reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

Dokładnie dziewczyny.Ja też mam jakieś beznadziejne sny ostatnio:baffled: Tylko raz miałam piękny sen. Urodziłam synusia i nie wiedzieć czemu nie miałam gotowych ubranek dla niego, więc mu założyłam jakieś wielkie śpioszki i skarpetki,żeby nie spadały:szok:

reklama
Witam

Widze temat snow w ciazy.. hahaha.. oj ja czasem jak sie obudze to sie zastanawiam czy z moja glowa wszystko ok bo takie glupoty mi sie snia ze niewiem.. Ostatnio snilo mi sie ze na porodowce bylam i ze przynioslam na tacy piwo i mi sie to rozlalo na podloge, podeszla do mnie pani z recepcji ( pani byla murzynka) sciagnela swoja peruke i wytarla rozlane piwo i powiedziala ze mam wracac do lozka!!!! hehehe.. niewiem skad takie sny sie biora..

Umowie sie chyba na wizyte u mojego ogolnego lekarza bo moje bole plecow i bioder sa coraz gorsze i normalnie chodzic nie moge ani nic w domu zrobic bo potem jak inwalidka.. moze jakas mi fizjoterapie da czy cos.. zobaczymy.. Plus czeka mnie dentysta.. bleeeeee:dry:

Witajcie moje forumowiczki:)
Ale mam zaległości w pisaniu...nie było mnie u was raptem 3 dnii, a tu tyle się wydarzyło.
Witam te dziewczyny, z którymi nie było okazji wcześniej rozmawiać:)

U mnie nastał czas bezsennych nocy. Np. dzisiaj zasnęłam o 3 w nocy. Przewracałam się z boku na bok, miejsca nie mogłam sobie znaleść i zasnąć. Nie wiem czy też tak macie?

Poza tym ciągle mam jakieś handry i doły :(
Myślałam, że pierwszy trymestr jest huśtawką nastrojów...a nie drugi?

Poradźcie mi jak mam wrócić do normalności...pozdrawiam :)

Czarni trzymam kciuki:tak:
domiska mam to samo, ostatnio śniło mi się, że uciekaliśmy z moim bratem z jakiegos laboratorium gdzie przeprowadzano jakieś eksperymenty na ludziach i potem nas gonili i takie tam... masakra:szok: myślałam że to tylko ze mną coś nie tak jest:-D
EmiliaM no ale Twojego snu to chyba nikt nie przebije:-D:-D:-D

A tak z innej beczki, powiedzcie mi kobietki czy któraś stosowała bądź stosuje w ciąży Aspargin? Bo ja go brałam przed ciążą i teraz też biorę, zresztą pytałam lekarza i nie widział przeciwskazań a dzisiaj moja mama poszła do apteki i pani miała opór żeby go jej sprzedać bo w ciąży nie wolno go brać:shocked2: i już zgłupiałam totalnie, kto tu ma rację....???:confused:

ja rowniez mam takie sny,ze czasem po przebudzeniu ciesze sie,ze to tylko sen i wole zapomniec ;-)
rano skorzystalam z fajnej pogody i bylam na spacerku,bo teraz znowu robi sie skwar i tak do konca tygodnia...
juz nie wiem jak mam sobie radzic z tymi upalami,ciezko znosze.
troszke rozchodzilam sie,ale kregoslup jadnak daje sie we znaki.

Cze dziewczynki, nie mam ostatnio czasu zeby zajzec do was, a nastroju to juz wogole. Jak zwykle pelno na glowie, dobrze ze moja mama przyjechala pomoc przy malej bo niestety nie mamy czasami z kim jej zostawic. Ale gora do wrzesnia i powinno sie uspokoic. Pozniej to juz tylko zakupy dla nowego czlonka rodziny i niewielki remoncik.
Co do ciazy to odczuwam juz ruchy od jakiegoss tyg., ciagnie i boli mnie podbrzusze a spodnie mnie cisna jak cholera, rozpinam sie szczegolnie za kazdym razem gdy siadam i nie wazne czy w domu. Mam swoje stare spodnie ciazowe ale spadaja mi z pupy, nie da sie w nich chodzic. Jak kolezanka odda mi aparat wrzuce oczywiscie fotke z brzuszkiem, juz zaokraglonym ale w ciuchach to mowia ze wygladam poprostu jak bym byla gruba, mili co.
biłkabdg Ja tez od jakiegos czasu z ogromnej sennosci i latwosci w zasypianiu nie moge zmruzyc oka, a na drugi dzien chodze jak zombie. Co do snow rowniez glupie jak but
M@linka Aspargin to magnez z potasem i znam osoby ktore zazywaly to dalej, pomimo ciazy, z tym ze po wczesniejszej konsultacji z lekarzem.
Pozdrawiam serdecznie, odezwe sie po wizycie u lekarza 6.08 , mam nadzieje ze dzidzia rosnie zdrowo, juz nie moge sie doczekac

Ostatnia edycja:
W sumie to cieszę się dziewczyny,że Wy też macie takie pokręcone sny, bo już myślałam,że coś ze mną nie tak:baffled:
Właśnie wróciłam z kolejnej sesji fizjoterapii i ledwo chodzę. Sama nie wiem, czy mi to pomaga,czy szkodzi:confused: Jakoś nie potrafię do końca zaufać tutejszym lekarzom. Wiem,że to głupie,ale troska o moje maleństwo nie pozwala mi myśleć inaczej:zawstydzona/y:
Idę zjeść teraz obiadek.Jak zwykle późno,ale nie dało rady inaczej.

Hmm.....ciekawe jak tam Czarni?

Hej kochane,
generalnie czuję się dobrze, ale gorzej z siłami, jakoś ich mniej hihihi:)

Kaja28 faktycznie warto jest zrobić usg później, z pewnością jest to niesamowita pamiątka no i pewność, że dzieciaczek się prawidłowo rozwija, z pępowinką i łożyskiem jest oki, a także można wykluczyć wady serduszka w późniejszym czasie...

Magda z Uk czy ja dobrze czytam, że miałas wypadek samochodowy czy na oczy mi się rzuciło????

Natal84 ja nie jestem w stanie się położyć na brzuszku bo czuję jakbym dziecko własne zgniatała, od razu bol, brak oddechu, śpię w pozycji bocznej:D

Mila83 jeżeli nic Ci nie przeszkadza to chyba nie ma przeciwskazań, chociaż lepsza jest pozycja boczna ze względu na przepływy......

Glineczka gratuluję ruchów....Gdzie Twój suwaczek?

Alicja no 9 już niebawem:) ja po moich kwaśnych zapędach czułam, że znowu łobuz się szykuje:)

Lanjaa, a ja mam tak, że śpię jak dziecko, później to się pewnie zacznie jak wkroczymy w etap foki.......

Columbina ja tak ze snem miałam w pierwszej ciąży, teraz przy moim brzdącu to padam na mordkę .........

Januarka podobno niektóre dziewczyny nic, a nic nie czują tak do 20 tc, tu chodzi o ułożenie maluszka, macicę, ulożenie łożyska, jak na przedniej ścianie to długo można nic nie czuć, także spokojnie, no i wiele zależy od aktywności brzdąca, ja już wiem, że mój drugi łobuziaczek jest o wiele spokojniejszy.......

Czarni powodzenia jutro na wizytce:) no i pragniesz parki? Jeżeli tak to życzę chłopczyka:)

Green flower no to superancko, że mdłości odpuściły:)

Szylwias ta piłeczka to pewnie spinanie macicy:) u mnie zawsze tak jest jak mały rozrabiaka za bardzo skacze:)

Kropka ładuj akumulatorki:)

Maonka mnie tak wszystko śmierdziało w pierwszej ciąży:D, a teraz super:D:D:D

Agaaga ta mniejsza ilość sił jest związana ze zwiększeniem się ilości krwi krążącej..

Kaja powodzenia na wizycie...

Domiśka i niebawem Ty będziesz wiedziała co pod serduszkiem nosisz, odpoczywaj.......

resztę pozdrawiam gorąco.......

Miluśka, wielkie gratulacje! :-) widze, że Twoje maleństwo będzie styczniakiem jak ja :-)
pozdrawiam!

reklama
Ale jestem zmeczona dzisiaj, slonce daje mi w kosc, jak ja nienawidze takiej pogody :/
Czytałam, że sny w ciazy to normalne ja rowniez miewam dziwne a czasem nawet koszmarne,ale staram sie o nich zazpomniec z samego rana i nie myslec :/
Zaczynam miec trudnosci z oddychaniem sama nie wiem czy to z ciazy czy z pogody :/
biłkabdg Ja Zasypiam jak niemowle ale w srodku nocy krece sie z boku na bok ciagle sie budze i nie moge zasnac dopiero nad ranem mi sie udaje :/ i z tego co czytam i slysze to wiekszosc tak ma, uroki ciazy, a co do humorow i dolow tez mnie dopadaja,a do tego nerwy na ta pogode i wszysko wokolo:/ malo tego czesto odczowam lek tak bardzo pragne tego maluszka,ze strasznie sie o niego boje, przez co doly mam czestsze :/

[FONT=&quot][/FONT]

Do góry