reklama
agentkax
Fanka BB :)
Tak to prawda z tą toxoplazmoza. W poprzedniej ciąży zderzyłam się z moim biegnącym kotem o dostałam Pazuręm po stopie. Rozciął mi bardzo głęboko stopę, krew tryskała jak szalona. Nie wiem serio jak to możliweJa w zasadzie jadłam tak jak przed ciążąNo i ja to Jarosz bardziej
Z małymi wyjątkami i teraz też się ich trzymam:
- brak surowych ryb i jaj z uwagi na listerie i salmonelle (ryby to wiadomo- odpadają po prostu surowe, z jajkami to out na miękko i sadzone + wszelkie ciasta typu beza czy z bitym białkiem)
- jak sery to zawsze pasteryzowane, wtedy bezpieczne są w zasadzie nawet te pleśniowe, chociaż ich nie jadłam bez obróbki termicznej
- listeria ginie w dość niskiej temperaturze (bodaj ok 70*C) więc pozwalałam sobie na picke typu quatrro czy sosy z parmezanem
- bardzo dokładnie myłam owoce i warzywa (nawet w płynie albo zalewając wrzątkiem) z uwagi na toxo- ryzyko, że zarazisz się przez właśnie powyższe jest wiele, wiele wyższe, niż przez biedne koty
No to chyba tyleJadłam i ostre i krewetki i w sumie na co miałam ochotę
![]()

Nelliel
Kradnę pomysł z bananamiJuż ostatnie przekąski ,już kręgosłup siada .. i zaraz sprzątanie
Karolina2495
Polecam każdemu zrobić krzywą ale razem z insuliną. Może być na czczo wszystko świetnie a po godzinie i dwóch masakra.Jak dobrze pamietam to od 92 robi się krzywa. Polecam nie bagatelizować sprawy z cukrami
Annnna1994
Krzywa każda będzie musiała robić gdzieś pomiędzy 24-26 tyg. A z insulina po co ?
Mama23?????
Koniec 
Teraz tylko siebie ubrać i można siadać 
Szczęśliwego nowego roku ,pełnego spokoju ,radości i miłości

Szczęśliwego nowego roku ,pełnego spokoju ,radości i miłości

Załączniki
reklama
Podziel się: