reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Marika współczuje i trzymam kciuki za to abyś ( i wszystkie mamy które chcą ) dotrwała do stycznia :) czyli tylko kilkanaście godzin :) !!!

do dziewczyn które piją melise !!! Pisałam juz ze melisa oprócz uspokajania ( nie na wszystkie działa ) ma rownież działanie przeczyszczajace !! Wiec jesli któraś ma biegunke lub częściej odwiedza toaletę a pije te Ziółko to moze nie oznaczać czyszczenia przed porodem :)

kathetine jak sobie Pani życzy :) jesli chcesz możesz rodzic :) tzn jesli maleństwo chce niech juz wychodzi :) !!! Ja niemam nic przeciwko czego i sobie życzę juz dzis po północy moge zostać mama po raz drugi :)

u mnie noc zasikana hehe tzn toaleta co 15 min tak latalam od 23 do 1 w nocy potem zasnelam ale nie był to kamienny sen mała maltretuje moje jajniki :( Julia wiercila sie strasznie często Piła przymrozek był w nocy i moze dlatego ja suszylo :) potem nad ranem sikała kilka razy :) teraz oglądamy bajki a R na zakupy :) kurcze nawet mam niezły humor :) przy ścieraniu kurzu tyłkiem poruszalam hihi jak nastolatka :) :-D

marika ja mierze od początku pierwszego do początku drugiego tak mi kazała położna w szpitalu przed pierwszym porodem . Powiem tak ze mimo ze porod sie zaczął to te skurcze jak bym je nie mierzyla i tak nie były w idealnych odstępach czyli kilka co 15 min kilka co 18 ale jedyne co sie zgadzało to ze co jakieś 4 godz czas sie skracal pojechałam do szpitala jak miałam co 5 - 7 min zreszta i tak myślałam ze nici z porodu bo za bardzo mnie nie bolało na ktg tylko jeden duży skurcz i chyba gdyby nie rozwarcie na 4 cm to wróciła bym do domu .

Ostatnia edycja:
reklama
Hejka dziewczyny, obudzilam sie dzisiaj po w miare przespanej nocy tzn obudzilam sie na krotko moze 5 razy,ale pic siku i z powrotem zasypialam;-) poczulam sie dzis jakos wyjatkowo, bo przywitamy dzis Nowy Rok i mam nadzieje jeszcze lepszy od tego co mija:-) Dla nas 2013 byl rokiem dosc trudnym i ciezkim.

Ach piszecie o wakacjach, super temat na taka pogode i krotkie zimowe dni. Ja uwazam, ze taka podroz samochodem to po prostu meczenie maluszka. sama z 1 dzieckiem dosc duzo jezdzilam bo wyprowadzilam sie za granice i przyjezdzalismy do Polski,a to ladnych 8-10 godzin. teraz tego zaluje,ale bylo b.daleko do lotniska.teraz mam do lotniska pol godziny i jesli bedziemy gdzies sie wybierac na wakacje to mysle wylacznie o krotkiej podrozy samolotowej (2 godziny) i hotel przystosowany dla malych dzieci. Czyli brodziki itp.ewentualnie jakies spacery z wozkiem i wypozyczenie samochodu w celu "mini"objazdowki. Dzieci sie w samochodzie bardzo mecza i jestem bardzo przeciwna dlugim podrozom zwlaszcza jesli teraz podroze samolotowe sa na tyle tanie, ze mozna sobie na nie pozwolic. A w Chorwacji samochodem bylam i naprawde to meczaca podroz nawet dla samych doroslych,a co dopiero dla takich malych dzieci,ktore nic z tego nie rozumieja, ze maja siedziec uwiezione w siodelku przez niezliczona ilosc godzin.

Na zwiedzanie z dziecmi nie ma sie co za bardzo nastawiac, takie jest moje zdanie.jak sa male dzieci to owszem wakacje ale bardzo na luzie bardzo spokojne i przystosowane dla dzieci.
Ja mysle o Majorce, bylam juz tam kiedys i mysle,ze warto tam pojechac nawet jeszcze raz, bo jest pieknie,wszedzie blisko,jesli chce sie cos ew.zobaczyc.Myslelismy tez o w-spach kanaryjskich,ale to juz ciut dalej.

Nic biore sie za "robote", bo mamy dzis wieczorem gosci i czas bedzie szybko lecial, a mamy troszke potraw do zrobienia ustoric dom poubierac dzieci.dobrze,ze wczoraj pomylam podlogi, bo nie powiem ile mi to energii zabiera;-)

Zycze Wam, by Nowy Rok byl dla Was szczesliwy, by spelnily sie Wasze marzenia i plany by nasze Nowonarodzone Skarby dawaly nam radosc kazdego dnia i tryskaly zdrowiem. No i milosci milosci i zdrowia bo jak juz to jest to reszta sie uklada.Zycze Wam udanego wieczoru dzisiaj!!!

Ostatnia edycja:
Marika - wczoraj polozna powiedziala ze czas miedzy skurczami jak koniec jednego i przed drugim to liczyc

U mnie jak zapytalam kiedy mam jechac zeby paniki nie siac albo zeby zapozno na zzo nie bylo to ze jak juz po cieplej kapieli czas miedzy skurczami bedzie 3-5 minut nie ustapia to jechac... chyba ze wody poleca ... szybciutko w koszulke jak trzeba bedzie poskacze na pileczce albo cos tam szpryce dostane i heja rodzimy :)

Justyna my zjeździliśmy Chorwację autem jak średniak miał 2 lata... Zeszły rok na Rodos i powiem szczerze leżenie w basenie to dla nas męka... Raczej wolimy na własną rękę zwiedzić niż plackiem leżeć... My raczej takie włóczykije jesteśmy, a dzieci lubią jeździć...:-D chyba się skuszę jednak na wędrówkę, bo "bar mleczny" będę miała ze sobą to ńie będzie źle :-D

Justynaj moje dzieci uwielbiaja jezdzic autem..uwielbiamy ogladac widoki. Zatrzymujemy sie gdzie chcemy. I my raczej robilismy tak ze jak juz dojechaliamy o pozniej tylko ze 2-3 godzinki jechalismy I nie codziennie...wybieralismy sobie plaze na ktorej chcemy posiedziec. Raczej na zwiedzanie sie nie nastawialismy tylko wlasnie plazowanie ew. Chodziliwmy po miescie wieczorami jak juz chlodniej bylo. W tym roku wakacje byly super bo obydwoje sie wybawili..pozatym ze auto nam sie zepsulo to nie mak zastrzezen. W tym roku raczej nigdzie nie pojedziemy ..bo nie mamy kasy po tym naszym zepsutym aucie...I inych problemach wle jakbym mogla to jechalabym autem... bo ja znowu latac niezbyt lubie...zreszta mam 4 godziny do lotniska...

Marika trzymm kciuki byc wytrwala do polnocy.

Milusia mysle ze to czy dasz bialy czy kremowy obrus nie ma zadnego znaczenia, pamietam jak w akademiuku nie mialysmy z dziewczynami stojakow na swieczki i wbilysmy te swieczki do butelek po piwie:), ksiadz nie wykazal wielkiego zdziwienia

Fifka za to ja musze starsza bardzo pilnowac bo tak kocha malego ze stale by go tulila, a boje sie zeby tego nie zrobila zbyt mocno. i co do spania to Antek nadal w dzien odsypia stale wstawanie w nocy i marudzenie. moj dzisiejszy sylwester chyba spedze w lozku bo stale chce mi sie spac

Bandyta czekamy na relacje i zdjecie malego

Deleware gratulacje z okazji rocznicy

dziewczyny niewiele wam zostalo do styczia, trzymam kciuki za was

No i najważniesze najlepszego w Nowym Roku

Witam w ten ostatni dzień roku 2013:-)

Dziewczyny które nie urodziły-zaciskamy nogi do godziny 0:-D:-D

Skurcze liczy się od początku pierwszego,do początku drugiego(ja nawet nie wiem jak miała bym liczyć po przejściu,bo ustępowanie skurczów trwa różnie i nie zawsze da się tak wymierzyć ze to już koniec...) :tak:

Z tym ustępowaniem miejsca dla ciężarnych to wesoły jest temat:-D(już się z tego śmieje-po co się denerwować),jak stoję z brzuchem i małym dzieckiem(czasem nawet z 2) to ludzie się przesuwają by było nam więcej miejsca:-D nawet jak jestem sama i widzą brzuszek to robią miejsce za sobą by mi było wygodniej stać-ach ta kultura:cool: najlepsze są stare babki,które wszędzie muszą pierwsze:-D

Dona dobre z tymi butelkami:-D

Zmykam ubierać Zośkowe łóżeczko póki chłopcy u babci i tego nie widzą:-D

Akuku,Kaczuszka, macie troche po prostu inne podejscie do tego. Ja patrze bardzo na to,ze np. Siedzenie przez wiele godzin takiego malenstwa w foteliku jest szkodliwe dla kregoslupa dziecka, ktory jest jeszcze miekki.
Mnie sprawia radosc, jak dzieci bawia sie w basenie, maja nadmuchiwane zabawki, pluskaja sie w wodzie, maja staly rytm dnia, sniadanie obiad kolacje o tych samych godzinach, a nie gdzies przypadkiem po drodze. U nas pogoda latem jest rozna i nie zawsze mozna ten basen wystawic na ogrodek. Takze taki pobyt w hotelu z widokiem na palmy tudziez spokojne spacery po okolicy mnie w zupelnosci wystarczaja.jak nie mialam dzieci to owszem, nioslo mnie gdzie popadnie i wytrzymywalam ciezkie podroze nie narzekajac. Ale teraz przez kilka pierwszych lat ich zycia troche zrezygnujemy z wloczenia sie po swiecie.

Jeszcze dwulatek moze cos z widokow z samochodu rozumie, choc wiadomo historia Rzymu to dla niego troche za duzo.
ale co wyniesie taki polroczniak z objazdu po Europie? tylko umeczenie.

My myslimy o wyprawie do parkow rozrywki typu Disneyland ale tez nie wczesniej niz ostatnie dziecko bedzie mialo okolo 4 latka.

Dziewczyny tez mam skurcze, i to bolesne,ale potem mijaja.ale jak juz sa to oddycham gleboko, a moj facet caly przestraszony patrzy czy zaraz do szpitala nie pojedziemy, bo raczej w Sylwestra to nie za wesolo by bylo, komu tu dzieci podrzucic w taki dzien;-)no i termin jeszcze tez nie do konca taki

reklama
agagsm w sumie nie wpadłam na to, po prostu mnie zamurowało ale faktycznie riposta świetna! :p

delewarre gratulacje z okazji rocznicy! :) Nie ważne jak spędzona, ważne że razem :)

Marika trzymam kciuki żebyś wytrwała do północy i urodziła już w 2014! :) a z tego co wiem to czas się liczy między skurczami, od końca pierwszego do początku drugiego

Ja w tym roku odpuszczam wakacje dla własnej wygody :) dla mnie to żadna przyjemność jechać gdzieś kilka godzin z połową domu bo przecież dla maluszka trzerba tego trochę a na miejscu i tak nie odpoczne bo dziecko wymaga opieki a jest zdecydowanie trudniej przystosować się do nowego miejsca, tak więc urlop będzie w domu, na szczęście mieszkamy na wsi i mamy przeogromny ogród więc i tak będziemy na zewnątrz przez większą ilość czasu :)

Dziewczyny, życzę wam wszystkiego dobrego w naddchodzącym 2014 roku! Samych udanych planów, sukcesów i spełnienia marzeń! Lekkich porodów i zdrowych maluszków :) A dla wszystkich dzieciaczków które pojawiły się już na świecie: duuuuuużo, dużo zdrówka i niech rosną szczęśliwe i kochane! :**

Do góry