Hej kochane,
naprawdę nie potrafię się tak ogarnąć, żeby wieczorkiem do Was skrobnąć, obiecuję sobie systematyczność, ale g...z tego wychodzi
Przy dwulatku dzień przez palce ucieka, ładna pogoda to śmigamy codziennie na trzygodzinne spacery...........
Acha i kobietki polecam Wam koszulki do karmienia, naprawdę rewelacyjna jakość, cudne kolory, takie maskujące bo a to mleczko,a to podpaska przecieknie....
PIŻAMA DLA MATKI KARMIĄCEJ WADIMA R. L (S - XXL) (2722494534) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
KOSZULA DLA MATKI KARMIĄCEJ WADIMA R. L (S - XXL) (2722548804) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
kochane czytam, ze na forum niemal same wagi - ja też
mąż lew więc idealnie
Ja:
No na razie patrzę na wagę i jest 66, czyli +6kg, ale cholerka tak mnie swędzi brzuch, że oszaleję, zwariuję i mnie wywiozą, ostatnio do krwi rozdrapałam jedno miejsce, teraz ta skóra taka delikatna, biedna, że nawet nie zauważyłam kiedy
Przedwczoraj w nocy chwyciły mnie dwa takie silne skurczybyki, że oddechu złapać nie mogłam, poty mnie oblały i strach o maleństwo, bo dokladnie to było to co zapowiada poród, dobrze, że na dwóch się skończyło, ja wzbogaciłam się o większą dawkę magnezu i jako tako się obyło....
Ogólnie to ciężko mi już bardzo, zwłaszcza wieczorkiem i w nocy, nie mam miejsca na oddech............wrrrrrrrrr. Biodra mnie tak bolą, że czuję się jak paralityk, spojenie pulsuje, ciągnie, jakby mi ktoś codziennie je rozkręcał......
Wicie gniazdka i te sprawy:
Wzięłam się za to, chociaż nie mam pojęcia czy najpierw sprzątać na święta czy przygotowywać dalej ubranka i inne pierdółki
Indziorka czytam, że u CIebie syndrom wicia gniazdka
w sumie dobrze, że tak CI czas leci, nie ma nic gorszego jak puste oczekiwanie i liczenie dni, ja czasem tak mam, że dosłownie liczę dni, żeby dojść już do normalności.....
CZarni no u mnie pojawia się czasem jakaś taka panika związana z niewiedzą na temat daty porodu, boję się strasznie tej niewiedzy, czy to będzie rano czy wieczorem, jak ogarnę temat, czy będzie bez komplikacji, własciwie kompliokacje mnie przerażają najbardziej...........Ale Ci zazdroszcze już tego poukładania ciuszków, teraz to możesz tylko o Świętach myśleć....A na sutkach to mi się tyle siary zaschniętej zebrało, że myślałam, ze to skóra mi schodzi dopiero później pomyślałam...
Green piszesz o organizerze jaki dokładnie?
Ja kupiłam ostatnio taki z materiału
MadziaMadzia powodzenia z remoncikiem, ja tez zastanawiam się nad sprintowym odświezeniem chaciorki, ale zobaczymuy....
Januarko strasznie Ci współczuję tych nieprzespanych nocek, napiszę CI tylko, że ja tez mam straszny problem z dobrym snem, leze na lewym boku i ledwo daję radę, rogal pomaga, ale stękam dyszę i sapię....kochana ja też zodiakalna waga, przyznaj się, w którym dniu września się urodziłaś, ja dzień chłopaka
Agaafa14 ta linia to nieraz cały brzuchol zajmuje, więc nie ma zasady, ogólnie hormonki szaleją...Odnośnie całyczas jedzenia to ja tez ja też hihi
Odnośnie odparzeń to u mnie sukces i na sutki i na pośladki odniósł bepanthen - tylko i wyłącznie....nie polecam sudocremu na żadne zmiany, skóra jest tak wysuszona maksymalnie, że mam wrażenie, że to podrażnienie od tego się pojawia....Jak już są odparzenia dosyć spore to linomag krem jest super....
Marta87 mój maluch też często ćwiczy przeciąganie, albo odruch moro i normanie ból nie do opisania, ale to jest taki "pozytywny" ból, który mimo, iż boli sprawia, że na mojej buzi pojawia się uśmiech
Czarni, Dotka pudry to w ogóle porażka jeżeli chodzi o zapobieganie odparzeniom, w połączeniu z wilgocią robi się masakra, ale skrobia jest rewelacyjna...Jak mojemu małemu robily się potówki to tylko skrobią, bez zbędnej perfumerii itp...
Sylvanas masz rację z tymi opaskami przed światłem mnie to strasznie irytowało, normalnie nie moglam usnąc, a jak się zgasiło to dzieciaczek się budził i trzeba było wstawać i zapalać...oj będę pamiętać
Marzenixx ja zauważyłam, że maluszek ostatnio troszeńkę spokojniejszy, nie szaleje już tak strasznie jak kiedyś, bardziej się wypycha, ale nie ma jakiejś tragedii z kopaniem...Kochana jak mój brzdąc był mały to czasem godzinkę przed kąpielą dałam mleczka i tuż po kąpieli, wówczas kąpiel przebiegała spokojniej i łatwiej...
Domiśka przybij piątaka, ja też waga, to przyznaj się kochana kiedy urodzinki obchodzisz
lęki mnie napawają bardzo podobne jak Ciebie, czasem już chcę urodzić, a czasem wyję z przerażenia, mimo,iż wiem o co chodzi,,,,chyba bardziej radosna i spokojna byłam gdy żyłam w niewiedzy, a teraz to już nie ma tej ekscytacji, która dodaje skrzydeł bo czlowiek odwraca się za siebie, przypomina sobei trud macierzyństwa no i nie ukrywam, że jest ciężko....., kochana odnośnie podusi to niby dzieciaczek ma spać na płaskim, mój miał taką niemal płaską podusię, ale ta glowa lepiej leżała i do tego cieniuteńka kolderka - ja polecam kolderkę bo jest lekka, oddychającą bawełenką, a pod kocym to dziecko się dusi i pod kołdrą nawet jak cało wyląduje to się nic nie dzieje.....
EmiliaM ja też się kręcę i kręcę wokół suszarki, aaaaaaaaaaaaaaa, już bym ją chciala mieć....
Indziorka bidulko zdróweńka kochana.......Indziorka nas są trzy osoby i normalnie wiecznie piorę i piorę i końca nie widać...
Kaja28 ja mimo, iż za mną bigos chodzi to czekam równo do Świąt bo nie będę się tak ieszyła smakiem tych potraw
Kochana no to i ja jestem waga hehe, ale dużo tych wag
tutaj...
Madziu z uk ja podkreślalam wiele razy, że do przyswojenia żelaza niezbędna jest witamina C i kwas foliowy stąd już po raz tysięczny zachwalam chela fer, w pierwszej ciąży żarłam niemal wszystko i dieta i wszelkie specyfiki z żelazem różnego pochodzenia i na tym etapie ciązy moja hemoglobina wynosiła 8,9 myślałam, że umieram i musiałam brać zastrzyki, a teraz co drugi dzień biorę ten preparat i mogę góry przenosić, a co najlepsze w ogóle nie wpływa na zaparcia, po tamtych to była masakra z kupką, a teraz to tylko pomyślę i fruuuuuu, kochana strasznie współczuję choróbsk, Boziu to takie męczące i dla Ciebie i dla małej
Kochana czyli na kiedy planujesz poród? Czytam, że wirus Was wszystkich zaatakowal - jejku zdróweńka
Afja oj teraz trzeba dbać o ząbki bo naprawdę są niebezpieczne dla dzieciaczka, ale zęby naprawdę zaczynają dokuczać w trakcie karmienia, idzie tyle wapnia do mleka, że masakra, zęby na tym tracą
niemiłosiernie...
Eliisse oby już więcej Ci sie nie przydarzało...
Skorupka84 u mnie mleko się sprawdza
Aninek super, że całe i zdrowe...
Carolina, Afja ja rodziłam bez żadnego znieczulenia i naprawdę mam niski próg bólu, ale ten ból porodowy opisywany przez inne kobiety jest opisywany przeraźliwie, tak, że tachykardii dostawałam na myśl o nim...Powiem Wam szczerze, to jest tylko ból, da się go przeżyć i w końcu się kończy - tego się trzymacie...każda to przeszła, gdyby był taki straszny to czy kobiety decydcowałby się na kolejne dzieciątko..??? Ból jak ból
moim zdaniem ząb napierdziela gorzej bo długo, pulsująco, a tu tylko boli do zobaczenia najpiękniejszego stworzenia na swiecie i o wszystkim się zapomiona.....
Mmuuum to be - czkawka to bardzo dobry objaw u dzieciaczka - ćwiczy mięśnie oddechowe....
Mamaga trzymaj się cieplutko.....oby wszystko dobrze dla Was się skończyło...
Szylwias mi tak brzuch twardnieje kilkanaście razy na godzinę, a jak chodzę to co parę minut i już chodzenie jest dla mnie strasznie męczące, bo oddechu mi co chwilę brakuje
Ala ja nie wiem jak to dokładnie jest z ciśnieniem, ale nie powinno przekroczyć 130 w domciu, a u lekarza to wiadomo zawsze wyższe, ja standartowe mam 100/60, a u lekarza to zawsze 120/80 = stres przedwizytowy...
Caroline Ty chyba nie powinnaś aż tak szaleć z tym sprzątaniem, poczekaj troszeczkę.....
Maonka ja zamierzam na dniach spakować torbę - to jest taki spokój psychiczny, bo potem jak coś się kluje to po co się zbędnie stresować, co się ma, a czego się nie ma.....torba może spokojnie sobie w szafie leżeć - jesc nie woła
Fazerkamm, a na kiedy mialaś termijn?
Biłka kurcze ja tez zamierzałam zrobić sesję brzuszkową, ale a to to, a to tamto i jajco wielkie, a już u mnie 34 tydzień i sama nie wiem czy jeszcze czuję się psychicznie dobrze na fotoski
Odnośnie bólu nadgarstka to ja nie mogłam wyrobić na jakieś 3 tygodnie przed porodem, tak mnie napierdzielał....
Malinka i Ty waga
jejku ja też
, ale tu się naważyło hehehe
Z torbą bardzo dobrze, lepiej mieć bo nigdy nic nie wiadomo bo nie wyobrażam sobie sytuacji jechania do szpitala w nagłej sytuacji i okazuje się, że trzeba zostać i człowiek nic nie ma i liczy na biednego męża, który też w stresie....
Alicja32 ja też czasem mam takie nocki, że nie muszę wstawać siusiu, ale nie pamiętam takiej, że zasnęłam i się budzę rano
Ada na swędzenie pipciochy polecam lactovaginal jak tylko czuję, że coś tam się kluje, nieprzyjemnie piecze to aplikuje i jest luksus
Kurcze z tym urlopem to i tam w Anglii super sprawa, macierzyński trwa zaledwie 5 miesięcy, co to jest? A potem co niektóre kobietki muszą zostawić taie maleństwa i zasuwać do roboty...ja kochana codziennie piję wapno i tran i naprawdę odpukać, ale jestem zdrowa jak rydz...
Czarni popieram kwas foliowy należy stale przyjmować w ciąży chociażby po to, aby zwiększyć wchłanianie żelaza, bo dzieciaczek sobie zaczyna gromadzić żelazo tak po 33 tc
Kaja28 w pierwszej ciąży to też tak spałam jak chciałam, troszkę w ciągu dnia, troszkę w nocy i bylo spoko, ale jak jest dziecko to ja w nocy muszę czerpać całą sobą , żeby regenerować siły i najgorzej jest własnie jak to tak łatwo nie wychodzi....
Magdus30 no dwa lata temu była akcja Franciszków, imię bardzo przyjemne.....wszystkie Franki to fajne chłopaki
Odnośnie basenu to się wybieram, wybieram i cholera wybrać nie mogę