reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2013 :))

Witam :)
Ale naszkrabalyscie wczoraj chyba pol dnia bede nadrabiac ;) Ale teraz witam sie szybciutko bo jestem glodna jak wilk cukier mi spada wiec napisze wiecej pozniej, w skrocie powiem tylko ze wizyta ok narazie bez insuliny sie obejdzie :))) Caly dzien wczoraj w Krk wiec po powrocie padlam jak mucha obudzilam sie w nocy po 3 ale bylam tak zmeczona,ze po 4 znow zasnelam i wstalam dopiero teraz, ale czuje,ze dzisiaj bede odpoczywac caly dzien bo zmeczona jestem nadal. Milego dnia :)

reklama
Hej:)

Magda Ja się chwilami czuję przez to moje podejście jak wyrodna matka już chyba :D Martwię się co z maleństwem i w ogóle, ale nie chce przesadzać- wiesz może zajęcia wszelkie nie dają mi możliwości myśleć tylko o tym czy się rusza wystarczająco dużo czy za mało :D Badania wychodzą ok (przynajmniej większość;), ona daje znać o sobie zawsze, więc myślę, że nie ma powodu do takiego stresu, przecież jeszcze 20 lat temu USG itp to rarytas był :D A zapiekanka wyszła zajebiaszcza- lepsza niż się spodziewałam;) Ja też już chwilami nie mam pomysłu na obiad, bo smaków brak szczególnych i wtedy któraś z Was o czymś napisze i ochota się robi :D W ciąży jeszcze się rozkoszuję zwykłymi ziemniakami z sosem pieczarkowym :D

Januarka gratuluję w większości przespanej nocy ;) Widzisz- trochę wrażeń, zmęczenia i pewnie zakupów dla małej i już lepiej się sapało:p Smacznego:)

Ada Fajnie, że w końcu się udało z tą pracą i bez agencji to normalnie miodzio ;) Teraz już będzie bardziej z górki;)

Miłego dnia kobietki;P Ja zaraz uciekam na zakupy :D

Maz sie poszedl wykapac i ogolic bo na zakupy sie wybieramy wiec w miedzyczasie zdazylam Was nadrobic :)
Tak jak wspomnialam wizyta ok dlugo czekania,ale prawie kazda pacjentke lekarz trzymal ok40 minut :/ Ja weszlam chyba po 3 godzinach a siedzialam tam chyba najkrocej bo u lekarza tak z 15 minut, bo wyniki byly ok dal mi tylko skierowanie na krew ale powiedzial,ze moge zrobic przy pozniejszej wizycie bo juz pozno tj 30,11, nastepnym razem pojedziemy z godz wczesniej zeby kolejke sobie zajac i wejsc na poczatku bo jak mam tak szybko byc a czekac tak dlugo to dziekuje, wiekszosc dostala insuline albo sa juz na niej jakis czas dlatego tak dlugo przyjmowal :(Niestety nigdzie bloizej niema diabetologi i cala malopolske kieruja na Krk :/
No ale po drodze wstapilismy m.in.do ikei kupilam malemu rzechotke i lniana kolderke do tego taki kosz zawieszany na zabawki i pare *******ek do domu :) Upatrzylam tez swietne kinkiety na klatke schodowa do domku wiec po wykonczeniu pojedziemy na spore zakupy do ikei i lery merlin bo tez mi wpadl w oko super kominek bo w planach mamy postawic taka mala koze na pieterku :) Nema to jak prawdziwe domowe ognisko :)
Indziorka No tak wczoraj caly dzien na nogach i zakupach przy okazji dla malego,ale w sumie ostatnio mam taki caly miesiac praktycznie,z zasnieciem wieczorem nie mam najmniejszego problemu wrecz przeciwnie czasami nie chce a zasypiam szybciej niz powinnam, ale ja od zawsze tak mam ze jak raz sie obudze i otworze oczy to niestety pospane, a ze w ciazy wstaje w nocy do toalety to potem jest problem a myslec zaczynam wlansie jak zasnac nie moge bo niemam co robic. Ja juz nie pamietam jaki numer mam na zwolnieniu ale pamietam ze caly czas chodzace,a na zwolnieniu jest napisane numer wpisuje lekarz a drobniejszym druczkiem na dole czy gdzes z boku w takim kwadraciku bylo napisane co znaczy 1 a co 2, wiec przy kolejnym mozesz sobie sprawdzic :)
Skorupka84 pytam bo ja od 8 tyg jestem na zwolnieniu i caly czas na chodzacym i ani razu nie bylo zadnej kontroli, nie wiem nawet co to znaczy chodzace do kad moge wyjsc? :/Mam nadzieje,ze nie beda mnie sprawdzac i nie okaze sie ze moge wyjsc tylko na ogrodek kolo domu :/
Marta87 spoznione ale szczere Wszystkiego Najlepszego :)
Ada1989 Gratuluje nowej pracy mezowi :)
Alicja32 Ja wlansie nie drzemie w dzien, a i tak spac w nocy nie moge :( Śliczne branzoletki :)
green flower Eh jeszcze dobrze,ze jak sie obudzisz to mozesz cos porobic w domu u mnie wszyscy poza siostra pracuja wszyscy na rano i puki co jest nas5 plus pies mieszkanko spore,ale i tak wlaczajac pralke rano czy w srodku nocy pobudzilabym wszystkich, wiec pozostaje mi meczarnia :/
Magda z uk Gratuluje 3 z przodu teraz to juz poleci :) Miewalam juz napiety brzuch ale maks 2 dni i nie cale dnie dlatego troche sie tym martwie bo teraz trwa to od pn po poludniu, na szczescie od wczoraj troche popuszcza,ale odrazu twardznieje jak chodze dlatego tez caly weekend postanowilam przystopowac i lezec i odrazu od tej nocy brzuszek miekszy, oby po poludniu znow to napiecie nie wrocilo:/ Jeszcze jakis czas przed ciaza mialam podejrzebnie anemi a lekarze podejrzewali wlasnie dlatego,ze miewalam zawroty glowy, na szczescie wykluczono anemie ale ponoc te zawroty to jeden z objawow, wiec moze lepiej zglosic sie wczesniej do lekarza aby cos przepisal i wypoczywaj :)
EmiliaM wczoraj wracajac z Krk naszla mnie mega ochota na pizze wlasnie, kurde ale mamy smaki podobne dziewczyny najpierw karpatki,lazanie a teraz pizze za kazda chodza :)

Hej dziewczęta. Sobota zaczyna mi sie robić leniwa... Gr.. Mąż już mi humor popsuł ah...
Madzia zakupy dziś to będzie raczej nie możliwe z braku czasu wogóle zaczynam dostawca regularnego szału chyba zbliża sie już okres marzenia by już było po porodzie ble jak mi sie będzie taki humor utrzymywał to jutrzejszy dzień przeleże w łużku ryczac..
Idę moje dziecko budzić bo coś długo dziś śpi...

Dzień dobry u mnie ostatnio kiepsko dokuczaja bóle pleców pod łopatka i żebra ,
Dzis kolejny raz nie mogłam spac 4 poduszki nic nie pomogły mały sie rozpycha i pewnie uciska narzady i żebra , do tego zgaga i mdłosci , strasznie mi nie dobrze , jelita moje urzadzily chyba strajk , czuje sie wykonczona usnelam w koncu okolo 8 i spalam 3 godz .
Ponarzekałam z rana plakac mi sie chce,
Wszystkim życze miłego dnia :-) .

Witam Was wszystkie dziewczynki ;)

Magda i Ada bardzo wam dziekuje za pomoc takie proste rzeczy a czlowiek sie gubi;D

U mnie wczoraj dzien w stylu "masz humory jak kobieta w ciąży" ;D Strasznie wczoraj zle spalam za to dzis prawie 12 godzin oczywiscie z paroma przebudzeniami w nocy na siusiu:) Wlasnie sie szykuje i ide do apteki wczoraj sobie zamowilam zel lacibiofemina pregna polozna polecila mam nadzieje ze nie bedzie uczulal;)miala ktoras go z was? U mnie zapowiada sie ladny dzien sloneczko swieci nastraja optymizmem sniadanko zjedzone wiec trzeba isc sie przejsc;) Miłego dnia Wam życze ! ;))**

Witam się sobotnio,

Nie wiem czy Wy też tak macie, że czasem po nocy jest taki twardy brzuch i boli jakby sięmiało zakwasy? Ja dziś akurat tak mam i brzuch mi drętwieje w górnej partii. Średnio to przyjemne, może to BH.
Dziś mamy w planach z mężem sklejanie szuflad. Mamy na wyposażeniu takie z ikei, ale spody są zapdnięte i trzeba to naprawić. Poza tym mam jakiś zew na gotowanie dziś :tak: Także zobaczymy jak to będzie. Chęci są, ale napięcie brzucha dokucza, więc jeśli nie przejdzie to nie będę szaleć.

Dorotqua
Z tego co wiem, to zmiany w mózgu u ciężarnych to dość powszechna przypadłość :tak: Zrobiłam wywiad w rodzinie i wśród znajomych, potwierdziło się. Także trakrujmy to jako zdrowy objaw hehe ;-) Ja np. wczoraj poczułam, że musimy koniecznie jechać do sklepu wieczorem, a jak wysiadałam z samochodu już pod sklepem to zastanawiałąm się, po co my tu jesteśmy :confused: Tym podobnych akcji mam w ciągu dnia wiele.
A tymi ciepłymi pączkami to mi narobiłaś smaka!

Czarni Nie martw się, jeszcze zdążysz kupić resztę rzeczy dla bobaska. A z odżywek bez spłukiwania u mnie sprawdziła się z serii Pantene z taką zieloną pompką.

Ada Super, że mąż znalazł pracę bez agencji. Zawsze to inaczej i większe szanse na stały kontrakt.
Zachęciłaś mnie do zrobienia zebry. Generalnie nigdy mi ciasta nie wychodziły, ale ostatnio zrobiłąm placek owocowy i był ok. Może teraz zebra mi wyjdzie, tylko kakao muszę skombinować :-)

Ala Udanych zakupów!

Flamandko Wiem co czujesz, bo mam dokładnie to samo. Trzymaj się i pamiętaj, że rozwiązanie już niedługo.

Miłego dzionka!

Cześć kobitki.

Ja witam się z rana. I mykam szykować się na 14 na sesję brzuszkową.
Stresuje się ogromnie, nie wiem czym, ale mam stresiorka na maxa.
Opowiem wam jak nam poszło z brzuszkiem po powrocie.
Wszystkim styczniówką i ich rodzinką życzę miłej soboty.

witam witam :-)
a ja dzisiaj z moim pospaliśmy do 10 :-) pojechałam po świeże bułeczki bo zachcianka na bułeczki z twarożkiem była :-) i kakao oczywiście :-D a teraz ogarniam się troszkę bo jakoś wszędzie bałagan jest..

biłkabdg nic się nie stresuj sesją - ja miałam wczoraj i jestem bardzo zadowolona z atmosfery bo co do zdjęć to z wieloryba nagle syrenki ariel nie zrobi więc nie liczę na cuda :-D:-D:-D powyginałam się trochę i jednak przyznam że trochę męczące takie kilka godzin pozowania ale miałam super fotografkę więc atmosfera to połowa sukcesu :-)

Widzę że u was dziewczyny w sobotę takie sobie humorki.. niestety u mnie też.. dokucza mi wszystko po kolei.. jakoś żadna dolegliwość ciążowa mnie nie omija :-(
dobrego humorku i zdrówka ! ;-)

reklama
Witam Ja już po zakupach Oj pomimo tego słoneczka które świeci jest strasznie zimno Chyba przez ten wiatr
Wczoraj posprzątałam dom także dzisiaj z głowy Dzięki temu upiekłam już ciasto Oczywiście z jabłkami bo mój M takie uwielbia Ja zresztą też
Dzisiaj muszę się wziązć za prasowanie Julki ubranek bo wczoraj wyprałam i już wyschły Ale jakoś nie mam weny do tego Powiedzcie mi pieluchy tetrowe białe w ilu stopniach teraz przeprać Natomiast pózniej jak już będą używane to w ilu prać
Miłego dzionka życzę Pozdrawiam Was

Do góry