reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Yoasia to gratulacje, wydaje mi sie ze jak juz wyszedl caly z dziasełka, tzn na calej szerokosci to rosnie na wysokosc juz bezbolesnie

koncze bo u nas straszna burza

reklama
Czasem tak jest ,że potrzebne sa pewne leki,żeby wyciszyć przedwczesne skurcze czy na początku zapobiec utracie ciąży,także wszystko pewnie jest bezpieczne,ale może też nieść jakieś minimalne skutki,problemy z napieciem mięsniowym nie sa bardzo tragiczne,da się to zniwelować poprzez rehabilitacje czasem dlugotrwałą,ale najwazniejsze że ogólnie maluszki całe i zdrowe.

Wiecie ja mierzyłam ra drugi w tym odbycie,ale mam tez opory,bo to nic przyjemnego i wyszlo 37,3 wiec ok,wczesniej musialam źle wlozyc poprostu,ale wlasnie myślalam ze takiemu maluszkowi lepiej do pupy temp,ale jak pod pachą można to tak bym wolala.

Mam ten czolowy termometr,ale on mi podaje takie temp,ze trudno się rozeznać,już kiedyś pisalam o tym termometrze I ZAKUPILAM TERAZ OMRON zwykły

U nas burza juz przeszla, mam przynajmniej andzieje, bo burzy sie boje ;)

Dona, to mini zoo to takie bardzo mini, ale sympatycznie tam jest. Sporo saren, bardzo pozarnych na marchewke wiec warto wziąć z domu zapas :)
Chomiki, kroliki, jeden osiolek. Ale park ladny, choc niewielki. Blisko tego parku jest kolejny parking z ktorego sa fajne sciezki lesne, ale nie na wozek.
My mielismy nosidlo, bo wlasnie celem wycieczki bylo testowanie nosidla, mamy womar eco zaffiro - sprawdzilo sie dobrze :)
A tes robilismy wlasnie przed ostravskim zoo :D
bo sie tez wybieramy, ja to zoo uwielnbiam jestem tam czesto, bo ja w ostrawie pracuje :)
Specialnie Leosiowi wyrobilismy paszport zeby mogl z nami do tego zoo pojechac :)
powodzenia jutro na szczepieniu

yoanna, gratulacje zabka :)

Vinga, dobrze ze juz lepiej, az mnie zimno przeszlo jak przeczytalam o Gabrysiu.. biedny maluszek, tobie pewnie tez nielekko :/ trzymam kciuki za synka!

Akuku, niewazne jaki tort wybierzesz, ja juz nie moge sie doczekac na zdjecia, napewno bedzie super

Fifka, fajnie ze leki na refluks pomagaja, przespana nocka pewnie byla ci potrzebna. I gratki z 5 :) jestes naprawde MEGA!

Nie wiem jak to sie stalo ze kilku postow rano nie widzialam.

Fifk i jak Adrianek ? Mi i alex i Victor soadli z lozka jak byli mali ; ( niby bramki mam ale..nie upilnujesz ; (

Emilly to samo mysle ze osoby urazone nie pogodzily sie z tym ze karmia mm...
Oby bol zrba szybko minal i wizyta u dentysty cie czeka.

Yoanna zabka sprawdza sie stukajac lyzeczka ;) oo i juz macie gratuluje ;);)

Nisiao jak malutka ??

Kaczuszka dzieki za propozycje tortow ;) cos musze zaczac kleic :)

Dziękujemy, jestem w szoku, mój mały bohater :-)
Mirka, piszesz o Rogowie? Dobrze pamiętam? Wesele tam mieliśmy :-)
Super, że paszport macie, dłudo trwało załatwianie?

O Rogowie, wlasnie dzis z mezem stwierdzilismy, ze super miejsce na wesele :)

czekalismy na paszport jakies 2 tygodnie, ale to bylo w marcu, czyli przed sezonem, w sezonie moze byc nawet do miesiaca.
30zl kosztuje, wazny 5 lat, ale pani w urzedzie powiedziala, ze do roku, czyli jakos w grudniu warto by bylo wymienic na nowy, bo dziecko sie szybko zmienia, a wymiana przed uplywem roku to tylko 7 zl :) wiec tak zrobimy :)

Malutka śpi, to mogę popisać:)

Akuku, może na tej stronie też znajdziesz jakieś inspiracje - wypowiadają się tam osoby, które też zarabiają na pieczeniu i wklejają zdjęcia swoich wypieków do galerii:) Albumy Jak na moje oko to świetne pomysły ludzie mają, a zdjęć jest prawie 5 tys. posegregowanych tematycznie więc fajna sprawa:)

Sylka
muszę Ci jeszcze raz podziękować - robiłam biszkopta wg Twojego przepisu i jestem zachwycona - w życiu mi takie cudo nie wyszło:) Nie dość, że ładnie wyrósł to jeszcze był super mięciutki i w ogóle prawie cały w jeden dzień zniknął:-D
A jazdami się próbuj nie stresować - jedź sobie najpierw choćby tylko kilometr czy dwa od domu i powolutku dojdziesz do wprawy:)

Yoanna
gratuluję ząbka:) Aż się boję, jak to u nas będzie i pewnie będzie mi bardzo szkoda Julki...

Nisiao
my mamy taki termometr bezdotykowy i fajnie, dokładnie mierzy:) TECH-MED LEKARSKI BEZDOTYKOWY TERMOMETR TM-50PRO (4339499393) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Mirka ale Wam fajnie że jechaliście coś zobaczyć, mój m to się tak zasiedział że graniczy z cudem by go zmusić żeby ruszył tyłek jak ma wolne, a w sumie z tym wolnym też ciężko trafić bo często pracuje też w weekendy i to na wszystkie możliwe zmiany więc jak już jest w domu to jest zadowolony;-)

Fifka mi Julka też spadła jak miała z 4 m-ce i nawet nie chcę sobie tego przypominać, ona się tylko wystraszyła ale jak ja się zdenerwowałam to szkoda gadać... Jak by to głupio nie zabrzmiało to szczęście w nieszczęściu że była wtedy pod moją opieką, bo gdyby to się stało jak m jej pilnuje to chyba bym się do niego z tydzień nie odzywała, o utracie zaufania już nie mówię:no:

Vinga skoro wypisują Gabrysia to na pewno jest spora poprawa:) A w domku na pewno szybko wydobrzeje:tak:

Emilly, Nisiao współczuję problemów z zębami - jak ostatnio byłam na przeglądzie to lekarz powiedział, że na chwilę obecną mam wszystko ok, ale po skończeniu karmienia mam sobie zrobić zdjęcie bo jeden będzie na pewno do roboty - ja o tym wiem, bo już od dawna czuję że to taka tykająca bomba... Kilka dni temu właśnie czułam delikatne pobolewanie po tej stronie co on jest, więc mam nadzieję, że jeszcze nic gorszego się z tego nie zrobi... Swoją drogą nie wiedziałam, że przy kp robienie zdjęć RTG jest niewskazane - chyba że lekarz tak powiedział by póki co mnie zbyć:confused:

Julka ostatnio odkryła, że umie łapać się za nóżki i co lepsze ściągać skarpetki;-) A dziś rano prawie się popłakałam ze śmiechu, bo patrzę na nią a ona prawą ręką złapała się za prawe uszko, lewą za lewe i chyba sobie je próbowała naciągnąć;) Wyglądało to przekomicznie:-D
Kurczę, a u nas dziś odpust i ktoś niedaleko petardy odpala... Tak huczy, że pewnie mała długo nie pośpi:angry:

Ostatnia edycja:
VINGA trzymajcie się

SYLKA na przejażdżkę późnym wieczorkiem jak pusto na drogach

YOANNA gratki ząbkowe

NISIAO ja tam pod paszką mierzę i to takim zwykłym jak kiedyś rtęciowe były... tylko trzeba raczke przytrzymać ja przytulam dziecię do siebie

Jeju a myślałam że tylko ja "wyrodna" matka jestem bo ostatnio mała sturlała sie z łóżka jaj jej obiado przygotowywałam, oj najchetniej bym sobie wtedy przywaliła.

Z rzeczy dziwnych... u mnie 39 dzien bez okresu, test negatywny, według temperatur owulacji nie było jakieś pomysły???

Szymuś wreszcie zasnął, oj chyba dalej boli...
Jaguś, naprawdę tak Ci lekarz powiedział? Ja właśnie skończyłam leczenie kanałowe (za tydzień zaczynam z 2. zębem :-() i zrobili mi zdjęcie RTG, a mówiłam, że kp przy okazji znieczulenia...
Ale ja się boję, jak mi Szymcio spadnie, bo że to się w końcu stanie kiedyś to jestem prawie pewna. Wczoraj np. robił wszyatko, żeby zejść z kanapy, tak głową w dół. Na szczęście te nasze dzieciątka elastyczne są :-)

Ostatnia edycja:
reklama
vinga: bądź dzielna a Gabryś niech zdrowieje szybciutko!

nisiao: my mamy termometr do mierzenia temperatury pod językiem i mi odpowiada, bo łatwo i szybko i póki co wydaje się, że prawidłowo mierzy. na szczęście rzadko w użyciu.

mirka: a u nas burza wczoraj z gradem i piorunami i wiatrem strasznym. a dziś chyba pięć, ale już takich mniejszych. chyba przez to ciśnienie Tilly dziś wciąż śpi.

akuku: sweet & beautiful on Pinterest generalnie myślę, że na pinterest znalazłabyś trochę inspiracji :)

czasem daję małej wodę z butli i ona wtedy takim pełnym zaufania wzrokiem patrzy... i tak sobie myślę, że więź musi być. może inna niż przy kp ale wielka na pewno.

ale swoją drogą to ostatnio się zastanawiam, jak tu oduczyć małą usypiania przy piersi.. z karmienia nie rezygnuję, ale czasem ją będę w końcu musiała z kimś zostawić...

pediatra mi dała schemat rozszerzania diety. i niby kaszka manna na początek pomiędzy 5 a 6 miesiącem, by gluten wprowadzić. (wczoraj 5 miesięcy minęło, więc jeszcze chwilę poczekam) kupiłam kaszkę mannę dla niemowląt niesłodzoną ale na mm i tak się zastanawiam, czy nie lepiej jednak zwykła na wodzie, może wymieszana z odrobiną odciągniętego mleka?

edit: poczytałam rozszerzanie diety i wychodzi na to, że jednak złą kupiłam :]

Ostatnia edycja:
Do góry