reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2013 :))

dzis sie troche nalazilam i cos mi strzyklo w krzyzu,a wlasciwie to jakby kosc ogonowa i troszke mnie pobolewa jak chodze,nie wiem czy zle stanelam,czy moze sie przedzwignelam,ale boli.mamnadzieje ze to nic powaznego i przejdzie.teraz odpoczywam.
poza tym dzis cos humor mi nie dopisuje i jestem przemeczona.

reklama
Mi ginka powiedziała ze w 2 ciaży mogę spodziewać się ruchów jakieś 2 tyg wcześniej niż w 1, więc u mnie będzie to ok.18 tyg. więc sobie spokojnie czekam:)

Plecy też trochę bolą. Byłam dziś na zakupach z mężem i jestem padnięta, mąż po 2 godz już jęczał ze do domu chce:-Da ja mu mówię żeby się nie dziwił ze ja tak lubię zakupy w necie, bo takie latanie po mieście mnie wykańcza;-)

Witam ponownie.
Jestem dziewczyny wykończona. Jak zwykle sprzątanie, pranie, gotowanie i padam:no:
Ugotowałam dziś na obiad leczo. Doprawiłam dość pikantnie i choć nie przepadam za takim jedzeniem, to już czekam aż przestygnie:-pDzieci właśnie wcinają placki z serka homogenizowanego, więc mam chwile spokoju. Na deser mam śledzika w śmietanie:happy2: Ale to pewnie dopiero na kolacje,albo jutro, bo ledwo coś zjem,to mi od razu nie dobrze i tak pewnie będzie po obiedzie:baffled:
Mam nadzieję,że mąż dziś zawita do domu o normalnej godzinie,bo muszę choć odrobinkę poleżeć. Jutro mam kolejne spotkanie z fizjoterapeutką. Zobaczymy co zdziała tym razem w sprawie moich pleców.

Trzymajcie się i do napisania;-)

EmiliaM dzięki za pomysł z ciastoliną. Przypomniało mi się,że mam cały taki zestaw i dzięki temu mogłam dziś trochę porobić w domu:-)

Ostatnia edycja:
Magda_z_uk Daj troszke!!!!! :-D Ja tez dolanczam do grona jeszcze nic nie czujacych :-)mam nadzieje ze w krotce ! Co do z ale wszelkich zapachow , to ja nic ani plynow o prania proszki najlepiej ktore nie pachna, i plyn do mycia dla dzieci, chociaz i ten ostatnio zaczol mi smierdziec, to jest straszne wczesniej tez mialam nosa,ale teraz to przegiecie, i meczy mnie to , dobrze ze chociaz Nivea pod pachy jakos ujdzie w tloku, bo zrobila bym sie smierdziuchem :-D, moje dziecko jakies nie higieniczne czy co . Mam nadzieje ze niedlugo przejdzie :-DWogole powiem wam szczeze ze w taki sposob i z tak wieloma przypadlosciami ciazy sobie nie wyobrazalam . I teraz to ja moge powiedziec: faceci to maja naprawde lepiej :-)

Czesć Laski :)

Ja ruchów jeszcze nie czuję, czasem jakieś takie drgania, ciągnięcia, ale nic poza tym. Czasem nic nie czuję, jakbym w ogole nie była w ciąży. Jutro mam spotkanie z położną, ciekawe czy będą jakieś niespodzianki. Z tego co mówiła ostatnio wynikało, że na następnym spotkaniu umówi mi wizytę z doradcą od karmienia piersią :tak: więc pewnie wyśle mnie do jakiejś poradni.

Współczuję Wam dziewczyny bólu pleców. Akurat nie mam tej dolegliwości (jeszcze?), ale wiem co znaczy taki ból, bo miałam to przy innej okazji. Jednej znajomej ok 7 m-ca ciąży tak dzieciątko uciskało nerw, że nie mogła się na bok przewrócić w łóżku i drętwiała jej cała ręka. Ale my kobietki jesteśmy dzielne i zniesiemy wszystko dla naszych bobasków prawda? ;-)
Magda z uk U Ciebie pewnie wyjaśni się dopiero po porodzie co z tym kręgosłupem, jak będa mogli zrobić rtg. Życzę Ci, żeby ta historia skończyła się szybko i w miare bezboleśnie.

Ja już po obiadku,a właściwie obiado-kolacji. Czekałam na męża, bo nie lubię jeść sama, zwłaszcza kiedy dzieci jedzą wcześniej coś innego. Tak jak przypuszczałam jestem teraz full i już na jedzenie patrzeć nie mogę,a to była tylko nie duża porcja:baffled:

natal84 nie ma sprawy:-D Zjedliśmy już z mężem i jeszcze zostało;-)

Magda z uk U Ciebie pewnie wyjaśni się dopiero po porodzie co z tym kręgosłupem, jak będa mogli zrobić rtg. Życzę Ci, żeby ta historia skończyła się szybko i w miare bezboleśnie.

Dzięki Kaju28:happy2::happy2: Niech Ci Bozia wynagrodzi w czym tam chcesz;-)

na reszcie udało mi się zalogować :) ech ten bezprzewodowy internet... ale... nie marudzę, bo przecież chciałam uciec w głuszę od cywilizacji i udało się ;) Jest mi bossssssssko, na reszcie stresy mnie opuściły, o pracy nawet nie myślę, cieszę się słonkiem, wodą pięknymi widokami. Nabrałam nowej energii. Jednak zwolnienie to był genialny pomysł. Nawet nie przypuszczałam jak wiele mi da te kilka tygodni oddechu. W końcu mogę się skupić na sobie i Maleństwie. Tylko mężula brak.. no ale cóż... praca. Jeszcze 2 dni i będziemy w komplecie :)))
Co do ruchów to coś chyba czuję ( to moja 1 ciąża więc słowo chyba , jest tu kluczowe :)) Coś jakby puknięcia ale tylko wieczorem. Mam nadzieję, że u Okruszka wszystko ok. Już nie mogę doczekać się wizyty ale dla mnie to prócz ogromnej radości zawsze stres.
Rwa też mnie atakuje, ale na razie do zniesienia.
Co do płci też już się nie mogę doczekać, strony tak wolno mi się otwierają, że nadrobłam tylko 2 ostatnie i chyba chłopców mamy sporo ;)
Gratuluję tym mamusią które już wiedzą :)))
Miłego wieczoru!

Hej kochane,
generalnie czuję się dobrze, ale gorzej z siłami, jakoś ich mniej hihihi:)

Kaja28 faktycznie warto jest zrobić usg później, z pewnością jest to niesamowita pamiątka no i pewność, że dzieciaczek się prawidłowo rozwija, z pępowinką i łożyskiem jest oki, a także można wykluczyć wady serduszka w późniejszym czasie...

Magda z Uk czy ja dobrze czytam, że miałas wypadek samochodowy czy na oczy mi się rzuciło????

Natal84 ja nie jestem w stanie się położyć na brzuszku bo czuję jakbym dziecko własne zgniatała, od razu bol, brak oddechu, śpię w pozycji bocznej:D

Mila83 jeżeli nic Ci nie przeszkadza to chyba nie ma przeciwskazań, chociaż lepsza jest pozycja boczna ze względu na przepływy......

Glineczka gratuluję ruchów....Gdzie Twój suwaczek?

Alicja no 9 już niebawem:) ja po moich kwaśnych zapędach czułam, że znowu łobuz się szykuje:)

Lanjaa, a ja mam tak, że śpię jak dziecko, później to się pewnie zacznie jak wkroczymy w etap foki.......

Columbina ja tak ze snem miałam w pierwszej ciąży, teraz przy moim brzdącu to padam na mordkę .........

Januarka podobno niektóre dziewczyny nic, a nic nie czują tak do 20 tc, tu chodzi o ułożenie maluszka, macicę, ulożenie łożyska, jak na przedniej ścianie to długo można nic nie czuć, także spokojnie, no i wiele zależy od aktywności brzdąca, ja już wiem, że mój drugi łobuziaczek jest o wiele spokojniejszy.......

Czarni powodzenia jutro na wizytce:) no i pragniesz parki? Jeżeli tak to życzę chłopczyka:)

Green flower no to superancko, że mdłości odpuściły:)

Szylwias ta piłeczka to pewnie spinanie macicy:) u mnie zawsze tak jest jak mały rozrabiaka za bardzo skacze:)

Kropka ładuj akumulatorki:)

Maonka mnie tak wszystko śmierdziało w pierwszej ciąży:D, a teraz super:D:D:D

Agaaga ta mniejsza ilość sił jest związana ze zwiększeniem się ilości krwi krążącej..

Kaja powodzenia na wizycie...

Domiśka i niebawem Ty będziesz wiedziała co pod serduszkiem nosisz, odpoczywaj.......

resztę pozdrawiam gorąco.......

agaagaaga14 ja ma dokladnie tak samo nic nie czuje poza szybszym meczeniem sie i bolem plecow zwlaszcza jak dluzej pochodze dlatego sie troszke zaniepokilam bo myslalam,ze w tym miesiacu to bede juz czula chociaz jakis ciezar w brzuszku jak nie ruchy a tu nic :/ ale mam nadzieje,ze to normalne i z tego co widze to wiekszosc chyba miewa takie tygodnie, takze jestem spokojniejsza :) Ale ci dobrze wizyta jutro, a ja musze jeszcze tydzien poczekac to jak cala wiecznosc:-(

Alicja32 Ja tez jestem dzisiaj jakas kaprysna i nie w sosie poplakalam sie nawet bez powodu,moj maz kochany sie nawet przestraszyl i chial ze mnie wyciagnac co mi jest,ale nawet nie umialam odpowiedziec bo tak poprostu plakac mi sie zachcialo, ah te humorki ciazowe:blink:

natal84 ja do 12 tyg mialam masakre z zapachami czulam wszystko i wszedzie nawet cos czego nikt kto byl akurat obok nie czul,ale cale szczescie troche przeszlo ale tak nie do konca bo nadal uciekam przed zapachami a jak perfum uzyje to z daleka i odrazu uciekam na balkon.

domiska1 EHm tez bym tak chciala uciec od cywilizacji niestety to niemozliwe przynajmniej narazie,ale marzy mi sie domek na wsi z daleka od ludzi i tego miejskiego tlumu i halasu,choc mieszkam w malej miescinie to jednak i tak wolalabym wies :)

milusia83 no lekarz mowil ze ruchy moge czuc pozniej bo mam lozysko wlasnie na przedniej scianie i moze tlumic,a maluszek wydawaloby sie ze ruchliwy bo przy kazdej wizycie ciagle w ruchu a to nozka kopnie a to raczka machnie :) ale niecierpliwie czekam na te jego kopniaczki gdyz nie czuje sie w ciazy od tygodnia a tak mialabym to poczucie ze wszystko jest ok dlatego tak sie troche niecierpliwie :blink:

Ostatnia edycja:
reklama
Chyba nikomu nie chcialo sie chodzic wczesniej do ginekologa tak chetnie jak teraz :-D i czuc taka excytacje jak teraz :-) ja nie 9 tylko 8 wizta na 8 rano juhhhu :-) cudownych snow wam zycze i wygodnych pozycji , bo ja sie krece na luzku jak bym z robalami spala, i to mnie budzi. Do juterka.

Do góry