reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2013 :))

Dokładnie dziewczyny.Ja też mam jakieś beznadziejne sny ostatnio:baffled: Tylko raz miałam piękny sen. Urodziłam synusia i nie wiedzieć czemu nie miałam gotowych ubranek dla niego, więc mu założyłam jakieś wielkie śpioszki i skarpetki,żeby nie spadały:szok:

reklama
Witam

Widze temat snow w ciazy.. hahaha.. oj ja czasem jak sie obudze to sie zastanawiam czy z moja glowa wszystko ok bo takie glupoty mi sie snia ze niewiem.. Ostatnio snilo mi sie ze na porodowce bylam i ze przynioslam na tacy piwo i mi sie to rozlalo na podloge, podeszla do mnie pani z recepcji ( pani byla murzynka) sciagnela swoja peruke i wytarla rozlane piwo i powiedziala ze mam wracac do lozka!!!! hehehe.. niewiem skad takie sny sie biora..

Umowie sie chyba na wizyte u mojego ogolnego lekarza bo moje bole plecow i bioder sa coraz gorsze i normalnie chodzic nie moge ani nic w domu zrobic bo potem jak inwalidka.. moze jakas mi fizjoterapie da czy cos.. zobaczymy.. Plus czeka mnie dentysta.. bleeeeee:dry:

Witajcie moje forumowiczki:)
Ale mam zaległości w pisaniu...nie było mnie u was raptem 3 dnii, a tu tyle się wydarzyło.
Witam te dziewczyny, z którymi nie było okazji wcześniej rozmawiać:)

U mnie nastał czas bezsennych nocy. Np. dzisiaj zasnęłam o 3 w nocy. Przewracałam się z boku na bok, miejsca nie mogłam sobie znaleść i zasnąć. Nie wiem czy też tak macie?

Poza tym ciągle mam jakieś handry i doły :(
Myślałam, że pierwszy trymestr jest huśtawką nastrojów...a nie drugi?

Poradźcie mi jak mam wrócić do normalności...pozdrawiam :)

Czarni trzymam kciuki:tak:
domiska mam to samo, ostatnio śniło mi się, że uciekaliśmy z moim bratem z jakiegos laboratorium gdzie przeprowadzano jakieś eksperymenty na ludziach i potem nas gonili i takie tam... masakra:szok: myślałam że to tylko ze mną coś nie tak jest:-D
EmiliaM no ale Twojego snu to chyba nikt nie przebije:-D:-D:-D

A tak z innej beczki, powiedzcie mi kobietki czy któraś stosowała bądź stosuje w ciąży Aspargin? Bo ja go brałam przed ciążą i teraz też biorę, zresztą pytałam lekarza i nie widział przeciwskazań a dzisiaj moja mama poszła do apteki i pani miała opór żeby go jej sprzedać bo w ciąży nie wolno go brać:shocked2: i już zgłupiałam totalnie, kto tu ma rację....???:confused:

ja rowniez mam takie sny,ze czasem po przebudzeniu ciesze sie,ze to tylko sen i wole zapomniec ;-)
rano skorzystalam z fajnej pogody i bylam na spacerku,bo teraz znowu robi sie skwar i tak do konca tygodnia...
juz nie wiem jak mam sobie radzic z tymi upalami,ciezko znosze.
troszke rozchodzilam sie,ale kregoslup jadnak daje sie we znaki.

Cze dziewczynki, nie mam ostatnio czasu zeby zajzec do was, a nastroju to juz wogole. Jak zwykle pelno na glowie, dobrze ze moja mama przyjechala pomoc przy malej bo niestety nie mamy czasami z kim jej zostawic. Ale gora do wrzesnia i powinno sie uspokoic. Pozniej to juz tylko zakupy dla nowego czlonka rodziny i niewielki remoncik.
Co do ciazy to odczuwam juz ruchy od jakiegoss tyg., ciagnie i boli mnie podbrzusze a spodnie mnie cisna jak cholera, rozpinam sie szczegolnie za kazdym razem gdy siadam i nie wazne czy w domu. Mam swoje stare spodnie ciazowe ale spadaja mi z pupy, nie da sie w nich chodzic. Jak kolezanka odda mi aparat wrzuce oczywiscie fotke z brzuszkiem, juz zaokraglonym ale w ciuchach to mowia ze wygladam poprostu jak bym byla gruba, mili co.
biłkabdg Ja tez od jakiegos czasu z ogromnej sennosci i latwosci w zasypianiu nie moge zmruzyc oka, a na drugi dzien chodze jak zombie. Co do snow rowniez glupie jak but
M@linka Aspargin to magnez z potasem i znam osoby ktore zazywaly to dalej, pomimo ciazy, z tym ze po wczesniejszej konsultacji z lekarzem.
Pozdrawiam serdecznie, odezwe sie po wizycie u lekarza 6.08 , mam nadzieje ze dzidzia rosnie zdrowo, juz nie moge sie doczekac

Ostatnia edycja:
W sumie to cieszę się dziewczyny,że Wy też macie takie pokręcone sny, bo już myślałam,że coś ze mną nie tak:baffled:
Właśnie wróciłam z kolejnej sesji fizjoterapii i ledwo chodzę. Sama nie wiem, czy mi to pomaga,czy szkodzi:confused: Jakoś nie potrafię do końca zaufać tutejszym lekarzom. Wiem,że to głupie,ale troska o moje maleństwo nie pozwala mi myśleć inaczej:zawstydzona/y:
Idę zjeść teraz obiadek.Jak zwykle późno,ale nie dało rady inaczej.

Hmm.....ciekawe jak tam Czarni?

Hej kochane,
generalnie czuję się dobrze, ale gorzej z siłami, jakoś ich mniej hihihi:)

Kaja28 faktycznie warto jest zrobić usg później, z pewnością jest to niesamowita pamiątka no i pewność, że dzieciaczek się prawidłowo rozwija, z pępowinką i łożyskiem jest oki, a także można wykluczyć wady serduszka w późniejszym czasie...

Magda z Uk czy ja dobrze czytam, że miałas wypadek samochodowy czy na oczy mi się rzuciło????

Natal84 ja nie jestem w stanie się położyć na brzuszku bo czuję jakbym dziecko własne zgniatała, od razu bol, brak oddechu, śpię w pozycji bocznej:D

Mila83 jeżeli nic Ci nie przeszkadza to chyba nie ma przeciwskazań, chociaż lepsza jest pozycja boczna ze względu na przepływy......

Glineczka gratuluję ruchów....Gdzie Twój suwaczek?

Alicja no 9 już niebawem:) ja po moich kwaśnych zapędach czułam, że znowu łobuz się szykuje:)

Lanjaa, a ja mam tak, że śpię jak dziecko, później to się pewnie zacznie jak wkroczymy w etap foki.......

Columbina ja tak ze snem miałam w pierwszej ciąży, teraz przy moim brzdącu to padam na mordkę .........

Januarka podobno niektóre dziewczyny nic, a nic nie czują tak do 20 tc, tu chodzi o ułożenie maluszka, macicę, ulożenie łożyska, jak na przedniej ścianie to długo można nic nie czuć, także spokojnie, no i wiele zależy od aktywności brzdąca, ja już wiem, że mój drugi łobuziaczek jest o wiele spokojniejszy.......

Czarni powodzenia jutro na wizytce:) no i pragniesz parki? Jeżeli tak to życzę chłopczyka:)

Green flower no to superancko, że mdłości odpuściły:)

Szylwias ta piłeczka to pewnie spinanie macicy:) u mnie zawsze tak jest jak mały rozrabiaka za bardzo skacze:)

Kropka ładuj akumulatorki:)

Maonka mnie tak wszystko śmierdziało w pierwszej ciąży:D, a teraz super:D:D:D

Agaaga ta mniejsza ilość sił jest związana ze zwiększeniem się ilości krwi krążącej..

Kaja powodzenia na wizycie...

Domiśka i niebawem Ty będziesz wiedziała co pod serduszkiem nosisz, odpoczywaj.......

resztę pozdrawiam gorąco.......

Miluśka, wielkie gratulacje! :-) widze, że Twoje maleństwo będzie styczniakiem jak ja :-)
pozdrawiam!

reklama
Ale jestem zmeczona dzisiaj, slonce daje mi w kosc, jak ja nienawidze takiej pogody :/
Czytałam, że sny w ciazy to normalne ja rowniez miewam dziwne a czasem nawet koszmarne,ale staram sie o nich zazpomniec z samego rana i nie myslec :/
Zaczynam miec trudnosci z oddychaniem sama nie wiem czy to z ciazy czy z pogody :/
biłkabdg Ja Zasypiam jak niemowle ale w srodku nocy krece sie z boku na bok ciagle sie budze i nie moge zasnac dopiero nad ranem mi sie udaje :/ i z tego co czytam i slysze to wiekszosc tak ma, uroki ciazy, a co do humorow i dolow tez mnie dopadaja,a do tego nerwy na ta pogode i wszysko wokolo:/ malo tego czesto odczowam lek tak bardzo pragne tego maluszka,ze strasznie sie o niego boje, przez co doly mam czestsze :/

[FONT=&quot][/FONT]

Do góry