reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

A ja mam tak ze mdli mnie najbardziej podczas jedzenia, zaczynam jesc nabiore kilka razy i nie moge dalej...chwila przerwy i znow kilka kęsów.
O cocca coli nie slyszlaam, a co do kawy to od 2 tyg pije albo nie pije zalezy od dnia , jesli juz wypijam to 1 słaba z mlekiem.

reklama
Ja sie przerzuciłam na inke z błonnikiem delikatna fajna ...
Dziewczyny czy któraś piła kawe z cytryna Na bol głowy ?? znalazłam taki specyfik na forum ale na myśl o tym mam ciarki... A okłady niepomagają :(

Puk, puk dziewczyny, wracam do świata żywych :)

w zeszłym tygodniu przeżyłam koszmar, przewiało mnie, 3 doby nie spałam, nie mogłam się w ogóle położyć bo wyłam z bólu... brałam tylko apap, który nic nie pomagał... trzeciej nocy pojechałam na izbę przyjęć szpitala - byłam gotowa się położyć na oddział, byle tylko choć trochę uśmierzyli mi ból... tam po debatach i konsultacjach zrobili mi zastrzyk z ketonalu... to mi pomogło, wreszcie zasnęłam i ból zelżał... tylko mój gin niezadowolony z tego powodu, no i ja się teraz boję, czy wszystko będzie ok z dzidzią... ale wiecie, byłam na skraju wyczerpania psychicznego i fizycznego - mój mąż może potwierdzić, że naprawdę się starałam to znieść i nie domagałam się tego zastrzyku bo troszkę mnie bolało...

teraz przestałam się bać porodu, bo podejrzewam, że to będzie mniej bolało i najważniejsze - poród ma jakiś sens...

malinka - obawiam się że to co czułaś pomnóż jakoś X2 czy X3 i wtedy to będzie pasowało do bólu przy skurczach ;) niestety, poród boli jak cholera ale jak napisałaś - ma sens i ma uzasadnienie czemu boli :)

a ja mam ostatnio do majonezu awersje, na samą myśl o nim mi niedobrze, to samo ketchup ;) jedyne co mi wchodzi to musztarda francuska z całymi ziarenkami gorczycy ;)

O właśnie musztarda francuska, to jest to co lubię - wyżeram łyżeczką :) Majonez właśnie coś mi nie wchodzi. A o kętrzyńskim to nie słyszałam, on jakiś regionalny tylko jest? U mnie nie widziałam. Jak już jem to tylko Winiary, ale porozglądam się, jak tak zachwalacie to może warto spróbować :tak:

a dziewczyny mialam pytac jak wasze piersi, bo moje po pierwszej ciąży to takie zwisy zostaly a teraz sa jedrne i o 2 rozmiary juz większe

No mój biust z natury jest duży, ale teraz to jakbym silikony miała hehe. Za to bez biustonosza mogę chodzić :-D trzymają się w jednym miejscu :-D Na razie mi się to podoba :-)

Malinka, współczuję przeżyć.

Pustiszi, kawa z cytryną to jakoś mi nie pasuje razem. Nie piłam nigdy

Pustiszi ja mam odkąd pamietam migrene. W poprzedniej ciazy nie miewałam bóli głowy za to teraz często niestety :( Czasem głowa boli mnie codzien , czasem co drugi dzien ale to tak ze nie wytrzymuje z bólu. Moja ginka pozwala wziąc paracetamol, byle nie czesto.Ja piłam kawe z cytryną , tak samo jak sok z czarnej porzeczki z cytryną . Powiem Ci, ze moze na taki delikatny ból jak głowa zaczyna boleć to moze troszke pomaga ale nie na ostrą migrene :( Ja kupuje kapuste i takie zimne liscie przykladam na głowe, kark leze kilka godzin w ciszy i ciemnosci i czesto pomaga .

Blanka87- właśnie ja też od kąd pamiętam mam migreny ale ketonal, okna zasłonięte cisza i przespałam najgorszą fale. Nic wypiłam tą kawe ale to już chyba za późno na nią ( smak paskudny ). Mam apap i w sobote sie poddałam i wzięłam 1 tabl. Nie chcę się przyzwyczajać :(

ja dziewczyny bylam się dzisiaj zapisać do kardiologa...no i mam termin na 30 sierpnia:szok::szok:zależy mi na tym lekarzu bo on mnie kiedyś prowadzil...i pewnie skonczy się prywatną wizyta, bo nie będę czekac prawie 3 miesicy....chodzi mi o to zey ktos mnie prowadzil od poczatku ciąży a nie od polowy:-D

Przygarniecie kropkę? :-)
Czytam was właściwie od początku, ale wcześniej wolałam się nie odzywać - tak na wszelki wypadek...
Na razie z internetowych kalków i z info po USG wychodzi mi, że urodzę ok. 20 stycznia :happy2:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry