reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

A ja mam tak ze mdli mnie najbardziej podczas jedzenia, zaczynam jesc nabiore kilka razy i nie moge dalej...chwila przerwy i znow kilka kęsów.
O cocca coli nie slyszlaam, a co do kawy to od 2 tyg pije albo nie pije zalezy od dnia , jesli juz wypijam to 1 słaba z mlekiem.

reklama
Ja sie przerzuciłam na inke z błonnikiem delikatna fajna ...
Dziewczyny czy któraś piła kawe z cytryna Na bol głowy ?? znalazłam taki specyfik na forum ale na myśl o tym mam ciarki... A okłady niepomagają :(

Puk, puk dziewczyny, wracam do świata żywych :)

w zeszłym tygodniu przeżyłam koszmar, przewiało mnie, 3 doby nie spałam, nie mogłam się w ogóle położyć bo wyłam z bólu... brałam tylko apap, który nic nie pomagał... trzeciej nocy pojechałam na izbę przyjęć szpitala - byłam gotowa się położyć na oddział, byle tylko choć trochę uśmierzyli mi ból... tam po debatach i konsultacjach zrobili mi zastrzyk z ketonalu... to mi pomogło, wreszcie zasnęłam i ból zelżał... tylko mój gin niezadowolony z tego powodu, no i ja się teraz boję, czy wszystko będzie ok z dzidzią... ale wiecie, byłam na skraju wyczerpania psychicznego i fizycznego - mój mąż może potwierdzić, że naprawdę się starałam to znieść i nie domagałam się tego zastrzyku bo troszkę mnie bolało...

teraz przestałam się bać porodu, bo podejrzewam, że to będzie mniej bolało i najważniejsze - poród ma jakiś sens...

malinka - obawiam się że to co czułaś pomnóż jakoś X2 czy X3 i wtedy to będzie pasowało do bólu przy skurczach ;) niestety, poród boli jak cholera ale jak napisałaś - ma sens i ma uzasadnienie czemu boli :)

a ja mam ostatnio do majonezu awersje, na samą myśl o nim mi niedobrze, to samo ketchup ;) jedyne co mi wchodzi to musztarda francuska z całymi ziarenkami gorczycy ;)

O właśnie musztarda francuska, to jest to co lubię - wyżeram łyżeczką :) Majonez właśnie coś mi nie wchodzi. A o kętrzyńskim to nie słyszałam, on jakiś regionalny tylko jest? U mnie nie widziałam. Jak już jem to tylko Winiary, ale porozglądam się, jak tak zachwalacie to może warto spróbować :tak:

a dziewczyny mialam pytac jak wasze piersi, bo moje po pierwszej ciąży to takie zwisy zostaly a teraz sa jedrne i o 2 rozmiary juz większe

No mój biust z natury jest duży, ale teraz to jakbym silikony miała hehe. Za to bez biustonosza mogę chodzić :-D trzymają się w jednym miejscu :-D Na razie mi się to podoba :-)

Malinka, współczuję przeżyć.

Pustiszi, kawa z cytryną to jakoś mi nie pasuje razem. Nie piłam nigdy

Pustiszi ja mam odkąd pamietam migrene. W poprzedniej ciazy nie miewałam bóli głowy za to teraz często niestety :( Czasem głowa boli mnie codzien , czasem co drugi dzien ale to tak ze nie wytrzymuje z bólu. Moja ginka pozwala wziąc paracetamol, byle nie czesto.Ja piłam kawe z cytryną , tak samo jak sok z czarnej porzeczki z cytryną . Powiem Ci, ze moze na taki delikatny ból jak głowa zaczyna boleć to moze troszke pomaga ale nie na ostrą migrene :( Ja kupuje kapuste i takie zimne liscie przykladam na głowe, kark leze kilka godzin w ciszy i ciemnosci i czesto pomaga .

Blanka87- właśnie ja też od kąd pamiętam mam migreny ale ketonal, okna zasłonięte cisza i przespałam najgorszą fale. Nic wypiłam tą kawe ale to już chyba za późno na nią ( smak paskudny ). Mam apap i w sobote sie poddałam i wzięłam 1 tabl. Nie chcę się przyzwyczajać :(

ja dziewczyny bylam się dzisiaj zapisać do kardiologa...no i mam termin na 30 sierpnia:szok::szok:zależy mi na tym lekarzu bo on mnie kiedyś prowadzil...i pewnie skonczy się prywatną wizyta, bo nie będę czekac prawie 3 miesicy....chodzi mi o to zey ktos mnie prowadzil od poczatku ciąży a nie od polowy:-D

Przygarniecie kropkę? :-)
Czytam was właściwie od początku, ale wcześniej wolałam się nie odzywać - tak na wszelki wypadek...
Na razie z internetowych kalków i z info po USG wychodzi mi, że urodzę ok. 20 stycznia :happy2:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry