl wody,1,5szkl octu(moja mama daje 1ale ja wolę mocniejszą zalewę więc soli i cukru też daję troszkę więcej) łyżka cukru,łyżka soli . No i w słoiki układam koper,czosnek chrzan liście wiśni i czarnej porzeczki,do tego liść laur. i ziele :-) jak masz dużo ogurasów to dam Ci jeszcze przepis na ogórki z chili...mniam jak zjesz jednego to już musisz następnego-wciągają ale są ostre;-) 4kg ogórków (pokroić w plasterki) (zasypać 2garściami soli na 6h),zagotować butelke octu z 1kg cukru i 2łyżkami chili(lub papryka ostra)
na patelni wlać 12łyżek oleju i na tym podsmażyć czosnek drobno posiekany(2główki)-wlać do zalewy octowej.Ogorki opłukać z soli , wkładać do słoiczków i zalewać wywarem,na koniec pasteryzować:-) w tym roku będę jeszcze robic ogórki z czosnkiem ale muszę do koleżanki skoczyć bo przepis 9kiszone też oczywiście muszą być:rofl2:)

A dzisiaj walczę z fasolką szparagową...zebraliśmy aż 2wiadra:szok:

czy u Was tez takie duszno??
ja dzisiaj pierogi robilam myslalam ,ze sie roztopie jak wszystko sie zaczelo gotowac w kuchni.
Moj starszak tez zostaje w zerowce drugi rok, on jest z ostatniego grudnia wiec miedzy nim a dziecmi z poczatku roku duza roznica, jeszcze nie gotowy na pierwsza klase.
Dzis przylatuje szwagierka , bede miala z kim gawedzic przez cale dnie :-)

Sylka a to jest ostatni rocznik kiedy można dokonać wyboru?
Ja jestem przerażona jak pomyślę... Moj średniak za rok, a przy jego wzroście i wadze 15 kg to plecaka raczej nie doniesie...
U nas masakra... Właśnie leżymy na kocu w ogrodzie pod drzewkami i nic się nie chce...

Milusia a długo trzeba korniszony pasteryzować? I czy zalewę zagotować tak? Dzięki za przepisy na pewno skorzystam:)

Kaczuszka Twoj sredniak chyba 3 miesiace mlodszy od mojego , to pojdzie tak jak moj do pierwszej klasy za rok, bo wlasnie osttani rocznik 2008 , ktory ma jeszcze wybor. Moj wazy ok19kg i ma 118cm ale tez chucherko.

reklama
Mój 116cm i 19 kg, może niecałe

Załączniki

• 1406660722779.jpg
    1406660722779.jpg
    45,3 KB · Wyświetleń: 47
Do góry