reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2013 :))

Emilia ja mam właśnie jutro plan pójść na łatwiznę i zasilić budżet Pizza Hut:-) Uważam, że raz na jakiś czas człowiek ma prawo odpocząć od garów;-) Powiem Ci, że ja już odliczam tygodnie do porodu. U mnie muszą ciąć minimum 2 tyg przed terminem, więc od dziś równe 8 zostało. Niby mało, ale ja już czasem ledwo daje radę. I choćbym nawet chciała się jakoś zmobilizować, to nie mogę i koniec. Zwłaszcza, że samopoczucie coraz gorsze, spojenie boli jak diabli, doszły skurcze w różnych partiach nóg, jakieś dziwne zawroty głowy, anemia....no porażka jednym słowem. Staram się nie truć i nie marudzić, ale sama wiesz....wszystkiego się chwilami odechciewa, a dzieciom/dziecku ciężko ciągle mówić, że mamusia jest zmęczona. Na poród czekam jak na zbawienie, choć wiem, że przy trójce dzieci będę miała niezły kociołek:-p
Mam nadzieję, że Twój mąż już nigdzie się nie wybiera i będzie mógł więcej czasu z Wami spędzać. A jak tam z macierzyńskim? Dostałaś już pismo z pracy? Ja kurcze wciąż czekam, a czas biegnie nie ubłagalnie:baffled: A takich ludzi, jak ten Anglik, co nam teraz pomaga, to ja też mogę na palcach ręki policzyć. Szkoda, że tylko jednej, ale dobre i tyle:happy:

Indziorka
masz rację. Najważniejsze jest podejście. Powiem Ci, że jak na pierwszą ciążę, to Twoje jest bardzo dobre. Mi zawsze lekarze mówią, że jak maluszek jest aktywny, to nie ma co panikować. No i jeden z ważniejszych czynników....jeśli wszelki ból nie pozwala Ci naprawdę funkcjonować, to koniecznie trzeba zgłosić się do lekarza. Trudno jednak, żeby na naszym etapie ciąży oczekiwać samopoczucia idealnego. Ty fajnie umiesz sobie postawić granicę, no i super, że Twój luby ma Cię na oku. To też jest ważne, bo my baby, czasami próbujemy przeskoczyć same siebie:-p Miejmy nadzieję, że na kolejnej wizycie lekarz Cię nie zruga i będziesz faktycznie mogła dociągnąć semestr do końca. No a później, nim urodzisz, tak jak Emila radzi...delektuj się wolnym czasem ile wlezie:happy: Narobiłaś mi smaka na zapiekankę ziemniaczaną. Jutro pizza, ale chyba zrobimy z mamą w niedzielę, bo do tego siedzenia w domu, to mam wrażenie, że jemy to samo co drugi dzień i już nie mam pomysłów. Także dzięki za podpowiedź:-)

Dorotqua
to i tak długo walczyłaś z tym zębem:baffled: Ja bym szybciej coś wzięła, bo na prawdę szkoda się męczyć, a na tym etapie maluszkowi apap na pewno nie zaszkodzi. Za to ból może...
Życzę Ci jak najszybszej poprawy samopoczucia. Chyba wszyscy mamy ciężki ten listopad. Nie dość, że pogoda do bani, to jeszcze dolegliwości ciążowe się nasilają. Trzymaj się i pisz jak Ci źle;-)

Domiska nie martw się. Po porodzie będziesz już tylko biegać, czy tego będziesz chciała, czy nie. Jak tylko możesz, to upajaj się leżakowaniem i ciesz ciążą:-)

reklama
BARDZO DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM ZA ŻYCZENIA!!! :*:*:*

my jesteśmy w ferworze przeprowadzki i ciągle jest coś do zrobienia. tzn. ja prawie nic nie robię ;) wpadłam na chwilę poczytać co u Was a tu tyle życzeń!:) bardzo miła niespodzianka! dziękuję jeszcze raz!

odezwę się po weekendzie już w będąc w nowym mieszkanku:)

Emilia Leci w PL nowy bond ale jakoś tak niekoniecznie mnie pociąga ten film. Nigdy jakoś nie lubiłam bondów :-p.
Magda_z_uk -dzięki, szczerze mówiąc, wcześniej przed ciążą jak tylko mnie coś zabolało to zaraz szły proszki w ruch. Ale skoro w chwili dowiedzenia się o dziecku przestałam palić fajki to i z proszków doszłam do wniosku że zrezygnuje.
Jenki u mnie zaczął się okres z 3 z przodu. Przerażająca perspektywa. Zaczynam odczuwać presję tzn. mało czasu dużo roboty. Mój mnie opierniczył że wstawiłam zmywarkę i pralkę Ale już cholery dostawałam jak widziałam zawalony zlew i wysypujące się ubrania z kosza na brudy.
Powiem Wam, że mam takie postanowienie że jak w poniedziałek mi glukoza wyjdzie dobrze to (wiem może nie powinnam:zawstydzona/y:) ale mam zamiar pojechać do najlepszej cukierni w moim mieście i kupić kilka gorących pączków(specjalność zakładu) i je zjeść :-D. Od momentu jak widmo cukrzycy nademną zawisło to ciągle myślę o słodkim:zawstydzona/y:. Ale trzymam się jakoś.
Na obiadek zrobiłam sałatkę kebab z sosikiem czosnkowym. zostanie na jutro co prawda straci na urodzie bo wiadomo sałata z sosem po nocy wygląda niezbyt ale smak będzie obłędny :-D:-D. Mniam mniam:-D:-D. Dziewczyny czyli co można rozwiązań się spodziewać pomiędzy 36 a 42 tygodniem ciąży czy zaczniemy maluchy wypuszczać z brzuszków dopiero po 42? Jakoś tak ciągle nowe informacje do mnie napływają a mój pogrążony w hormonalnej zupie mózg przestaje kontaktować. Nie wiem jak wy ale strasznie moje IQ spadło w ciąży może to przez siedzenie w domu i rozmowy przez większość dnia z dwoma kotami:)baffled: tak wiem niezdrowa rzecz)a może przez brak stymulacji mózgu przez pracę jak dotychczas. Wiecie co jak chodziłam do pracy to narzekałam że jest źle niedobrze i myślałam, że jak będę siedzieć w domu na wolnym czy coś to będzie tak super. A tu jednak siedzenie w domu doprowadza mnie do szału, obłędu :rofl2:. Jutro z teściem w ramach oszczędności będziemy kombinować czy czasem nie przerobić szafy 2-drzwiowej z pałąkiem na wieszaki na szafę z półkami aby można by w końcu wziąć się za te ubranka których jest masa masa i jeszcze raz masa a chętnego do ogarnięcia ich nie ma :-D. A czasu coraz mniej....
Miłego wieczorku laseczki. Jutro wyciągnę mojego do rossmana po jakiś milutki balsamik do brzusia i może go na coś niecoś naciągnę ;-).

Wszystkiego Najlepszego solenizantce!
Ja tylko na chwile dzisiaj ciezki dzien taki humor mam wgl jakas nie w sosie;/ Mialam dzis szkole rodzenia wszystko o karmieniu piersia 2 godz ale mile zajecia ;) Mała jak zawsze szaleje i to jest jedyna pociecha;) Wam życze udanej nocy a Magda z Uk wiesz nie wiem gdzie wkleic link od suwaczka z tym mam problem;/

Dobranoc;))**

Witam sie wieczornie padnieta na maksa... I szczerze nie zadowolona z zakupów... Coś za mało czasu mam na wszystko... Miałam dziś ostatecznie kupić resztę rzeczy dla dzidzi i nie kupiłam nic... Sama spożywka i to najlepsze że nie wszystko albo ja już taka powolna albo ten czas tak pędzi...
Nie wiem czy jutro zdołam pojechać jeszcze raz na zakupy... Popołudniu czeka mnie robienie ciasta a mąż będzie robił przy drzewie oczywiście niedziela odpada bo święto więc sklepy zamknięte... Gr...
Ale taki już mój los...
Udanego weekendu wam życzę ;-)

A i jeszcze jedno możecie mi polecić jakąś odżywke albo maskę do włosów ale bez spukiwania bo myślałam że dziś oszaleje przy tych pułka,ch czytając wszystko a i tak nie znalazłam...

Hejka

Magda i dobrze że Landlordce nagadałaś w końcu ile można się użerać;/ gratki dla Nikusi, ja nie uważam by to było późno, w końcu mój dopiero niedawno bez pieluchy śpi.. a na 2,5 roku to jeszcze w pampersie chodził, 2-3 miesiące później oduczyłam go nosić w dzień:) no i fajna sprawa z tym Landlordem, oby jak najszybciej wszystko się potoczyło:-)
Biłka ja tam kupuje najpierw 1 bo pamiętam że były dość duże jak na mojego synka i używaliśmy ich chyba ze 3-4 tygodnie, potem dopiero 2:tak: my tylko huggisów na początek, potem mieszałam z pampersami
Marta 87 najlepszego z okazji urodzin!!!!:-)
Czarni to wy chyba dużo ciuszków macie co nie? ja jeszcze nic nie zaczełam prać... na razie dzisiaj kupiłam płyn a za tydzień dwa kupie proszek to sie wezme za to....
Alicja piękne te bransoletki:tak:
caroline z wodami nie pomogę bo nie miałam tej "przyjemności":sorry2:nawet nie wiem jak te skurcze miałyby wyglądać:confused:
elisse wszystkiego najlepszego dla dziadków, taki staż to naprawde wyjątek, oby jeszcze wiele rocznic razem przezyli:happy:
gosia081145 jak chcesz suwaczek wkleić to musisz wejśc w ustawienia, w górnym prawym rogu, potem z boku jest zakładka edytuj sygnature i tam musisz wkleić kod bbforum ze strony z suwaczkami;-)

Wczoraj jakoś nie miałam siły zaglądać, obejrzałam z M film- Blitz, powiem że fajny nawet:tak: a później położyliśy sie spać, ogólnie wczoraj mieliśmy zły dzień ale jakoś udało nam się pogodzić, ech ten mój M jeszcze chyba wielu rzeczy nie rozumie, albo sie ze mną przekomarza i robi na przekór.... dobra nie nudze, z ciekawszych i weselszych rzeczy to udało mu się dostac w końcu normalna pracę:-):-)wczoraj był na rozmowie i dziś dostał maila że gratulują i przeszedł kwalifikacje:)) co najlepsze, będzie pracował w tym supermarkecie co koło nas otworzyli, czyli jakieś 5 min drogi z domu:)) fakt, że w niepełnym wymiarze godzin ale na nocki i wyjdzie go tyle samo co tutaj zarobi przez cały tydzień:happy: 26 i 27 będzie miał szkolenie i potem do pracy, może to nie jakis szczyt marzeń ale od czegoś zacząc trzeba, przynajmniej bez żadnej głupiej agencji i blisko. Jak na razie przemęczy się jeszcze w tej fabryce, we wtorek tam wraca, bo czyrak i przeziębienie jeszcze się trzymają:baffled: oby mu przeszło...
Ja póki co się trzymam bez choróbska i oby tak zostało, wczoraj upiekłam zebre, znów mi dobrze ciasto wyszło, sama się sobie dziwie bo nawet robiąc z przepisu dokładnie potrafiłam schrzanić wszystko a tu teraz niespodzianka, no i M sobie zażyczył znów karpatke a najlepiej i dwie:-pwięc w weekend zapowiada sie słodko:-)

Czarni tak przeczuwałam....Nie poddawaj się i idź jutro na pakupki raz jeszcze:tak:

Gosia nie wiem, jak robisz suwaczek, więc napiszę od początku:

-wchodzisz na stronkę z suwaczkami, np: Suwaczki na wszystkie okazje! - suwaczki.com
-jak już masz suwaczek, to kopiujesz jego adres
-potem u góry w pasku menu wchodzisz w ustawienia,
-dalej w kolumnie po lewej stronie Moje Ustawienia i Edytuj Sygnaturę,
-wklejasz adres suwaczka i jeśli chcesz sprawdzić, czy dobrze się wyświetli, to podgląd sygnatury,
-jak wszystko ok, to zapisz sygnaturę.

Jak coś wyświetla się nie tak, to znaczy, że może zły adres suwaczka skopiowałaś i trzeba spróbować inny:happy:

Ada właśnie doczytałam, że już napisałaś jak się wkleja suwaczki, więc przepraszam, że dubluję:blink: Gratuluje mężowi pracy!!! Super wiadomość. I to jeszcze tak blisko domu. Na prawdę cieszę się:-)

Wszystkim życzę spokojnej i przespanej nocki. DOBRANOC:happy:

witam mamuski:-)
zapowiada sie leniwy dzionek.moze na jakies zakupy sie wybierzemy dla natalki...
a jutro na obiadek do mojej mamy jedziemy:-)

milego weekendu zycze wszystkim:-)

reklama
Dzień doberek wszystkim:)

Wow, pierwsza jestem:p Mężuś sobie słodko chrapie,a ja już nie usnę, więc obczajam forum i neta. W ramach dnia dobroci dla niesfornego męża zrobię mu śniadanie, po ciężkim tygodniu pracy należy mu się:)
A o 10 na zakupy, ale tylko pod kątem maluszka. Chcę kupić kocyki, pościel, wypełnienie pościeli, obczaić ceny podgrzewaczy, lakatatorów. A reszta przez allegro. Po południu spotykamy się z naszymi przyjaciółmi na obiad w mieście i kino:) Więc zapowiada się miły dzionek:)

I takiego też Wam życzę:)

Do góry