Hejo kochane,
troszkę mnie nie było, ale a to wyjazdy do Wawy, a to to, a to tamto, wychowanie synka i jakoś czas przez palce ucieka...
Moja ciąża to dosyć aktywna ciąża i niestety od jakiegoś czasu bardzo bolą mnie biodra i spojenie lonowe, normalnie jakby mi ktoś to rozrywał, z synkiem tak miałam dopiero na miesiąc przed porodem, a nie dwa....nosz kurcze.....
Jeżeli chodzi o przygotowania to idzie bardzo po malutku, ale któregoś dnia bardziej się za wszystko wezmę.....
Maluszek już nie kopie tak bardzo, bardziej się wypycha, gimnastykuje, wkrada pod żebra, jest to czasem tak bolesne, ale to jest mój dzieciaczek i gdybym nie wiedziała, że to jego sprawka to pewnie nie raz zwijałabym się z bólu nie wiedząc dlaczego boli mnie tak żołądek czy wątroba - ulubione miejsca kopnięć....
Odnośnie wagi mam wrażenie, że bardzo puchnę, cyce sie jeszcze powiększyły, pojawła się ciemna linia na brzuszku (na razie bardzo subtelna).....no i siara leci czasem nieźle - zwlaszcza jak zdejmę stanik i się schylę to kap kap kap......no i już stękam, że nie mogę się doczekać porodu, żeby normalnie funkcjonować, a czasem mi ciężko już, że hej......
Czarni wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek, samosatysfakcji, dużo pozytywności i wszystkiego, czego sama pragniesz.....
Odnośnie pampków to ja będę fanem tak do 3go miesiąca pampersów, a później przejdę na biedronkowe dada.....Super, że masz tyle energii ja czekam obecnie na syndrom wicia gniazda
Malinka ja miałam infekcję pęcherza to najpierw lekarz zalecił 3 razy dziennie po 2 tabletki uroseptu i zrobić badanie moczu jak nie pomoże przejść na furaginę i jak to nie pomoże to antybiotyk....
Gosiu najlepiej jest kupować wlaśnie w neutralnych kolorach - jeżeli planujesz drugie bobo, ja obecnie mam 100% pewności, że synuś bo jajuszka widziałam wiele razy więc szaleję w zielonościach i żółtościach, nie lubię bardzo klasyfikować dziewczynki - róż, chłopcy - niebieski....chociaż takie najcudowniejsze ciuszki są wlaśnie w tych akcentach
Madziuzuk gratuluję sukcesów nocnikowych naprawdę
mam koleżanki, których dzieciaczki są w tym wieku i ani myślą o pieluchach...więc to z pewnością sukces.....Mój Wikulek akurat z pieluchami 100% na noc i na dzień pożegnal się w maju br, a 2 latka skończył w sierpniu....chociaż nie powiem tak w lipcu strasznie się wstydził robić kupkę na nocniczek.....Teraz sam bierze podnóżek do toalety, wyciąga siusiaka i siusia, spuszcza wodę, a jak kupka to podnóżek, nakładka i sam załatwia sprawę tylko ja muszę pupsko wycierać
Wszystkiego najlepszego dla córci.....Odnośnie niezdrowego jedzonka to ja wylądowalam w Mc DOnalds na frytkach, a wczoraj mój M zrobił zabójczą pizzę
i też się najadłam tyle ile się da, czyli 1,5 kawałka bo więcej nie zmieściłam.....
Marta87 Wszystkiego naj, niech Ci się spełnią wszystkie marzenia....
Ada super, że z pracą męża wypaliło...Odnośnie pieczenia ciast - muszę się za nie wziąć, ogólnie lubię robić ciasteczka, rogaliki, a ciasta to nie moja specjalność, ale takiej zebry bym zeżarła
No i zdrówka, żeby Cię nie wzięło choróbsko...
Marzenixx ja mam straszne skurcze, kilkanaście razy w ciągu godziny i to takie małpowe spinania, jestem trochę przerażona.....bo z moim pierwszym synkiem tak to miałam na 3 tygodnie przed, a nie 2 miesiące...
Flamandko witaj w grupie osób, które ostatnio kiepsko śpią....
Januarko irytacja z powodu bezsenności jest naprawdę bardzo niebezpieczna, bo czlowiek już się stresuje w momencie, w którym powinien odpoczywać........i tak dalej...........pamiętaj, że to minie i wiecznie tak nie będzie...Najgorsze jest to, że w ciąży jest dodatkowo trudno o dobry sen, ja wstaję już 2-3 razy na siusiu...echh
Kochana na mnie magnez w ogóle nie działał, tylko aspargin...
Kaja28 ja ostatnio pochłaniam lody
czytam, że i Ty masz problemy ze snem....a masz może rogala do snu, mnie życie uratował, śpi mi się o niebo lepiej....Odnośnie twardości brzuszka to ja sie budzę z takim bólem i do tego wlaśnie to uczucie jakby zakwasów na mięśniach brzuszka...
Agaaga ja prałam później normalnie w 40 stopniach tylko prasowałam je,a jak nie miałam weny na prasowanie to wrzucalam na 90 st...
Green oj odsypiaj teraz w ciągu dnia jak da radę, ja też przed pierwszym porodem w nocy spac nie moglam, a w dzień padałam jak mucha i tak wiecznie, a jak się urodził to żałowałam, że się nie wysypiałam bo później to będzie się spało na stojąco o każdej porze dnia
:
Magduś30 no jest udowodnione, że skleroza i takie otumanienie w ciąży po prostu występuje bo kurczą się komorki mózgu
dlatego ja 100 razy sprawdzam czy wszystko powyłączane
a w kolejce to mnie nikt nie przepuszcza więc stale dlugo stoję..
Caroline gratki z udanego zakupu
blender bardzo Ci się przyda dla dzidziulka po 4-5 miesiącu
Kochana odnośnie wód, to niektórym się po prostu sączą, ale to jest dosyć sporo wydzieliny wodnej.....Przy czym najczęściej po prostu odchodzą w postaci lejącej się wody strumieniem, sprawdź zapach, konsystencję wydzieliny, teraz zwiększona jej ilość to standart - ja nareszcie nie mam sucho w okolicach intymnych, bo wcześniej to za bardzo sucho było....
Indziorka ja z kolei narzekam na ból żolądka od kopania maluszka, wspołczuję Ci strasznie....Jakie żelazo bierzesz? U mnie po chela ferze jest super, a jak bralam inne to i niedobrze i muliło....
Ala ja też zawsze w dniu badań jestem strasznie glodna....
Natal84 mnie też ostatnio plecy dokuczają, ale w odcinku piersiowym echhh
Elisse piękna rocznica dziadków, jejku jak to rzadko się zdarza, bo a to choroby, a to rozwody....
Domiśka energiii....
Natal nie przejmuj się ruchliwością, u mnie maluszek cały dzień siedzi spokojnie, a po 22 masakra
jakby sił dostał......
Dorotqua takie spiny z M podczas ciąży to standart, hormony plus stres z obu stron robi swoje.....trzymajcie się ciepło...
EmiliaM jeżeli masz możliwość to wypoczywaj ile fabryka dała...
Biłka mnie newbornów dosyć sporo zeszło bo maly srutał niemal przy każdym karmieniu, z resztą zmieniałam pieluszki co 2h to był dla mnie standart na początku, taka delikatna skóra, zatem u mnie pieluszki schodziły na tony, musiałam osobny pojemniczek na nie mieć
Z resztą polecam osobny, szczelnie zamykany pojemniczek
Mam nadzieję, że pochwalisz się cudną sesyjką...
pozdrawiam ciepluchno....