reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

Kaja28 ja chyba najbardziej myślałam nad płcią zaraz na początku ciąży. Teraz jakoś ta "obsesja" mi minęła,ale nadal pragnę mieć synka. Wkurza mnie takie bezosobowe zwracanie się do brzucha:happy: Na wątku na temat wizyt lekarskich dziewczyny zastanawiają się,która pierwsza powie,że ma dziewczynkę i ja tak sobie w duchu myślę "byle nie ja":-pWiem,że nie powinnam tak mówić,bo przecież tez będzie najukochańsze,jeśli będzie dziewczynka,ale cóż...marzeń nie umiem zmienić:zawstydzona/y:

Wypadek był na tyle poważny,że auto poszło do kasacji,ale na szczęście u mnie skończyło się problemami z kręgosłupem w wyniku strasznie silnego uderzenia.Nie wiem jeszcze co się stało, bo w ciąży rentgena nie zrobią i nie ukrywam,że czuję się jak inwalidka:baffled:.Na szczęście z dzieckiem jest dobrze.

Co do USG prywatnych w UK,to zastanawiam się nad 4D ok 28 tyg ciąży.Mam tu u siebie w Swansea dobrą prywatną klinikę.Koszt to 145Ł. Dużo,ale jest to niesamowite przeżycie i chyba się skuszę.:confused: Dla mnie ostatnie USG w 20 tyg jest nie do przyjęcia, pomimo,że czeka mnie 3 cesarka.Ale nie wyobrażam sobie przed porodem nie wiedzieć jak ułożone jest dziecko,czy jaką ma wagę (około oczywiście). Ja wiem,że położne tu są dobre i samo położenie dziecka wyczują,ale co z pępowiną?Przy młodszej córci robiłam prywatnie za 60Ł tydzień przed porodem,bo słabo czułam ruchy dziecka. KTG nie było dla mnie wystarczające.Bo ja to jak ten niewierny Tomasz-jak nie zobaczę to nie uwierzę:-pJa myślę,że możesz po prostu pogadać z położną w odpowiednim czasie.Będę trzymać kciuki,żeby się udało.;-)

Ech...jakoś doczekamy.Wszak czas biegnie tak szybko:happy:

reklama
Hej dziewczyny!! wrocilam wczoaj z wesela kuzynki! :-D Upaly miinely ufff!! bo juz dosc mialam, dobrze ze u was wszystko dobrze!, u mnie nawet nawet, ale moja glowe mam ochote ja odrabac czasem:-). Wizyte mam dopiero 9, wiec jeszcze troszke sobie poczekam. Dziewczyny czy wy tez macie taki lekki bol jak sie polozycie na brzuchu? ja nie moge i to od dluzszego czasu, na boku ok. ale bezposrednio na brzuch moge zapomniec .
Pozdrawiam was cieplutko!!

a ja się nie mogę odzwyczaić od usypiania na brzuchu, znaczy tak pół na boku pół na brzuchu, nie wiem czy wiecie o co mi chodzi. i jak na razie nic mnie nie boli. myślicie, że to bardzo niedobrze dla dzidzi? nie mam jeszcze dużego brzucha.

Hej Rybki,
przepraszam, że tak z doskoku, ale padam na mordę, szkolenia to wyczyn dla mnie w tym stanie, jeszcze z miesiąc i fruuuuuuuuu na L4.........

Ruchy: nie tylko je czuję, ale są widoczne, brzuszek na 2 cm w niektórych miejscach podskakuje, wszyscy je wyraźnie czują, to już nie są pyknięcia, maluch musi rosnąć w nieziemskim tempie.......

Nudności i inne pierdy: Bylo minęło, asta luego:D chociaż jak nie jem długi i się najem to przerąbane:D:D:D:D

Ściskam, całuję, obiecuję, że się poprawię, ale robota, robota, robota.......

Hej dziewczynki :) Dzisiaj poczułam pierwsze ruchy mojej dzidzi, aż podskoczyłam :) Bardzo się cieszę, nie mogłam doczekać się, aż zaczne czuć ruchy dzidziusia :) To jest takie niesamowite uczucie :) wiesz, że ktoś w środku tam siedzi :) Pozdrawiam Was serdecznie :)

witam z rana:-)
zazdroszcze Wam,ze juz znacie plec dzidziusia,ja juz zniecierpliwiona czekam na kolejne usg i mam przeczucie ,ze to dziewczynka,choc wiekszosc zabobonow wskazuje na chlopca;-)
wczoraj narobilam na zime kilka sloikow ogorkow kiszonych i dzisiaj ciag dalszy,uwielbiam kiszonki:-D

jesli chodzi o pozycje do spania to mi wygodniej na prawym boku,czasem sie przekrece na lewy,ale zaraz wracam do poprzedniego,chyba nic strasznego sie nie stanie dzidzi.
Milego dnia:-)

Maga z uk twoje bóle głowy mogą być od kręgosłupa po tym wypadku, współczuje bardzo...

Ja nie spię już na brzuchu bo mi to przeszkadza, ale za to bardzo się kręce i ogólnie nie wysypiam się jak kiedys.

Witam wraz z nowym dniem!

Ja to się w ogóle nie wysypiam ostatnio. Ciągle się budzę, wiercę, przekręcam... ehh :( i układam się tak jak mi wygodniej. Jakbym miała ciągle na lewym boku spać to by mi głowa razem ze szyją odpadły ;)

Pojutrze wizyta i podglądanko :szok: idę właśnie oddać mocz do analizy i zrobić morfologię. A taka głodna jestem, że nie wiem czy tam nie zemdleję jak igłę zobaczę :p

Miłego dzionka!

reklama
Witam :)
Zazdroszcze Wam tych ruchow u mnie narazie nic malo tego zaczynamy kolejny tydzien,a ja nic nie czuje a wizyta dopiero za tydzien i pomalu zaczynam sie zamartwiac, nie czuje adnych rozciagan jak wczesniej,a mdlosci itp objawy to minely juz dawno w 2 trymestr weszlm pelna energii czyli ksiazkowo ale czy to normalne nie czuc nic? Wieczorem tylko troche plecy bola i tyle :/

Do góry