reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2013 :))

Nie no jak będę musiała przełożyć zakupy na jutro to sie wściekne... :-(
Co do pampersów ja mam kupiona jedna paczkę 1 bebe cear czy coś takiego. Co do pampersów dada. Powiem wam z własnego doświadczenia że pomiędzy dadami a pampersami nie ma dużej różnicy są delikatne miękkie i chłonne ale jeżeli porównać całkowitą chłonnosc pampersów a dady pampersy wygrywają dady tyle nie trzymuja ale z czystym sumieniem mogę dac im 5. Najgorsze pampersy jakie są to te sztywne. Jak sie weźmie w rękę od razu czuć dla mnie takie to są happy jak przy oliwce to porażka...
A i co do kupna pampersów z cena najlepiej patrzeć ile wychodzi za sztukę ja na razie nie kupiłam droższej niż 48 gr za sztukę. Trzeba zwracać na to uwagę jak chce sie wychaczyc promocję bo wystawiając kilka rozmiarów nawet może wyjść po 57gr a to już jest różnica. ;-)
Qwa i muszę przełożyć moje zakupy na jutro buu ale jestem zła...

reklama
M@linka ja bralam furagine ale w ciazy nie bylam. Mialam ja na zapalenie pecherza i tez mialam wlasnie mocz jak Ty czyli krwinki biale i czerwone. bardzo szybko pomaga i dobrze dziala ale gdzies czytalam jak jest zapalenie pecherza w ciazy takie jak Ty masz czyli z krwinkami to zapisuja kobieta w ciazy i jest bezpieczne ale dokladnie to ci nie powiem.

biłka dziekuje za informacje. Musze sie przejsc do h&m. Narazie kupilam czapeczke tez ładna ale tylko z bombelkiem hehe ale kupie jeszcze jedna;)

Oczywiscie weszlam do sklepu i chcialam juz wszystko kupowac;D Wiecie spotkałam tam pania termin tez na styczen i mi mowila ze lepiej nie kupowac w konkretnych kolorach bo usg klamia bardzo czesto. Przestraszylam sie i kupilam biala czapusie z szaliczkiem i rozek zotly w kolorowe misie no i smoczek i gruszke do noska;D W sobote znowu przyjde po rzeczy na 56 bo mam ich niewiele wszystko od 3 lub 6 msc.

M@linka- zdrowia!!! wydaje mi sie jak lekarz przepisal to nie masz co sie obawiac!!!! w koncu nie przepisal by kobiecie w ciazy czegos co moglo by zaszkodzic!

Witam się i ja
happy8se.gif

Właśnie się pokłóciłam z moją Landlordką i jej synalkiem. Z natury jestem opanowana osobą, ale tak mi dziś ciśnienie podnieśli, że o mały włos bym temu kolesiowi w gębę przywaliła. Długo by pisać, więc truć nie będę, ale nie znoszę jak mi ktoś wmawia, że białe jest czarne, a co więcej, że mam się w temacie nie wypowiadać, bo ekspertem nie jestem
angry.gif
mad.gif
Musze ochłonąć, bo normalnie się gotuję ze złości....

Z pozytywnych rzeczy, to troszkę się Wam pochwalę. Moja Nikusia wczoraj skończyła 2,5 roku i od wczoraj już nie używamy wcale pieluszek, nawet na noc. Pościel była sucha, wstała o 4 rano, zrobiła siusiu na nocnik i spała do 8. Wiem, że są młodsze dzieci, które mają to już za sobą, ale jak dla mnie, to duży sukces, bo jeszcze miesiąc temu nie chciała słyszeć o nocniku, a tu nagle taka zmiana. Lubię takie niespodzianki
happy8se.gif

Aninek mam nadzieję, że pokarzesz nam chociaż jedna fotkę z tej sesji. Na pewno będą śliczne:happy:

Januarko
nie zrozum mnie źle, ale może powinnaś zmienić troszkę podejście do tej bezsenności? Widzisz, ja mam tak, że nie usnę do 24, no chyba, że czasem padnę, ale ogólnie, to raczej nie. Dlatego, nawet się nie kładę, bo po co mam się denerwować? Za to rano śpię do 7 bez problemu i wystarcza mi te 6-7 godzin.Taka bezsenność ciążowa w nocy często się zdarza i choć nie jest zdrowa, to na prawdę nie wiele da się z tym zrobić. Ja chyba najgorzej miałam w ciąży z Nikusią. W dzień byłam padnięta po takiej nocy, a do tego jeszcze miałam Nelę, która miała wtedy ledwo roczek. Starałam się jednak jakoś nastawić do tego bardziej pozytywnie. Jak nie mogłam spać, to czytałam, oglądałam TV, siedziałam na necie itp. Jak budziłam się o 4, to trudno. Raczej nie zmuszałam się do robienia czegoś, tylko bardziej kąpiel i te sprawy. Taki stres i wieczne podminowanie z tego powodu na pewno nie pomogą Ci lepiej spać. Trzymaj się i miejmy nadzieję, że do rozwiązania zdążysz jeszcze się wyspać porządnie:-)

Caroline gratuluję udanego zakupu:happy::happy: Ja jak byłam w ciąży z Nelą, to też sobie zakupiłam fajny blender. I tak się cieszyłam, że zupki będę robiła, a tu doooopa, bo moja Nela była tak wybredna, że za chińskiego Boga nie chciała jeść papek:baffled: Przy Nikusi już pracowałam, więc wygodniej mi było kupować słoiczki, tym bardziej, że tutaj są one tanie. Tak więc blendera używam sporadycznie, ale i tak bardzo go lubię:-)
Co do proszków i płynów, to ja używam tych samych, co dla nas. Tylko przy Neli kupowałam Jelpa, ale też tylko na początku.

Magdus oj tak, masz rację. Wiek robi swoje. Ja pierwszą ciążę wspominam super, choć było to tak nie dawno, drugą już troszkę gorzej, no a w tej to już w ogóle kaplica. Poza tym, każda kolejna ciąża to coraz to większe obciążenie organizmu. Tak jak u mnie teraz z tym spojeniem. W pierwszej nic nie bolało, w drogiej od 36tc, a teraz od 24tc, także im dalej w las....:baffled:

Skorupka z tą komisją to faktycznie nie fajna sprawa, bo człowiek od razu czuje się winny, choć nie ma powodów. Nic się nie stresuj. Nikt Ci nie udowodni jak się czujesz, więc niech sobie popatrzą na Ciebie i dadzą Ci spokój. Też mi się wydaje, że muszą statystyki wypełnić, a że jesteś dla nich łatwym przypadkiem, to wybrali Ciebie. Ja np. z tym moim spojenie teraz, to choćby nie wiem jak mi pracodawca chciał pomóc, nie dałabym rady. I nikt, kto tego nie doświadczył, nie ma pojęcia jak to boli i dlaczego człowiek musi odpoczywać. Uszy do góry! Będzie dobrze:happy:

Natal nic się nie martw ruchliwością maluszka. Na moje 3 ciąże każda pod tym względem jest inna. Nelusia była bardzo spokojna, ale miała ciągle czkawkę. Nikusia w dzień była spokojna, ale wieczorem i w nocy buszowała. Natomiast Marcelek daje czadu 24/h. Jak widzisz, co dziecko to inaczej, także nie szukaj sobie powodów do zmartwień;-):-)

Dorotqua
cieszę się, że sytuacja z M się troszkę poprawiła. Miejmy nadzieję,że będzie już lepiej między Wami:tak: Z tą glukozą to się aż tak nie martw. Nie miałaś jej bardzo podwyższonej, więc lekka modyfikacja diety powinna pomóc. Szpital, owszem, ale to przy gorszych wynikach. Będzie dobrze!

Biłka myśmy wypróbowali przy dziewczynkach przeróżnych pieluch ( i polskich, i niemieckich i brytyjskich), bo wiadomo, bywało ciężko i czasem kaski brakowało na te oryginalne. Jeśli jednak mam wybór, to zawsze Pampers. Czasem kupowałam Huggies, ale wszystkie inne mi nie pasowały, choć Dada z Biedronki nie były najgorsze. Chyba najgorzej wspominam Happy Belli. No i to, co jest ważne, to zawsze warto przeliczyć koszt jednej sztuki, bo co z tego, że np paczka kosztuje 25zł, jak sztuk w niej nie wiele i koszt jednej pieluszki wychodzi podobny, jak w jakimś Jumbo Packu Pampersów z promocji:blink:

Alice ja przy obu dziewczynkach kupowałam najpierw Pampers 1. One są malutkie, ale mimo iż moje były dość spore (3600g i 3700g) to używałam ze 4 tygodnie tej 1. Teraz mam już kupione 2 duże paczki jedynek i pewnie po nich od razu wejdę na 2. Trzeba pamiętać, że za duża pieluszka nie jest dobra, bo bokami cieknie, no i ciężko ją odchylić od pępuszka. Oczywiście można kupić malutką paczkę 1 tylko do szpitala, żeby w razie czego się nie zmarnowały, gdyby maluszek był na nie jednak za duży.

M@linka
z tą Furaginą, to opinie są podzielone. Jedni mówią, że pod koniec nie, drudzy, że pod koniec tak. Ja Ci powiem, że lekarze wiedzą co robią i krzywdy Ci nie zrobią. Ja po wypadku w I trymestrze brałam leki takiego kalibru, że aż głowa boli od tego, ale wyjścia nie było. Pamiętaj, że infekcja jest gorsza dla maluszka, niż nie jeden lek, a tym bardziej na tym etapie ciąży, bo łożysko chroni przed szkodliwym działaniem leków, ale przed infekcją już nie. Uważaj na siebie i wracaj szybko do zdrówka!

Czarni ja też nie lubię, jak się na coś nastawię, a tu doooopa:baffled: Szkoda, że tak wyszło. Widzę, że Ty też przeliczasz pieluszki na sztuki;-) Czasem na prawdę Pampki oryginalne wychodzą taniej od innych, których jest mniej w paczce.

Gosiu wstaw sobie suwaczek, co byśmy widziały jak się ma sytuacja w Twoim brzuszku;-) Co do pomyłek usg, to mi się dwa razy nikt nie pomylił w określeniu płci, więc mam nadzieję, że i tym razem tak będzie. Co więcej, jajka widziałam, więc raczej nic z tych rzeczy:-) Jakoś tu, w UK na prawdę rzadko się słyszy o pomyłkach.

Miłego popołudnia wszystkim życzę!

Witam

Ja tylko na chwile, nie mam zbytnio czasu do was napisac.

Magda dzieki za troske :) U mnie OK. CAly wtorek przelezalam i bol brzucha mi przeszedl.. co do tej dziwnej wydzieliny to tez bylo to tylko raz co wydaje mi sie zwiazane z kremem ktory mialam dopochwowo. Takze spokoj jak narazie mam.

Mykam teraz, odezwe sie pozniej.. Anders cos dzisiaj marudny takze poloze go spac wczesniej i do was zagladne.

Hej kobitki.

Dziękuje za pomoc na temat pampersów.
Wszystkie wasze wskazówki są cenne.
Na początek najmniejszy rozmiar: 1 kupię jedną paczkę Pampersa.
Rozmiar: 2 dostałam od kuzynki prawie całą paczkę Huggisów, bo ona nie zużyła przy swojej córeczce; więc je wykorzystam.
Więc na początek styknie ;-)

Ja już po obiadku i idę z psiakiem na spacerek.
Będę później. Do usłyszonka na bb.

magdus30,Mamaaga4 narazie zaczelam lykac ten magnez jak w ulotce 2 razy dziennie jedna tabletke jesli doraznie i tak biore,a druga opcja jest napisana nawet 4 razy dziennie po 1 lub dwie w przypadku braku mg, wizyte mam za tydzien wiec odrazu zapytam lekarza czy te 2 razy dziennie wystarczy no chyba ze mi nie przejdzie to odrazu sie wybiore wczesniej do szpitala:/. Dzis do poludnia bylo ok popoludniu znow mi sie brzuch spiol dopiero teraz czuje,ze chyba znow luzniej mysle,ze mg zaczyna dzialac tylko powoli bo dopiero zaczelam brac(wczesniej pilkam taki rozpuszczalny raz na jakis czas) oby nic powaznego sie nie dzialo, maluch asie rusza moze troche delikatniej,ale wydaje mi sie ze ja to tak odczowam poprostu bo chyba zmienil pozycje i to napiete lozysko te ruchy troszke tlumi :/
Mamaaga4 Slow Mag poradzily mi w aptece ten bez b6 bo b6 lykam razem z falwit mama wiec nie chcialam przesadzac z nadmiarem ;)
Skorupka84 ja na l4 od kiedy dowiedzialam sie ze w ciazy jestem caly czas na 2 jestem, jak pytalam lek.gdzie moge chodzic to powiedzial tylko tyle ze niedaelko od domu do teraz nie mam pojecia gdzie i czy moge wyjsc,ale wskazanie mam do spacerow od poczatku wiec dziwne ze na komisje ciezarne tez wzywaja, niby ciaza to nie choroba tak ale ciezarna bywa u lekarzy czesciej niz nie jeden emeryt i musi na siebie uwazac bardziej niz ktos ze zlamana reka np no ale cuz w Pl jestesmy :/// Odpukac jak narazie zadnego wezwania nie mialam 2 razy juz osobiscie dowozilam im l4 bo w pracy mi umowy nie przedluzyli wiec tylko na zus przeszlam wiec Panie widzialy moj stan choc wyrazy twarzy mialy niesympatyczne i poczatkowo patrzyly z byka tak po chwili staraly sie byc jako tako mile ze wzgl na moj brzuch, tak wiec nie stresuj sie niepotrzebnie masz prawo czuc sie jednego dnia lepiej drugiego gorzej bo w ciazy to normalne wiec nie powinni cie nekac ;)
A od kiedy jestes na zwolnieniu jak moge zapytac?
elisse jesli taka bezssennosc potrwa do przyszlego tyg to juz poprosze lekarza aby mi chyba cos dal bo kilka razy juz mowilam ze spac nie moge ale za kazdym razem mowil ze to normalne niestety :/ Ale az tak?? Mysle ze to juz przesada.
Malinka ojoj to nieciekawie,ale jak lekarka mowi,ze niema tragedi jeszcze i nie poslala cie do szpitala, to moze faktycznie da sie to jakos leczyc, zapewne nie przepisalaby ci lekow ktorych w ciazy nie mozna brac , lez i odpoczywaj:) szybkiego powrotu do zdrowka :)
Magda z uk Gratulacje dla Nikusi- super bedziecie miec jeden wydatek na pieluchy mniej :)))) Dzielna duza dziewczynka :) Wspolczuje przezyc z tymi ludzmi eh tez by se siana dali jak widza ciezarna chociaz, 3 glebokie wdechy i nie denerwuj sie tak dla dobra Marcelka :))))
Jesli chodzi o moja bezssennosc jak obudze sie o 4 to tez nie problem to juz prawie dzien ale ostatnio czesto miewam pobudki 2/3 w nocy wtedy to juz mam dosc ani tv ani ksiazki nic nie pomaga na kompa przewaznie wchodze przegladam allegro oczywiscie bb podstawa ;p Jesli to jest raz na jakis czas ok ale tak kilka dni z rzedu to juz mnie nie bawi :(((
EmiliaM dobrze ze wszystko ok z Toba i dzidzia :)))

Elisse To wpadnij na pyzy, może na mały masaż też się załapiesz :tak:

Kropka Fajnie, że u Ciebie wszystko ok. Wagą sie nie martw ;-)

Ada Ja kiedyśmialam ten system z karmieniem o stałych porach, ale w ciąży się rozleniwiłam i tym sposobem miska stoi cały czas :tak:

Magda Pewnie trafił się jakiś buraczany Angol, co myśli, że wszystko wie najlepiej. Nie denerwuj się, szkoda zdrowia.
Gratuluję sukcesu Nikusi ;-)

A ja miałam dziś plany na dzisiejszy dzień, że zrobię to i tamto. W rezultacie pokrzątałam się, poukładałam trochę rzeczy i już dzień zleciał. Nie wiem, chyba mam jakieś mozolne ruchy, bo miałam wrażenie, że się nachodziłam :)
Ostatnio pochłaniam duże ilości czekolady. Ciekawe jak tam moja krew wygląda, w poniedziałek widzę się z położną i powinny już być wyniki.

reklama
Hej dziewczyny :-D.
Opisałam dzisiejszą wizytę w wiadomym wątku. Młody się dziś ukazał w pełnej krasie. I są jajka czyli jednak zdecydowanie chłopak.:-D
Ehh stresujący dzień za mną chyba się położę dziś szybciej :-D.
Miłego wieczorka kochane.

Do góry