reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2014 :)

ja na chwilkę bo z Nankiem siedzę 2 godzinki w domu. wiadomo że wirus po niskim crp. a antybiotyk dają zapobiegawczo, jak wydzielina w płucach długo zalega to i bakterie się tworzą a wtedy potrzebny antybotyk.
dziś na obchodzie wreszcie jakiś przełom. lekarz mówi, że mało zmian osłuchowych, że może pojutrze a nawet jutro do domu pójdziemy. tylko ja nie wiem czy on się nadaje do domu...

reklama
Vinga
to super informacje, jeszcze troszkę i do domku,bardzo dobrze że to zwalcza malutki
Akuku TAKIEgo tortu nie widziałam,więc pomysł fajny.

Mierzylam Kindze temp w pupie i ma 36.5 nie jest to za niska temp bo w pupie to chyba tez odejmuje się 5 kresek?

Nisiao hmm ja nigdy dzieciom w pupie nie miezylam... albo pod pacha albo w uchu..
A jak mala sie zachowuje ? Oslabiona jest ? Masz jakis inny termometr ? Zmierz moze w uchu lub pod pacha ?

Co do tortu pomyslow mam kilka ale ten taki inny... i sie zastanawiam co pod dziecmi (w szkole siedza na dywanie... ale juz chyba wpadlam na pomysl.
No i dzici mam zamiar zrobic w szkolnych mundurkach ;) no zobaczymy czy mi sie uda torcik tak jak chce ???

Akuku wlasnie zastanawiałam się czy mierzyc jej pod pachą,sprobuje.No troszkę jest taka raczej lekko zmierzla,ale to pewnie dlatego że nie potrafila usnąć ale teraz już zasnęła,tak to radosna raczej,tylko mi się jakas taka ciepla wydawala.

Hello,
Vinga, dużo zdrówka dla syneczka. Bardzo się cieszę, że już lepiej :-) super, że w szpitalu pomogli :-)
Dziewczyny, mam pytanie o ząbkowanie, jak to jest, kiedy można powiedzieć "udało się, mamy ząbka"? U nas wszystkie symptomy były od dłuższego czasu, ostatnio przy mocniejszym płaczu Szymonek uspokajał się często przy masażu dziąsełek. I dziś jak mu masowałam to poczułam, że w jednym miejscu jakby nie ma dziąsła, nie wystaje poza linię dziąseł, ale inne w dotyku. Ząb to? Jeśli tak to już wyszedł i teraz tylko musi rosnąć w miarę bezboleśnie czy męczarnia będzie trwać?

eMirka napisz jak wam sie wycieczka udala. my w wakacje chcemy sie wybrac do zoo do ostrawy, ale to bardziej ze wzgl na starsza. bylismy w zeszlym roku i bardzo jej sie podobalo i chce znowu jechac, a co do piersi to moj po dlugotrwalym karmieniu juz nie wrocil do formy ale ja tez nic takiego jak ty nie robilam, po prostu mi sie nie chcialo. i baredzo mi sie podobalo twoje stwierdzenie o szanowaniu zdania innych ale nie koniecznie podzielaniu

Vinga boże biedny maluszek, no i ty też. będę sie modlić za zdrowie Gabrysia. skąd takie dziadostwo was dopadło. a co do wymiocin to moja starsza tez przy zapaleniu oskrzeli czesto wymiotuje wlasnie flegmą ktora takie dziecko nie umie odkrztusic tylko polyka, wiec to chyba nie jest az takie nienormalne. mam nadzieje ze z dnia na dzień bedzei juz lepiej. buziaczki dla was

Sylka a wiesz ze ja też czasem myśle ze mogli mnie jeszcze w szpitalu potrzymac i oczyszczac organizm. ale wowczas myslalam ze dobrze ze go wyciagaja bo strasznie sie balam go stracic, zwlaszcza ze ciagle sie slyszy ze gdzies lekarze cos zaniedbaja. wierze ze moja lekarka ktora przez cala noc specjalnie zostala na oddziale dla mnie zrobila to co trzeba bylo. wiedziala jakie problemy mialam z peirwsza ciaza , z druga i z ich utrzymaniem wiec sama tez sie bala zeby nic sie nie stalo i w sumie to jestem jej wdzieczna ze podjela te decyzje i syn jest z nami. bog wie jak by sie to moglo skonczyc. tylko z drugiej strony wlasnie mysle czy moze to przedwczesne urodzenie spowodowalo to obnizone napiecie. ale teraz i tak juz nie mamy na to wplywu. dobrze ze jest tak jak jest:)

kaczuszka nie chce cie martwic ale z tego co pamietam przy karmieniu corki to zasady godziny mniej w pracy, czy nawet tylko pol godziny mniej obowiazuje do roku. super ze wesele udane, a te 12 cm to faktycznie dla mnie wyczyn nieosiągalny.

Nisiao wspolczuje bolu zeba, chyba dentysta jednak bedzie konieczny

Kasia i jak po imprezie. moja starsza tez nie chciala spac w lozeczku i wkoncu sie poddalam. mlodzian teraz na razie sie nie buntuje

Cleo moj buźkę otwiera na razie na wszystko co podaję. zobaczymy bo dzis ziemniaczek serwuję. a moze dodaj do tej marchewki troszke mleczka tego co pije, ja tak zrobilam

Nisiao ja niestety od poczatku duphaston a pozniej ten inny wycofany pod koniec ciąży lek z aptek, niestety wiem ze jakbym nie brala to nie donosilabym ciazy, wiec wyboru nie bylo. jak tylko odstawialm w leki ze wzgledu na holestaze to w dniu odstawienia w szpitalu od razu znalazlam sie z regularnymi skorczami na porodowce.

fifka mi oliwka tez kiedys spala z lozka w ciagu dnia i na szczescie tez nic sie nie stalo, popralakal bo sie przestraszyla, ale w sumie nie wiem kto bardziej, ona czy ja. dobrze ze adranek nic sobie nie zrobil

sylka a ja ci powiem ze wolalam sama jechac niz z mezem, spocona bylam to fakt ale nikt mi nie buczal ze cos zle zrobilam, a sama wiedzialam czy zle czy dobrze jade

emily wspolczuje bolu zęba

yoanna jezeli zabek jest to sprawdz łyżeczka tak jak roibly to nasze babcie i mamy jak uslyszysz dzwiek to zabek jezeli nie to mozleiwe ze to dziaselko dopiero sie rozpulchnia i nalezy wypatrywac ząbka

a my jutro na szczepienie idziemy, juz tak dawno nie bylismy bo ta szczepionka byla wycofana, ale teraz znwou nia szczepia bo nic nie znaleźli.

Akuku możesz np tort z sową w birecie zrobić to też takie nauczycielskie, a dzieci jako pszczółki
Znalazłam taki torcik z nauczycielką i dziećmi
torty i nie tylko - Żyrardów: "Dzień Nauczyciela"
A ten jest fajny bukietowy
Torty z artystyczną duszą... torciaki słodziaki: Tort dla nauczyciela

tort dla nauczycielki kosz z kwiatami i imionami dzieci
Pink Sweets Shop

W tym ostatnim mają super torty do podpatrzenia :)

Dona ja wiem że do 3rż, a tu czytam że nawet nie ma ograniczenia wieku, u mnie w pracy dziewczyny korzystały z tego długo
Uprawnienia kobiety w związku z karmieniem dziecka piersią - Prawo pracy - e-prawnik.pl

praca 7 godz przy karmieniu piersią - Niemowlę - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl

Ostatnia edycja:
Donka ja bedac w szpitalu tez chcialam ,zeby go wyciagli, kazy dzien, budzenie sie co chwile i czekanie na jego ruchy to byla straszna udreka psychiczna dla mnie, kazde usg i badanie przeplywow serduszka tak samo. Wiec bylam przygotowana na to, ze nadejdzie ta pora wiedzialam, ze najpozniej 38tc i tak i tak musza zakonczyc ciaze. No ale teraz z perspektywy czasu jakos mi tak zal , ze on tam mial byc jeszcze msc ze bylo mu dobrze ładnie przybieral na wadze, kawał chlopa by bylo gdyby o czasie wyszedl na swiat i teraz faktycznie jest nieco pozniej z wszystkim etapami rozowoju, doslownie wlasnie te kilka tygodni , tzn mam glownie porownanie z bratem. No ale to tylko takie mysli a tak to mam zdrowego slicznego synusia, wiec juz nic nie pisze :-)

Yoanna tak jak Donka pisze najprostszy sposob na sprawdzenie czy zabek wyszel, bierzesz zwykla metalowa lyzeczke i stukasz w dziaselko jak uslyszyc to stukniecie tzn ze zabek wyszedl a jak nie to jeszcze troche trzeba poczekac, ja tez stukam ale u nas jeszcze nic.

Nisiao ja zawsze po paszka mierze, szczerze powiedziawszy w pupce nigdy nie mierzylam.

Vinga musisz zaufac lekarzom, w domu bedziesz sie nim opiekowac inhalowac dalej, na pewno wyjdzie z tego szybciutko. Trzymaj sie.

reklama
Do góry