reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2013 :))

Magda -praktyka czyni mistrza ;-) pierwsza robilam bardzo dlugo i czasem mi nie wychodzilo,ale teraz bez problemu :-)
ja lubie fiolet i czarny dlatego narazie tylko w takiej kolorystyce robie. jesli bys miala ochote sie nauczyc na necie tez mozna znalezc jak sie wiaze suply makramowe.polecam.
moze zaczne robic na sprzedaz,kto wie...

reklama
Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin Marta.

Magda_z_uk
gratulację dla Nikusi. Nocnik górą :). Też zaważyłam, że czasem obcy ludzie więcej pomogą.

Green flower mój mąż o tablecie na razie może pomarzyć :) też mi się marzy taki ekspres.

Caroline parę ubrań w rozmiarze 56 zawsze warto mieć na wszelki wypadek. Jak zaczną wody odchodzić, powinnaś to zauważyć.

Indziorka trochę rzeczy Wam przybyło dla maleństwa :)

ala1911 ostatnio staram się trochę ograniczyć słodycze, ponieważ już za bardzo z nimi szaleję a tu jeszcze o czekoladowych łakociach tematy.

Natal84 jutro już powinno być lepiej z plecami a dziś odpoczywaj jak najwięcej.

Czarni udanych zakupów.

Alicja32 ślicznie to wygląda.

Moi dziadkowie obchodzą dzisiaj 65 rocznicę ślubu. Mało komu taki staż się zdarza. Szkoda, że nie mogę osobiście im życzeń złożyć. Jednak do Katowic mam dość daleko. Mój mąż doczekał się dziś osobistej pochwały od swojego kierownika za swoją pracę i w nagrodę zrobię mu pyszny obiadek :)

Hej kobitki :tak:

I piąteczkowo.

MARTA NAJLEPSZEGO NA URODZINKI !

Ja dzisiaj późno zajrzałam do was.
Miałam troszku prac domowych; pranie, sprzatanie, teraz gotuje zupkę ogórkową na obiadek.
Szykuje się na jutrzejszą sesję brzuszkową. Popakowałam już buciki synusia, zdjęcia USG i inne jako gadżety do fotek.
Mam nadzieje ze jeansy ciazowe mi wyschna, bo tez wypralam :-)

Oby wam tez tak szybko mijał dzień jak mi.
Odezwe sie pozniej. Buziaki :*

Ostatnia edycja:
Ja tylko się przywitam, bo od 2 dni kompletnie nie mam siły na nic. Nie wiem czy Maluszek tak siły wyjada czy to wina pogody ale mam wrażenie, że samo wstanie z kanapy mnie meczy. Mam tyle do zrobienia i wyrzuty sumienia że patrze np. na te cholerne gary w kuchni i nie mam siły ich umyć. Grrrr zła jestem bo zawsze biegałam i nie mogę się przyzwyczaić, że tak mnie spowolniło. Kurcze chyba pod koniec ciąży łapię humory :))))))) Idziemy na szkołę rodzenia, dam znać co tym razem...mam nadzieję, ze nie będzie strasznie :)))

U mnie gulasz już pachnie i placuszki się smażą....mmmmm....ale jestem głodna. Rzadko kiedy mam na coś aż taką ochotę:-p

Natal mi się tez teraz zdarzają krwotoki z nosa, albo tak jak wczoraj takie zawroty głowy, że aż bym upadła:baffled: Bóle brzucha, pleców, ogólne kiepskie samopoczucie....nie ma się co dziwić. Maluszki rosną, wyjadają z nas to, co najlepsze. Trudno, żebyśmy nic nie odczuwały z tego powodu. Już niedługo będzie nam lżej. Zaczną się inne klimaty:-p Odpoczywaj dużo, rozpieszczaj się ile możesz, póki masz czas. No i pamiętaj, że nie jesteś z tym sama. Przyjdź, pożal się, zrozumiemy, przytulimy:tak:

Czarni jak tam zakupy? Tylko nie mów proszę, że nic sobie nie znalazłaś

Indziorka tak mi się z ta kontrola skojarzyło, bo właśnie wczoraj Skorupka pisała, że ją do ZUSu wezwali:blink: Ale jak tylko na uczelnię, to nie przejmuj się. Z drugiej strony ciekawe, czemu masz 1? W końcu jak lekarz tak wpisał, to powinien dać jakies wytyczne...Ruch w ciąży jest wskazany, więc dobrze że jesteś aktywna. Też bym tak chciała. Ja z tych, co muszą coś ciągle robić, a tu taka doooopa teraz....Najważniejsze, że sypiasz dobrze, bo to przecież najlepszy odpoczynek. Ciekawa jestem, kiedy zwolnisz tempo?:-p Ale rozumiem Cię. Ja w pierwszej ciąży do końca mogłam góry przenosić:-) Później po narodzinach Nelci troszkę żałowałam, że nie wykorzystałam wolnego czasu lepiej, bo wiadomo, przy dziecku to już kaplica z chwilką dla siebie, ale miło wspominam te ostatnie tygodnie pierwszej ciąży. Obyś i Ty do końca tak dobrze się trzymała
Za kurację kaszką jaglaną serdecznie dziękuję:baffled: Wolałabym chyba już głodówkę oczyszczającą:-p

Alicja
świetny pomysł z tym robieniem na sprzedaż. Taka ręczna biżuteria jest w cenie. Przecież nie musisz od razu hurtowo. Ja myślę, że wielu chętnych by było:happy2:

Elisse dziękujemy:-) Gratki dla męża! Ugość go dzisiaj porządnie, bo spisał się chłopak:tak: 65 lat razem, to cudna sprawa. Chciałabym dożyć tylu ze swoim mężem:happy2:

Biłka życzę jutro udanej sesji! No i mam nadzieję, że dasz popatrzeć troszeczkę;-)

Ada gdzie się podziewasz:confused:

Hej dziewczyny nie wiem jak Wy ale ja dziś mam dzień śpiocha. Najchętniej bym się skuliła na kanapie(aczkolwiek nie posiadam kanapy i muszę zadowolić się swoją mega wielgachną pufą) przykryła kocem i schowała przed światem do czasu aż mnie mój pech nie opuści. Przy okazji pogoda za oknem powoduje u mnie stany depresyjne :-(.
W nocy męczyłam się z bólem zęba, w okolicach 2 poddałam się i zjadłam apap:baffled:. I tak dumna jestem bo to pierwszy przeciwbólowy lek jaki wzięłam przez całą ciążę.
Myślałam żeby się urwać do kina z M ale repertuar nie powala :dry:.
Elisse gratulacje dla dziadków każdej z nas życzę takiego stażu :-D.
Marta wszystkiego najlepszego :-D
Magda_z_UK dobrze że macie takiego miłego znajomego :-D Dobrze że sprawa już załatwiona;-).
Kochane życzę Wam miłego wieczorka i weekendu jak mnie mój pech i depresja opuszczą to pewnie się odezwę.

Magda Powiem Ci tak, lekarka kazała mi zrezygnować ze studiów i leżeć, i tak się składa, że za bardzo czasu i możliwości na to nie miałam, muszę biegać trochę na uczelnię z tego względu, że muszę załatwić, żeby zaliczenia mieć w grudniu... Ale wiesz, to jej mówienie, że mam leżeć to mało przekonujące było o_O dobrze, że 20.11 mam już wizytę u swojego gina to się go zapytam w końcu jak na prawdę sprawa wygląda, bo już sama nie wiem, ale wiesz mogę się jeszcze ruszać, młoda ok, upławów żadnych nie mam, a twardnienie brzucha to wydaje mi się w normie- bez regularności, ani przyśpieszania ;) Ale mówię, jutro kończymy wyprawkę i mój mnie już mega pilnuje, żebym na tyłku usiadła :D Ja wczoraj jadłam placki z gulaszem <mniam> :p A dzisiaj zapiekanka ziemniaczana po wiejsku ;) Ty masz bardziej chyba poważną sprawę, bo dłużej musisz leżeć, wiadomo, jakby to miało mojej księżniczce zaszkodzić to bym leżała odłogiem tylko i wyłącznie, ale słowami oszczędzać się, nie znaczy chyba leżenie do góry kołami i zero wysiłku? :p Ja już nie wiem, czuję się w miarę ok- oprócz bóli, zawrotów głowy itp:p a nie czuję też, żeby z młodą się działo coś nie tak, bo dokazuje i nocami i dniami ;) Także wydaje mi się, że nastawienie dużo robi:) Jak mam beznadziejny humor, to choćby skały srały to nie zmuszę się do robienia czegokolwiek, a samopoczucie jest na dobrym poziomie to i siły się znajdą na robienie czegoś ;)

Witam

MAgda super ze koles taki sie okazal pomocny. Czasem sie trafi na fajna osobe, ja takich znajomych moge na palcach jednej reki chyba policzyc. Mniam placuszki z gulaszem... ja dzisiaj poszlam na latwizne i troche zaszalalm bo zamowilam pizza i wlasnie czekamy na dostawe :zawstydzona/y: Ale raz na jakis czas chyba mozna tak zaszalec?

Domiska ja mam dzisiaj to samo, chodzilam w pizamie do godziny 14. Nic mi sie nie chce, jakas taka nie do zycia jestem

Dorotqua a nie graja jeszcze nowego Jamesa Bonda w PL? wszyscy moi znajomi co byli mowia ze super film.

Bilka powodzenia na jutrzejszej sesji, mam nadzieje ze sie fotkami pochwalisz :)

Elisse gratki dla dziadkow no i dla meza.. moj dzisiaj bedzie jadl dowozona pizze bo mi sie gotowac nie chce :-p

Indziorka niewiem dokladnie o co chodzi z tym twoim zwolnieniem bo nie doczytalam ale jak Magda pisze. Warto troszke zwolnic obroty i korzystac z wolnosci, zycie wasze sie zmieni nie do poznania po przyjsciu maluszka..

Ja dzisiaj jak juz pisalam mam lenia, zreszta moj kochany maz wrocil z pracy w srodku nocy i mu sie na pogaduszki zebralo wiec od 2.15 do 5 rano lezelismy i gadalismy, w sumie w tygodniu nie bylo czasu zeby sobie a spokojnie usiasc bo ja w pracy jak on byl w domu a jak ja wracalam to on szedl i wracal jak ja spalam.
Spojenie tez mi daje popalic i juz dwa razy dzisiaj bralam paracetamol.. niewiem jak te 10 tygodni jeszcze dam rade.. Sorki ze tak marudze ale wkurza mnie to ze ciagle cos boli, normalnie nie ma dnia zeby cos tam nie pobolewalo.

reklama
Do góry