reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2013 :))

Hej dziewczęta :-)No dziś mam mało snu moje dziecko wczoraj powaliło i poszła spać o 1... I wstałam już o 7 masakraMadziu dziękuję Ci bardzo za życzenia są naprawdę piękne :-) mam zamiar dziś mieć dzień rozpusty i nie patrzeć na nic... A co do porodu to już tak chyba jest już w naszej podświadomości im bliżej tym gorzej a jak sie jeszcze patrzy na fikcjący brzuszek to już człowiek ma ochotę by znaczyć ten mały cud :-)Pozostało życzyć sobie i nam wszystkim wytrwałości do dnia wyczekiwanego porodu.Chodź mogło by być tak że od razu znany dokładny dzień porodu wtedy człowiek wiedział by co robić a tak to wszystko musi myśleć na przód przy czym strasznie sie denerwujeAch nic styczniowki życzę wam udanej rodzinnej niedzieli ;-)

reklama
Witam :)
Bez pobudek sie nie obeszlo codziennie toaleta ostatnio po2 lub 3 zasypiam ok5 (dobrze,ze wogole zasypiam) no i 7cos znow pobudka, chyba maluch ma juz swoj rytm obawiam sie,ze to samo bedzie juz do konca i po porodzie maly tak wlansie bedzie wstawal :/ Kurcze brzusio rosnie i pozycje pomimo rogala sa juz dla mnie coraz trudniejsze co chwila wstaje,zeby sie poruuszac posiedziec i dopiero klade sie na lewy bok inaczej nie daje rady juz spac, czasem udaje mi sie z 10 minut na plecach polezec, ale za chwile nie moge oddychac wiec do konca ciazy jestem skazana na jedna strone tylko.
-caroline- mialam wczoraj mega ochote na sernika no i pokusilam sie na kawalek (cukier po nim nie skoczyl :) ) dzisiaj chyba tez spelnie jakas zachcianke weekendowa :)
ada1989 Gratuluje 3 z przodu :) Wczoraj dzieki mojej kochaniutkiej siostrzyczce musialam isc na obiad w miasto, wstawilam sobie brokula, oczywiscie krolewna wkroczyla,ze teraz ona sie bierze za gotowanie po 5 minutach kuchnia wygladala jakby przeszla przez nia traba powietrzna garow cala kopa az nie bylo nawet jak rak oplukac bo nie szlo rak do zlewu zmiescic, dostac sie do mojego jednego garnka z brokulem nie bylo najmniejszych szans oczywiscie bez wyrzucania mnie z kuchni sie nie obeszlo, wkurwiona sie ubralam i zabralam meza na obiad do KFC niech se swinia sama zre co se zrobila, po powrocie jej nie bylo a stos garow lezal do wieczora nie bylo nawewt jak kanapki posmarowac, oczywiscie kto to myl wieczorem bez slowa??? moja mama. Myslalam ze mnie trafi!
Magda z uk na nastepnej wizycie koniecznie zwroc lekarzowi uwage na ta anemie niech ci cos da na uzupelnienie niedoboru witamin. Tutaj kiedys znalazlam artykulik na temat anemi bo w poczatkowym trymestrze tez obawialam sie ze moge miec wiec przesylam linka Anemia podczas ciąży - Wszystkie artykuły | abcanemia.pl
A teraz puki co sprobuj moze zajadac sie pokarmami bogatymi w zelazo proponuje na obiad szpinak zamiast smietany serek topiony cebulka czosnek z makaronem np spaghetti ;) Pycha u mnie czeste danie i jak szybkie do zrobienia :)
Napiecia brzucha troche przeszly oczywiscie jak leze czy siedze bo jak zaczynam chodzic po sklepach badz na spacer brzuch robi sie jak kamien :/ Wczoraj no powiedzmy,ze odpoczelam pol dnia dopuki mnie siostra z rownowagi nie wyprowadzila,wcale nie mielismy ochoty z mezem nigdzie jechac, ale cuz glodna chodzic nie moge wiec ten jeden raz pozwolilismy sobie na taki niezdrowy posilek w KFC.

Czarni Wszystko co było Twoim marzeniem co jest i będzie w przyszłości, niech nie uleci z cichym westchnieniem, lecz niech się spełni w całości. 100 lat :)

Witam sie porannie;)
Czarni wszystkiego Najlepszego spelnienia marzen no i zdrowka przede wszystkim aha i bym zapomniala szybkiego i bezbolesnego porodu;-)

Magda mnie tez ostatnio jak wziela ochota na szarlotke( przed ciaza nie lubialam) to pol blachy zjadlam (na moje usprawiedliwienie dodam ze mala byla ta blacha hehe) :tak:

Januarka wiem ze latwo sie pisze ze masz sie nie przejmowac lecz to trudne;/ Najlepiej to lekcewaz to co robi i sie usmiechaj a nie stresuj bo nam to nie wskazane :-p

bilka jak tam wrazenia po sesji modeleczko ;D ?

Ja juz po sniadanku oprocz tego ze jestem poklocona z moim to wszystko ok:) a mam pytanie kuje was czasem cos w brzuchu? Mnie wczoraj wieczorem cos zlapalo wzielam nospe to przeszlo ale wystraszylam sie . Dodam ze klucie bylo w 1 miejsco moze to dzidzia no nie wiem.

MIłej spokojnej niedzieli dziewczynki;)*

Witam z rana Ja wczoraj poszłam pózno spać bo mój mąż oglądał walkę Wacha z Kliczką No i ja też byłam zmuszona do oglądania He dzisiaj ledwo wstałam

CZarni WZSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI URODZINEK

gosia081145
my z mężem uwielbiamy wszelakie ciasta z owocami Wczoraj też piekłam z jabłkami hmmmm pychotka
Mnie ostatnio też kuje po prawej stronie brzucha Zauważyłam że dzieje się to wtedy jak długo pochodzę W piątek byłam na ryneczku i kupiłam troszkę owoców Torba z zakupami nie była wcale ciężka Ledwo doszłam do domu taki ból mnie złapał Co chwilę musiałam się zatrzymywać i odpoczywać Brzuch nie był twardy tylko normalny Jak weszłam do domu to od razu usiadłam i za chwilę mi przeszło Mam nadzieję że to nic złego i że to jednak od tego chodzenia A ból jest taki jakby złapała mnie kolka Miała tak któraś z Was Co to może być
Hmmm ostatnio zauważyłam że pojawiła mi się ta brązowa linia Kurcze ale nie w tym miejscu co trzeba bo ona jest od pępka w górę Dziwne no nie :szok::rofl2:

hej stycznióweczki :-)
ja dzisiaj jakaś nie do życia jestem.. wypiłam małą kawkę - może to coś da!
czarni STO LATEK !!! ;-)
agaagaaga14 to chyba wszystkie wczoraj byłyśmy skazane na późniejszy sen z powodu tej walki :-D
gosia0811 ja często mam takie napady że mnie coś zakłuje.. mój ginekolog twierdzi że to jest normalne bo wszystko w naszym organizmie się zmienia.. :szok:
januarka ja też mam problemy z pozycją dogodną do spania.. aż się boję pomysleć co będzie w styczniu już na samej końcówce! :confused:
magda z uk dooobre z tą koszulką :-D a ja przedwczoraj w tesco zakupiłam sobie super piżamkę - taką na teraz z długimi spodenkami i koszulką z myszką miki :-) słodziakowa taka :-) a do szpitala zamówiłam na allegro i myślę że w poniedziałek już przyjdzie także zacznę pomału torbę pakować bo już chyba pora

miłej niedzieli życzę - postaram się później zajrzeć chociaż po południu spodziewam się gości.. :-)

hej hej

ja jak zwykle na szybciutko....
czarni sto lat!

nie wiem czy usuwac to ogłoszenie z tym sklepikiem pluto, czy moze akurat skorzystacie z oferty ktora jest teraz na topie u nas... jak mysliscie??

dziewczyny ja ledwo sypiam a nad ranem to juz wogole masakra, nie moge na zadnym boku dluzej polezec bo mały sie tak wierci ze szok.... tez tak macie??? wogole szaleje calymi dniami kurcze, mam wrazenie jakby juz chcial wyleśc... eh....

buziaki i spokojnej niedzieli kochane wam zycze ;-)

Hej laseczki!
Widzę że nie tylko ja mam problemy ze spaniem, i wstawaniem aby się przejść w nocy. Młody w sumie mój jest średnio aktywny czasem coś tam popuka, w nocy się porusza bardziej aktywny jest nad ranem jak poczuje że bardziej aktywnie się z jednego boku na drugi próbuje przekręcić. A tak prawie nic nie daje znaku że jest czy też nie może ma już za mało miejsca aby się bardziej wiercić. Lekarz mówił że on już jest główką u dołu ale tam mówił ostanie 3 wizyty więc nie wiem czy tylko tak się ustawia czy już na stałe tak sobie leży.
Hehe też wczoraj oglądałam walkę widzę że nie tylko ja :-).

Czarni wszystkiego najlepszego, dużo zdrówka i króciutkiego i bezbolesnego porodu :-D.
Jutro ta cholerna glukoza drugi raz:-(, nie udał mi się dostać glukozy w aptece liczę że będzie w poniedziałek w przyszpitalnej aptece. Już nauczona doświadczeniem przekroję sobie cytrynę na pół ;-). Ehh nic mi się nie chce boję się jak diabli tych wyników. Zawsze taki chojrak jestem, ale teraz wymiękam wolałabym aby mój ze mną pojechał, bo nie chce być sama ale musi do pracy iść bo już urlopu nie ma:-:)-(. No nic miłej niedzieli laski :-D.

Hejka

my niedawno wstaliśmy, mam jakiegos lenia i nic mi sie nie chce:( nie wiem czy dzisiaj dam rade posprzątać ten pokój.... zobacze jeszcze później...

marzenixx niech się dziewczyny wypowiedzą, ja bym usunęła, w końcu jest odpowiedni dział do ogłaszania się;)
januarka ech brak mi słów do twojej siorki....

miłego dnia:)

reklama
Cześć Mamusie,

U mnie nocka minęła średnio, co prawda wstałam po 10, ale jakaś śnięta jestem. Za oknem słoneczko i piękna pogoda, ale jakoś nie mam ochoty na razie wychodzić, może później się zbiorę na spacerek z mężem i pieskiem. Poza tym w planach mam robienie bigosu i pranie części rzeczy naszego Bobaska.

Januarka
W takim razie nie pozostaje nam nic innego tylko przyzwyczaić się do tego i jakos przeżyć te ostatnie tygodnie :tak:

Ada, Magda Wczoraj zebra prawie mi wyszła :-p Pisze prawie, bo masa kakaowa była bardziej gęsta i ciasto mi siadło. Cóż. Będę ćwiczyć dalej. W smaku jest super, pewnie przez kakao Heshey's. Mąż takie zakupił, bo lubimy wyroby tej firmy, a było droższe od Asdowego chyba o 20p tylko.
Następne ciasto jakie mam w planach Ciasto marchewkowe | Poezja smaku Tylko nie wiem kiedy będę miała następną fazę na pieczenie ;-)

Czarni 100 lat szczęścia!

Dorotqua Trzymam kciuki za dobre wyniki!

Do góry