reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2013 :))

U mnie dzis dzien zleciał dosc szybko. porobilam wkoncu pozadki i poukladalam rzeczy od malenstwa w szafkach. ale sie pusto zrobilo w pokoju tak sie ciesze siostra mi pomogła;) Dzisiaj to mam straszny apetyt jak nigdy;D I jak tu sie dziwic ze mam zgage ah prawie pol dnia mnie meczy;/

biłka najwaznejsze ze Ci sie podobalo a zdjecia napewno beda swietne. Mezus towarzyszyl tez bym tak chciala moj to nawet ze mna nie pojdzie na szkole rodzenia szkoda gadac;)

magda dziekuje za porad bol byl chwilowy i troszke pod pepkiem. A tak mi narobilas smaka ze kupilam sobie cienki kawalek jablecznika i czeka mnie na sniadanie choc juz nie omieszkalam sprobowac hehe;) A co do podpatrywania fikolkow w brzuszku to te nasze dzieciaczki sa cwane Jak mi brzuch caly faluje wolam zobacz szybko Moj patrzy a tam cisza ;D

januarka no to poogladasz maluszka super tez bym tak chciala;D Ja niestety jeszcze troche poczekam bo moj doktor nie ma w gabinecie usg a sam tez nie robi ich za czesto bo nie uwaza to za koniecznosc.

Dzis to zmeczona jestem juz mi sie oczka kleja wiec przygotowuje sie do snu ;) Miłej nocy dziewczyny ;))**

reklama
Czarni dzięki za info odnośnie kwasu foliowego. Już nie mam wątpliwości, ze jednak powinnam go nadal brać. Aż się zapytam na wizycie, czemu kazali mi odstawić:confused:
Fajnie, że miałaś dzień udany. Widzę, że masz podobne myślenie do mojego....Jak jest za dobrze, to zaraz musi.....ehhh....oby nie;-)

Gosiu wszelkie bóle chwilowe są nie groźne. Ja już chyba nawet na takie uwagi nie zwracam, ale wiem, mi łatwo mówić, bo to już 3 ciąża. Grunt, że szybko minął Ci ból i następnym razem będziesz wiedziała;-) Życzę Ci smacznego jabłecznika jutro:-) U mnie już prawie zjedzony:zawstydzona/y::-p

Hejo kochane,

troszkę mnie nie było, ale a to wyjazdy do Wawy, a to to, a to tamto, wychowanie synka i jakoś czas przez palce ucieka...

Moja ciąża to dosyć aktywna ciąża i niestety od jakiegoś czasu bardzo bolą mnie biodra i spojenie lonowe, normalnie jakby mi ktoś to rozrywał, z synkiem tak miałam dopiero na miesiąc przed porodem, a nie dwa....nosz kurcze.....

Jeżeli chodzi o przygotowania to idzie bardzo po malutku, ale któregoś dnia bardziej się za wszystko wezmę.....

Maluszek już nie kopie tak bardzo, bardziej się wypycha, gimnastykuje, wkrada pod żebra, jest to czasem tak bolesne, ale to jest mój dzieciaczek i gdybym nie wiedziała, że to jego sprawka to pewnie nie raz zwijałabym się z bólu nie wiedząc dlaczego boli mnie tak żołądek czy wątroba - ulubione miejsca kopnięć....

Odnośnie wagi mam wrażenie, że bardzo puchnę, cyce sie jeszcze powiększyły, pojawła się ciemna linia na brzuszku (na razie bardzo subtelna).....no i siara leci czasem nieźle - zwlaszcza jak zdejmę stanik i się schylę to kap kap kap......no i już stękam, że nie mogę się doczekać porodu, żeby normalnie funkcjonować, a czasem mi ciężko już, że hej......

Czarni wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek, samosatysfakcji, dużo pozytywności i wszystkiego, czego sama pragniesz.....
Odnośnie pampków to ja będę fanem tak do 3go miesiąca pampersów, a później przejdę na biedronkowe dada.....Super, że masz tyle energii ja czekam obecnie na syndrom wicia gniazda:D:D:D

Malinka ja miałam infekcję pęcherza to najpierw lekarz zalecił 3 razy dziennie po 2 tabletki uroseptu i zrobić badanie moczu jak nie pomoże przejść na furaginę i jak to nie pomoże to antybiotyk....

Gosiu najlepiej jest kupować wlaśnie w neutralnych kolorach - jeżeli planujesz drugie bobo, ja obecnie mam 100% pewności, że synuś bo jajuszka widziałam wiele razy więc szaleję w zielonościach i żółtościach, nie lubię bardzo klasyfikować dziewczynki - róż, chłopcy - niebieski....chociaż takie najcudowniejsze ciuszki są wlaśnie w tych akcentach:D:D:D

Madziuzuk gratuluję sukcesów nocnikowych naprawdę:) mam koleżanki, których dzieciaczki są w tym wieku i ani myślą o pieluchach...więc to z pewnością sukces.....Mój Wikulek akurat z pieluchami 100% na noc i na dzień pożegnal się w maju br, a 2 latka skończył w sierpniu....chociaż nie powiem tak w lipcu strasznie się wstydził robić kupkę na nocniczek.....Teraz sam bierze podnóżek do toalety, wyciąga siusiaka i siusia, spuszcza wodę, a jak kupka to podnóżek, nakładka i sam załatwia sprawę tylko ja muszę pupsko wycierać:) Wszystkiego najlepszego dla córci.....Odnośnie niezdrowego jedzonka to ja wylądowalam w Mc DOnalds na frytkach, a wczoraj mój M zrobił zabójczą pizzę:D i też się najadłam tyle ile się da, czyli 1,5 kawałka bo więcej nie zmieściłam.....

Marta87 Wszystkiego naj, niech Ci się spełnią wszystkie marzenia....

Ada super, że z pracą męża wypaliło...Odnośnie pieczenia ciast - muszę się za nie wziąć, ogólnie lubię robić ciasteczka, rogaliki, a ciasta to nie moja specjalność, ale takiej zebry bym zeżarła:D:D:D No i zdrówka, żeby Cię nie wzięło choróbsko...

Marzenixx ja mam straszne skurcze, kilkanaście razy w ciągu godziny i to takie małpowe spinania, jestem trochę przerażona.....bo z moim pierwszym synkiem tak to miałam na 3 tygodnie przed, a nie 2 miesiące...

Flamandko witaj w grupie osób, które ostatnio kiepsko śpią....

Januarko irytacja z powodu bezsenności jest naprawdę bardzo niebezpieczna, bo czlowiek już się stresuje w momencie, w którym powinien odpoczywać........i tak dalej...........pamiętaj, że to minie i wiecznie tak nie będzie...Najgorsze jest to, że w ciąży jest dodatkowo trudno o dobry sen, ja wstaję już 2-3 razy na siusiu...echh
Kochana na mnie magnez w ogóle nie działał, tylko aspargin...

Kaja28 ja ostatnio pochłaniam lody:D:D:D czytam, że i Ty masz problemy ze snem....a masz może rogala do snu, mnie życie uratował, śpi mi się o niebo lepiej....Odnośnie twardości brzuszka to ja sie budzę z takim bólem i do tego wlaśnie to uczucie jakby zakwasów na mięśniach brzuszka...

Agaaga ja prałam później normalnie w 40 stopniach tylko prasowałam je,a jak nie miałam weny na prasowanie to wrzucalam na 90 st...

Green oj odsypiaj teraz w ciągu dnia jak da radę, ja też przed pierwszym porodem w nocy spac nie moglam, a w dzień padałam jak mucha i tak wiecznie, a jak się urodził to żałowałam, że się nie wysypiałam bo później to będzie się spało na stojąco o każdej porze dnia:D:D:D:

Magduś30 no jest udowodnione, że skleroza i takie otumanienie w ciąży po prostu występuje bo kurczą się komorki mózgu:D dlatego ja 100 razy sprawdzam czy wszystko powyłączane:D a w kolejce to mnie nikt nie przepuszcza więc stale dlugo stoję..

Caroline gratki z udanego zakupu:) blender bardzo Ci się przyda dla dzidziulka po 4-5 miesiącu:) Kochana odnośnie wód, to niektórym się po prostu sączą, ale to jest dosyć sporo wydzieliny wodnej.....Przy czym najczęściej po prostu odchodzą w postaci lejącej się wody strumieniem, sprawdź zapach, konsystencję wydzieliny, teraz zwiększona jej ilość to standart - ja nareszcie nie mam sucho w okolicach intymnych, bo wcześniej to za bardzo sucho było....

Indziorka ja z kolei narzekam na ból żolądka od kopania maluszka, wspołczuję Ci strasznie....Jakie żelazo bierzesz? U mnie po chela ferze jest super, a jak bralam inne to i niedobrze i muliło....

Ala ja też zawsze w dniu badań jestem strasznie glodna....

Natal84 mnie też ostatnio plecy dokuczają, ale w odcinku piersiowym echhh

Elisse piękna rocznica dziadków, jejku jak to rzadko się zdarza, bo a to choroby, a to rozwody....

Domiśka energiii....

Natal nie przejmuj się ruchliwością, u mnie maluszek cały dzień siedzi spokojnie, a po 22 masakra:D jakby sił dostał......

Dorotqua takie spiny z M podczas ciąży to standart, hormony plus stres z obu stron robi swoje.....trzymajcie się ciepło...

EmiliaM jeżeli masz możliwość to wypoczywaj ile fabryka dała...

Biłka mnie newbornów dosyć sporo zeszło bo maly srutał niemal przy każdym karmieniu, z resztą zmieniałam pieluszki co 2h to był dla mnie standart na początku, taka delikatna skóra, zatem u mnie pieluszki schodziły na tony, musiałam osobny pojemniczek na nie mieć:) Z resztą polecam osobny, szczelnie zamykany pojemniczek:D:D:D Mam nadzieję, że pochwalisz się cudną sesyjką...

pozdrawiam ciepluchno....

Milusia a ja tej ciemnej linii to w ogle nie widze:no:w tamtej ciąży to jakos szybciej mi się pojawiła a teraz to nic a nic, ale to chyba nic złego:) zwolnij troszke tempo, ja mam to samo jak się szybciej przejde czy coś zrobie to zaraz mnie spojenie nawala:baffled:
Magda nie martw się, ja wiem że pewnie jeszcze nie jedna rzecz w sklepach tu leży a ja nawet o tym nie wiem:sorry2:np, dopiero niedawno odkryłam że mają tutaj normalnie cukier waniliowy i proszek do pieczenia, wcześniej tylko w PL sklepie kupowałam:)) no i z tym kwasem to ja też w szoku, w pierwszej ciąży brałam do 12 tyg i koniec, tak mi lekarz powiedział i tak się trzymałam, Konrad zdrów jak ryba, teraz też brałam do końca 1 trymestru i przestałam, niby mam w domu jeszcze troche ale nie wiem czy tak moge sobie teraz nagle znów brać, chyba zapytam położnej w czwartek, bo akurat wizyte mam:tak:

No i ogólnie mam problem bo gdzieś od dwóch dni zaczeło mnie strasznie na pipce swędzieć:baffled: tzn, przedwczoraj wieczorem strasznie, nie mogłam się dobrze podrapać i potem mnie bolało, wczoraj nic, dzisiaj troszke w ciągu dnia, dobrze że w czwartek już wizyta, zobaczymy co poradzą....

Ada nieźle z tym kwasem foliowym, nie? Ja to normalnie zła jestem, że oni tutaj zawsze mają wszystko na opak:baffled: Przyznaj się, gdzie widziałaś cukier waniliowy?:cool2: Ja kupiłam raz, gdzieś w takiej tutce do posypywania, niby z prawdziwą wanilią, ale dość drogi był. Może Ty znasz jakiś lepszy?
A z tą infekcją, to nie wiem, czy powinnaś czekać aż do czwartku. Ja bym już jutro poszła do lekarza GP. Nie wiem, czy bym tyle po prostu wytrzymała, bo taką infekcję miałam tylko raz w życiu, ale normalnie miałam ochotę się szczotą do butelek potraktować, bo tak swędziało:szok: Oby szybko Ci to przeszło!

Magda ja kupiłam ten Sainsbury's online groceries z tym że zapłaciłam 1,99f, chyba dlatego że większy:tak: naprawde ładnie pachnie, no i starczy mi na dłużej niż ten z saszetki:) i to jest jedyny jaki tu widziałam. Mnie aż tak bardzo nie swędzi, jak na razie(odpukać) jest w porządku więc się wstrzymam:tak: ale właśnie z tym kwasem to jestem w szoku bo myślałam że w Polsce też tylko do 12 tyg, wiedziałam że dobrze jest brac przy staraniach ale że do końca ciąży to by mi do głowy nie przyszło:-pjak widać moje dziecko jest dowodem na to że przy braniu do 12 tyg nic złego się nie dzieje, podejrzewam że wiele polek tutaj w UK które rodzą tutaj pierwsze dziecko nie wie że niby należy przez całą ciązę ten kwas brać i też mają zdrowe dzieciaczki, ja jednak jestem ciekawa czemu taka rozbierzność u lekarzy i w ogóle od czego to zależy:eek:

witam witam :-)
ja właśnie wstałam i wcinam śniadanko :-) od dzisiaj wchodzi do małego pokoiku ekipa od regipsów także jestem przeszczęśliwa mimo że cały tydzień wzmożonego sprzątania przede mną.. no ale za efekty trzeba pocierpieć..

alicja32 musimy się tą nudą nacieszyć póki jeszcze ona jest.. bo za dwa miesiące będzie już baardzo wesoło..:-)
ada1989 oby to nie było nic związanego z infekcją bo masakra wtedy :-(

ja zmykam póki co ale dam jeszcze znać dzisiaj czy jeszcze żyję przez te remonty.. :-D
dużo zdrówka i leeeniweeeego poniedziałku życzę :-):-):-)

Witam z rana z wilczym apetytem... Już ciasto wchłonelam :-D nie dało sie przejść obojętnie :-DCo do kwasu to jak jest że powinno sie brać do 12 tygodnia jak rozwija sie dziecko bo wtedy ten kwas jest najbardziej potrzebny I tak wiele dziewczyn robi Ja biorę do końca ale tylko dlatego że lekarz mi to polecił. Podejrzewam że jest to spowodowane tym że nie biorę innych leków ani witamin dla ciężarnych w których jest już kwas. Jednak nie raz slyszalam że kwas przez całą ciążę... Ale spokojnie moja Oliwka wtedy kiedy powinna dostawać kwas to go nie miała :-D i jest zdrowa. Jeżeli na usg nie wyszły żadne nieprawidłowo,sci związane z dzieckiem czy jest sens zacząć go brać teraz? Ale też nie zaszkodzi bo kwas powinien być w diecie każdej kobiety dziewczyny od momentu dostania pierwszej miesiączki tak slyszalam więc możliwe że nie pomaga tylko dziecia ale też nam.Tak myślę co ja dziś będę robić... Mam straszna ochotę na jedzenie i to mnie przeraża gr...

reklama
Zasięgliwszy informacji w internecie :-D
Oczywiście nie skopiuje wam tego przez ten mój telefo być czasami go nie ogarniam...
Do 12 tygodnia nazwałbym to przymusem wiadomo z jakiego powodu a co do brania go cały czas jak to nazwali kobiet w wieku rozrodczym ze względu na duży odsetet ciąż nie planowanych
Chodź niedobór kwasu w organizmie człowieka jest też groźne więc chyba warto brać go cały czas ;-)

Do góry