reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2013 :))

reklama
januarka pracowalam do 19 tydodnia ciazy,od 20tyg jestem na zwolnieniu, oracowalabym jeszcze dluzej ale mam prace jaka mam :) jestem kelnerka i kasjerka w pizzeri, praca stojaca , 2 zmianowa wiec ciezko i nie wyobrazam sobie z takim brzuchem i taca miedzy stolikami latac ;/ ehh niepotrzebnie niewinnych ludzi strsuja ;/

Dziewczyny a ten proszek z Lidla Lovela za 19,99 to tylko do bialego maja czy kolorowy tez jest? bo widzialam ze w gazetce tylko do bialego reklamuja

Dzień dobry dziewczyny:happy:

U mnie dzisiaj leje od rana i coś mi się zdaje, że tak będzie przez cały dzień. Dobrze, że mąż mi rano zdążył zakupy zrobić, bo zachciało mi się placków ziemniaczanych z gulaszem z indykiem, a ziemniaków już nie było.
Wczorajszy stres skończył się oczywiście kiepską nocą, ale na szczęście rano już było względnie. Dziś ni wybiła 3 z przodu na suwaczku, więc teraz już pooooleci szybko:tak:

Januarko
nie stresuj się tak tym napiętym brzuszkiem. Uwierz mi, że na tym etapie ciąży jest to normalne. Mój też już coraz bardziej twardy, coraz częściej się stawia, co jest mało przyjemne, ale tak musi być i już. Jak będziesz się tak ciągle denerwować, to tylko pogorszysz sobie sprawę, no maluszek wyczuwa Twój niepokój:blink:
Życzę Ci udanego dnia w Krakowie i pochwal się później, co upolowałaś:-)

Czarni
masz racje, ten koleś to nie Polak, ani Walijczyk, tylko Angol. W głębi serca łudzę się, że jednak są gdzieś jeszcze wśród Polaków tacy ludzie, bo czasem przecież nawet dobra rada wystarczy, żeby komuś pomóc, ale w dzisiejszych czasach, to nawet z tym ciężko:baffled:
Udanych zakupów Ci życzę;-)

Indziorka a cóż to za przypadłość, co to się leczy ją kaszą jaglaną?:szok: Faktycznie miałaś tydzień zabiegany, ale za to ile rzeczy udało Ci się pozałatwiać. Jak czytam, że większość z Was ma już wyprawki skompletowane, to normalnie wymiękam:baffled: Ja doświadczona niby matka, udaję, że tematu nie ma, ale jak to mój mąż twierdzi " ubrać mamy małego w co, a przespać może się przecież na początku z nami".....więc jak tu się przejmować?:-D
Nie chcę Cię martwić, ale kod nr 1 na L4 oznacza, że masz leżeć:blink: Jak się w ogóle czujesz, bo ostatnio pamiętam, że troszkę byłaś połamana? Przemyśl sobie to zwolnienie i uważaj, bo podobno lubią sobie te leżące kontrolować. Wiadomo, nie zawsze, ale zdarza się....Może poproś lekarza o wpisanie grupy 2?
Dziękuję za gratki dla Nikusi:happy: Powiem Ci, że nie chcę strasznie tego żelaza w tabsach, ale z drugiej strony tutaj tak rzadko robią badania krwi, że ciężko mi będzie kontrolować, czy dieta pomogła, czy nie. Póki co czekam do 21.11 na wizytę, to się dowiem, co lekarze na to.
Trzymaj się i w weekend koniecznie zwolnij tempo:tak:

Caroline ja co prawda nie miałam styczności z odejściem wód płodowych z racji cc, ale z opowieści koleżanek słyszałam, że to na prawdę różnie jest. Bo jednym chlusta wszystko, więc trudno to pomylić z czymkolwiek innym, ale innym się wody tylko sączą i dopiero w dalszej fazie porodu odchodzą całkowicie. Jeszcze innym dopiero w trakcie porodu, albo trzeba przebijać pęcherz płodowy.Pamiętam, jak leżałam na patologii ciąży, to jednej dziewczynie chlusnęły na podłogę dosłownie jakby ktoś wiadro wody wylał. Za to była taka jedna, co spała i w tym czasie jej wody odeszły. Tej sytuacji nigdy nie zapomnę, bo nas było 8 na sali i żadna nie wiedziała nic o tamtej, bo ona taka mało rozmowna była. Pamiętam, jak się obudziła, szybko wyszła z sali, a za godzinę przyszła pielęgniarka po jej rzeczy z wiadomością, że właśnie urodziła. Dobrze, że porodu nie przespała:-D
Co do tych ubranek, to ja rodzę spore dzieci, a tych na 62 mało kupowałam. Większość 50-56cm. Na Twoim miejscu na pewno bym kupiła ze 3 zmiany tych mniejszych, choćby do szpitala:happy2:

Green to jest po prostu niesamowite, jak my Polacy dużo wiemy o szkodliwości pleśni na nasz organizm, a Brytyjczycy albo udają, albo na prawdę nie wiedzą, że to szkodzi. Dla nich jest to problem głównie estetyczny. Co ciekawe, lekarze wiedzą i tak, jak nam nakazali przeprowadzić się, ale nawet to nie dociera do właścicielki:baffled: Sama pewnie wiesz jak to jest, skoro mieliście taki problem. Pocieszyłaś mnie tym, że jak się przeprowadziliście, to przestaliście tak chorować, bo ja na to liczę bardzo mocno:blink:

Alicja
śliczne rzeczy robisz:-) Podobają mi się zwłaszcza w tej kolorystyce. Trudne to jest? Bo pracochłonne, to na pewno:happy2:

Życzę wszystkim miłego popołudnia!

Witajcie!!
solenizantce Waszystkiego naj naj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ja dzis nie moge , wczoraj pochodzilismy po miescie trosze i tak strasznie juz mnie plecy polaly wieczorem i w nocy ze ledwo zasnelam, wstalam i jakos poprawy duzej nie ma
:-( kurde gdyby nei te plec yto by bylo wszystko pieknie!!
Magda- fajnie ze sie taki czlowiek znalazl co wam pomogl!!!! jednak tacy jeszcze sa !!! ufffff ;-)
Rano mi krew z nosa poleciala, teraz mnie glowa boli , snuje sie po tym domu nie wiem co zrobic ze soba ehh energio ma :zawstydzona/y:

Co tam styczniowki ;-) ja już poprzatalam kawę zaraz kończę i jadę :-) zaszalec :-D a potem płakać ;-)pogoda w miarę dopisuje więc coraz lepszy mam humor miłego popołudnia życzę :-)

reklama
Magda wiesz skontrolować mogą mnie jedynie z uczelni chyba :D no właśnie coś mi się tak kojarzyło, że coś pisałyście, że pierwsza to leżąca, bardziej chodzi mi o to, że jedynki chyba bym tak bez niczego nie dostała... Ja o nią nie prosiłam, ani nic:) To jest tylko dla mnie do przedłożenia na uczelni, dlaczego mnie nie było to wszystko :) adres i tak mam zameldowania wpisany a nie zamieszkania, więc wiesz tak to wszystko trochę dziwnie jest:p I szczerze to nie wiem jak to się dzieje, że się jeszcze ruszam i na coś mam siłę :D Oczywiście muszę odchorować to później, bo ból chwilami to już w ogóle jest mega, a stopy to brak słów, ale szczerze to śpi mi się na prawdę dobrze, bo film mi ise urywa nawet nie wiem kiedy ;) I nie myślę o pierdołach :p Może to jest sekret ;) Wiesz prawda wygląda tak, że poruszam się jak najwięcej autobusami po mieście, jak mam przejść się to toczę się jak kulka :p i raczej idę ze swoim w ślimaczym tempie ;) staram się nie zastać, ale też jednak aż nad siły swoje nie chcę się wypompowywać :) A przypadłość każdą się leczy tą kaszą jaglaną, bo niby stymuluje organizm do walki z infekcjami :D Nie mam zamiaru próbować, bo przez trzy dni trzeba jeść tylko tą kaszę,a właściwie kleik z niej, która działa oczyszczająco, a tego zdecydowanie nie potrzebuję ;) A co do wyprawki, oboje ze swoim mamy tak, że po prostu chcemy mieć wcześniej wszystko, bo jak wcześniej zaatakuję to jesteśmy tu sami, a on mówi, że się na tym nie zna i nie chce później kupować czegoś na gwałt... Ja właśnie muszę zacząć gotować obiad, bo nie zdążę :D Dzięki za pamięć o mnie;*

dotka do koloru niby też jest ;)

natal Ja mimo że biorę wit C. dodatkowo i tak mam krew z nosa, w ciąży podobno to częsta przypadłość, a brak energii jak widać dotyka każdego ;)

Czarni drzemka jeszcze z rana to dobra rzecz;)

Do góry