reklama
agentkax
Początkująca w BB
Tak to prawda z tą toxoplazmoza. W poprzedniej ciąży zderzyłam się z moim biegnącym kotem o dostałam Pazuręm po stopie. Rozciął mi bardzo głęboko stopę, krew tryskała jak szalona. Nie wiem serio jak to możliwe lekarka uspokajała mnie, że to wcale nie koty są najgorsze tylko nieumyte warzywa i owoce. Ja jestem wege i warzyw jem sporo i zawsze w ciąży jakoś się tej toxo obawiam przez czytanie różnych historii...Ja w zasadzie jadłam tak jak przed ciążą No i ja to Jarosz bardziej
Z małymi wyjątkami i teraz też się ich trzymam:
- brak surowych ryb i jaj z uwagi na listerie i salmonelle (ryby to wiadomo- odpadają po prostu surowe, z jajkami to out na miękko i sadzone + wszelkie ciasta typu beza czy z bitym białkiem)
- jak sery to zawsze pasteryzowane, wtedy bezpieczne są w zasadzie nawet te pleśniowe, chociaż ich nie jadłam bez obróbki termicznej
- listeria ginie w dość niskiej temperaturze (bodaj ok 70*C) więc pozwalałam sobie na picke typu quatrro czy sosy z parmezanem
- bardzo dokładnie myłam owoce i warzywa (nawet w płynie albo zalewając wrzątkiem ) z uwagi na toxo- ryzyko, że zarazisz się przez właśnie powyższe jest wiele, wiele wyższe, niż przez biedne koty
No to chyba tyle Jadłam i ostre i krewetki i w sumie na co miałam ochotę
Nelliel
Fanka BB :)
Kradnę pomysł z bananamiJuż ostatnie przekąski ,już kręgosłup siada .. i zaraz sprzątanie
Karolina2495
Polecam każdemu zrobić krzywą ale razem z insuliną. Może być na czczo wszystko świetnie a po godzinie i dwóch masakra.Jak dobrze pamietam to od 92 robi się krzywa. Polecam nie bagatelizować sprawy z cukrami
Annnna1994
Krzywa każda będzie musiała robić gdzieś pomiędzy 24-26 tyg. A z insulina po co ?
Mama23?????
Koniec Teraz tylko siebie ubrać i można siadać
Szczęśliwego nowego roku ,pełnego spokoju ,radości i miłości
Szczęśliwego nowego roku ,pełnego spokoju ,radości i miłości
Załączniki
reklama
Podziel się: