reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2013 :))

Kaja28 ja chyba najbardziej myślałam nad płcią zaraz na początku ciąży. Teraz jakoś ta "obsesja" mi minęła,ale nadal pragnę mieć synka. Wkurza mnie takie bezosobowe zwracanie się do brzucha:happy: Na wątku na temat wizyt lekarskich dziewczyny zastanawiają się,która pierwsza powie,że ma dziewczynkę i ja tak sobie w duchu myślę "byle nie ja":-pWiem,że nie powinnam tak mówić,bo przecież tez będzie najukochańsze,jeśli będzie dziewczynka,ale cóż...marzeń nie umiem zmienić:zawstydzona/y:

Wypadek był na tyle poważny,że auto poszło do kasacji,ale na szczęście u mnie skończyło się problemami z kręgosłupem w wyniku strasznie silnego uderzenia.Nie wiem jeszcze co się stało, bo w ciąży rentgena nie zrobią i nie ukrywam,że czuję się jak inwalidka:baffled:.Na szczęście z dzieckiem jest dobrze.

Co do USG prywatnych w UK,to zastanawiam się nad 4D ok 28 tyg ciąży.Mam tu u siebie w Swansea dobrą prywatną klinikę.Koszt to 145Ł. Dużo,ale jest to niesamowite przeżycie i chyba się skuszę.:confused: Dla mnie ostatnie USG w 20 tyg jest nie do przyjęcia, pomimo,że czeka mnie 3 cesarka.Ale nie wyobrażam sobie przed porodem nie wiedzieć jak ułożone jest dziecko,czy jaką ma wagę (około oczywiście). Ja wiem,że położne tu są dobre i samo położenie dziecka wyczują,ale co z pępowiną?Przy młodszej córci robiłam prywatnie za 60Ł tydzień przed porodem,bo słabo czułam ruchy dziecka. KTG nie było dla mnie wystarczające.Bo ja to jak ten niewierny Tomasz-jak nie zobaczę to nie uwierzę:-pJa myślę,że możesz po prostu pogadać z położną w odpowiednim czasie.Będę trzymać kciuki,żeby się udało.;-)

Ech...jakoś doczekamy.Wszak czas biegnie tak szybko:happy:

reklama
Hej dziewczyny!! wrocilam wczoaj z wesela kuzynki! :-D Upaly miinely ufff!! bo juz dosc mialam, dobrze ze u was wszystko dobrze!, u mnie nawet nawet, ale moja glowe mam ochote ja odrabac czasem:-). Wizyte mam dopiero 9, wiec jeszcze troszke sobie poczekam. Dziewczyny czy wy tez macie taki lekki bol jak sie polozycie na brzuchu? ja nie moge i to od dluzszego czasu, na boku ok. ale bezposrednio na brzuch moge zapomniec .
Pozdrawiam was cieplutko!!

a ja się nie mogę odzwyczaić od usypiania na brzuchu, znaczy tak pół na boku pół na brzuchu, nie wiem czy wiecie o co mi chodzi. i jak na razie nic mnie nie boli. myślicie, że to bardzo niedobrze dla dzidzi? nie mam jeszcze dużego brzucha.

Hej Rybki,
przepraszam, że tak z doskoku, ale padam na mordę, szkolenia to wyczyn dla mnie w tym stanie, jeszcze z miesiąc i fruuuuuuuuu na L4.........

Ruchy: nie tylko je czuję, ale są widoczne, brzuszek na 2 cm w niektórych miejscach podskakuje, wszyscy je wyraźnie czują, to już nie są pyknięcia, maluch musi rosnąć w nieziemskim tempie.......

Nudności i inne pierdy: Bylo minęło, asta luego:D chociaż jak nie jem długi i się najem to przerąbane:D:D:D:D

Ściskam, całuję, obiecuję, że się poprawię, ale robota, robota, robota.......

Hej dziewczynki :) Dzisiaj poczułam pierwsze ruchy mojej dzidzi, aż podskoczyłam :) Bardzo się cieszę, nie mogłam doczekać się, aż zaczne czuć ruchy dzidziusia :) To jest takie niesamowite uczucie :) wiesz, że ktoś w środku tam siedzi :) Pozdrawiam Was serdecznie :)

witam z rana:-)
zazdroszcze Wam,ze juz znacie plec dzidziusia,ja juz zniecierpliwiona czekam na kolejne usg i mam przeczucie ,ze to dziewczynka,choc wiekszosc zabobonow wskazuje na chlopca;-)
wczoraj narobilam na zime kilka sloikow ogorkow kiszonych i dzisiaj ciag dalszy,uwielbiam kiszonki:-D

jesli chodzi o pozycje do spania to mi wygodniej na prawym boku,czasem sie przekrece na lewy,ale zaraz wracam do poprzedniego,chyba nic strasznego sie nie stanie dzidzi.
Milego dnia:-)

Maga z uk twoje bóle głowy mogą być od kręgosłupa po tym wypadku, współczuje bardzo...

Ja nie spię już na brzuchu bo mi to przeszkadza, ale za to bardzo się kręce i ogólnie nie wysypiam się jak kiedys.

Witam wraz z nowym dniem!

Ja to się w ogóle nie wysypiam ostatnio. Ciągle się budzę, wiercę, przekręcam... ehh :( i układam się tak jak mi wygodniej. Jakbym miała ciągle na lewym boku spać to by mi głowa razem ze szyją odpadły ;)

Pojutrze wizyta i podglądanko :szok: idę właśnie oddać mocz do analizy i zrobić morfologię. A taka głodna jestem, że nie wiem czy tam nie zemdleję jak igłę zobaczę :p

Miłego dzionka!

reklama
Witam :)
Zazdroszcze Wam tych ruchow u mnie narazie nic malo tego zaczynamy kolejny tydzien,a ja nic nie czuje a wizyta dopiero za tydzien i pomalu zaczynam sie zamartwiac, nie czuje adnych rozciagan jak wczesniej,a mdlosci itp objawy to minely juz dawno w 2 trymestr weszlm pelna energii czyli ksiazkowo ale czy to normalne nie czuc nic? Wieczorem tylko troche plecy bola i tyle :/

Do góry