reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

z tą płcią jest tak, że na początku wszystko wygląda tak samo - wargi sromowe są duże i mogą sugerować "że coś dynda", a siusiak jest mały więc może się wydawać że go nie ma:) dopiero ok 14-16 tygodnia można już precyzyjniej wypatrywać siusiaka ;) Bo jak go nie ma to teoretycznie będzie laseczka, ale dopiero "poprzeczna bułeczka" (jak to moja gin określa) gwarantuje dziewuszkę;)

co do pomyłek, to na marcówkach miałyśmy przypadek że dziewczyna jechała rodzić Jasia, a jak się urodziło, to okazało się że to dziewuszka :) To dopiero zaskoczenie było :-D

panna nikt - dzięki :) własnie pocieszam się, że skoro wg usg to dopiero 6tyd.0dni, to serduszko pewnie dopiero zaczyna porządnie bić i że dopiero się rozkręca.. no musi być dobrze nie ma wyjścia :) teraz byle do środowej wizyty u mojej gin..

reklama
Hej!
Ależ produkujecie, a ja od poniedziałku zawalona pracą i nie nadążam za wami, a weekend zawsze mamy rodzinny i bez kompa:)
ivi: kciuki za serduszko - będzie dobrze!
anbas: 14tc. jak się lekarz zna na nubach dziewczynkowych i chłopczykowych to może powiedzieć i trafić, ale jak się zna. U mnie babka od USG w pierwszej powiedziała, że ma podejrzenia, ale woli na połówkowym wiec czekałam do 21tc. czy nawet 22 (już nie pamiętam dokładnie)
blanka: tez mam wizytę w czwartek i się doczekać nie mogę:)
delewarre: po tobie już widać, że cię w pracy wyczaili?:) ja dopiero dziś rano zauważyłam mini wybrzuszenie, ale póki co we wszystkie ciuchy wchodzę, więc tylko bluzkę luźniejszą zakładam...

a ruchy małej to musze sprawdzić kiedy czułam - mi się zdaję, że koło 17-18tc. ale ja szczupła nie jestem zbyt, podejrzewam, ze teraz podobnie może byc:)

Moja lekarka 1 ciazy powiedziala mi, to byl chyba 12 tydzien i sie chciala popisac,ze juz plec widzi,no i powiedziala,ze chlopiec,ja 2 miesiace chodzilam w przekonaniu,ze to chlopiec a tu nagle w 5 miesiacu,ze jednak dziewczynka.wiec powiem Wam,ladnych pare minut zajelo mi,zeby sie przestawic.a ja taka naiwna bylam i uwierzylam jej:tak:takze teraz to jednak zaczekam dluzej,nie chce sie nastawiac;-)
bardzo mi sie podobalo okreslenie mojej poloznej odnosnie "poprzecznej buleczki" jak pisala Ivi. u nas to sie nazywa "ziarnko kawy":-D

Hej, ja płec poznalam w 16tc no i bylam zaskoczona nie pwoiem, bo mialam przeczucie ze bedzie dziewczynka:) Teraz znowu mam przeczucie ze bedzie drugi synek:-) wiec zobaczymy jak z tymi moimi przeczuciami.

Agatka - trzymam kciuki za wizyte &&&&&&&&
Ivi - i kciuki za seerduszko malenstwa &&&&&&&&&....wiesz co z tym tempem bicia serduszka na poczatku tez jest roznie. Bo kiedy serduszko zaczyna bic na samym poczatku to bije wolniej ok 65 razy na minute. Dopiero pozniej zaczyna przyspieszac do 120-160/min a u Ciebie to przeciez dopiero poczatek 7 tyg...
Niech sie rozkreci!!!!! Tzrymam kciuki :)))

dzieńdoberek!

stan powrócił do normalności, znaczy od rana pochmurno i szaro. Na szczęście,na pocieszenie mam majonez:) mogę jeść na okrągło, zawsze, nie tylko w ciąży:) ale tylko majonez kętrzyński, który przywozimy z Polski kilogramami:)

Oliwia - jaka kniżka? napisz w tym wątku "styczeń na wesoło" bo jestem ciekawa

Ivi-dobrze będzie na pewno!

reklama
Dzieki dziewczyny :) musi być dobrze i nie biorę innej opcji pod uwage, chociaż lęk jak zawsze jest ;)

wlaśnie zostałam "uziemiona" w domu do końca tygodnia.. Nusia ma biegunkę od kilku dni i dziś wylądowałyśmy u lekarza, mamy leki i nakaz stosowania "diety".. do piątku powinno minąć.. W sumie dobrze, odpocznę sobie ;)

Do góry