reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2013 :))

Witam z rana :-)
Dziewczyny które nie mogą doczekać sie ruchów spokojnie będą :-) wiem że cukier bardzo pobudza malenstwo wyczytalam wczoraj że około 16 17 tygodnia warto zjeść słodkie i położyć sie na lewy bok i będzie widać drgania brzucha czyli malenstwa sama tego nie robiłam ale zawsze warto spróbować ;-)
Jutro wizyta jak ja zazdroszczę już tym które wiedzą co noszą pod serduszkiem. Też już bym chciała wiedzieć... Okaże sie jutro tylko ja strasznie mało cierpliwa jestem jak mi powie że we wrześniu to sie wkurze... :-/ idę jakieś śniadanie wciągnąć bo już mnie ssie :-D

reklama
Witajcie!! ja dzis o 7 rano do sklepu lecialam , tak mnie glowa nawalala i zle bylo, okropne!! zjadlam , polozyölam sie i dopiero teraz wstalam :-D. Musze lekarzowi powiedziec o moich plecach, wczoraj nie moglam wieczorem zejsc z kanapy, jakos bokiem z zacisnietymi zebami i dalo rade, bol jak korzonki, juz od jakiegos czasu mam, niech cos zrobi bo az sie boje co bedzie dalej!! Im wiecej nachodze sie w dzien tym bardziej boli na wieczor. Milego dnia dla was!!! ;-)

Witam dziewczęta:happy2:
U mnie znowu nastała pora deszczowa:baffled: Fakt,że upał i słońce już mnie męczyły,ale u nas to albo lato,że hej,albo leje non stop.Nie ma nic pomiędzy. Ech...i tak źle i tak nie dobrze:-D

Glineczka gratuluję pierwszych ruchów!!! Choć osobiście przeżywam to trzeci raz, wciąż jest to tak samo fascynujące i niesamowite przeżycie:happy2:

lanjaa wiesz,ja też o tym myślałam. Zastanawiam się,czy część moich przypadłości pozornie ciążowych nie ma czasem związku z wypadkiem.

Nie ukrywam,że się martwię. Ciągle obawiam się,jakie skutki dla mojego maleństwa może mieć ten wypadek wraz z biegiem kolejnych miesięcy ciąży i aż się boję:hmm:Staram się myśleć pozytywnie,że wszystko będzie dobrze,ale te cholerne plecy i ta moja nieporadność mnie dobija. Naprawdę ciężko mi się cieszyć tą ciążą:baffled:

Columbina mam nadzieję,że wszystko w porządku po porannym upuście krwi?
januarka jak już kiedyś pisałam, ja przy pierwszym dziecku bardzo późno poczułam ruchy, ok 25 tyg także uszy do góry:tak:

Czarni ależ jestem ciekawa,kto tam mieszka u Ciebie? Mam nadzieję,że już jutro się dowiesz;-)

natal84
bardzo współczuję Ci zarówno bólów głowy, jak i pleców. Ja póki co stosuję dużo ciepła na plecy i pozycje odciążające kręgosłup. Jest mnóstwo stron o tym w internecie. Być może maleństwo ułożyło się tak,że coś uciska jakiś korzonek i dlatego tak boli. W tej sytuacji pozycje odciążające mogą być zbawienne. Trzymaj się słońce,a swoją drogą powiedz o tym lekarzowi koniecznie.

Póki co idę czymś zająć moje córy, bo mam trochę roboty w domu:baffled: Swoją drogą,jak ktoś zna jakieś ciekawe, wciągające zajęcie dla 2 i prawie 4 latki, to wszelkie propozycje są mile widziane:-)

Miłego dnia dziewczyny.

Witam

Natal84 ja mam podobnie z plecami, bol mi promienuje na prawe udo przez posladek, tak jakby rwa kulszowa (nie jestem pewna czy to tak sie nazywa). W poprzedniej ciazy tez tak mialam, choc nie az tak mocno i lekarz powiedzial ze to przez rosnace dziecko, jakis ucisk na nerwy jest i powinno przejsc po porodzie.. no i przeszlo.. w sumie nie pogorszylo sie w pozniejszych etapach ciazy. Ja mialam tez fizjoterapie ze wzgledu na moja prace, tryb siedzacy przez 7 godzin dziennie i plecy moje dawaly mi popalic..

Ja tez zazdroszcze tym co znaja plec dzidzi.. tez malo cierpliwa jestem a USG polowkowe mam dopiero 4tego wrzesnia.. buuuuu :-(

Magda z UK zajecie ktore zawsze mega absorbuje mojego syna to zabawa z Playdough.. troche potem jest sprzatania ale ile radosci przy tym i spokoju dla mamy :tak:

Ostatnia edycja:
Witam po zabieganym weekendzie.
Wczoraj tu jednym okiem zajrzałam bo w pracy kilka godzin byłam.
Szef poprosił o pomoc i trzeba było pójść bo gdzieś wrócić potem trzeba
Witam wszystkie nowe dziewczyny i życzę spokojnej ciąży.
I gratuluje tych wszystkich chłopaków w brzuszkach :-D, mi to już chyba wszyscy syna wmawiają ale dowiem się dopiero 20 sierpnia. Na szczęście szybko zleci bo w miedzy czasie wesele brata i urlop
Chyba w końcu mogę powiedzieć, że moje mdłości odpuściły bo już z 5 dni jest spokój:-)
Mi też trochę dokucza ból głowy ale pogoda tak się szybko zmienia że chyba na te zmiany tym bólem reaguje.
U mnie też w końcu trochę chłodniej i dobrze bo w te upały wymiękam.
Moj maluszek nie kopie jeszcze ale już czuje jak się rusza, tak faluje w brzuchu coraz intensywniej więc pewnie max 2 tyg i będzie kopać:-)

Cześć dziewczyny
kurcze ja też czekam aż coś się ruszy czy zabulgocze i nic :( tylko dziś rano obudziłam się i jak położyłam na plecach to taka piłka mała mi się zrobiła hehe aż męża wołałam żeby zobaczył :p
Usg będe miała w poniedziałek wiec czekam z niecierpliwością żeby podglądnąć malucha co tam słychać u niego czy dalej taki leniuch jak był czy jednak trosze się rusza :)
Pozdrawiam i życzę miłego dnia

Hej dziewczynki :) Kurcze ja też jeszcze, nic, a nic nie czuje :/ Jedyne co to gazy mam niemiłosierne obojętnie co zjem :confused: Pewnie jeszcze z miesiąc będę musiała poczekać...

Co do bólu pleców to oj tak ja też wiem co to jest... póki co mam spokój po ostatnim 3 dniowym unieruchomieniu, ale czasami zaboli jak się źle schyle, albo skręcę...

W weekend -tzn sb, nd, pn mnie nie będzie, bo jade na 3 dni do Białki Tatrzańskiej naładować akumulatory, bo mimo, że jestem na L4 sierpień będzie dla mnie pracowity czeka mnie obrona i 1 egzamin do zdania...

Jeśli chodzi o moje wizyty lekarskie to tak tylko do informacji, zostaje przy starym lekarzu i normalnie ide 14 go na wizytę...

Hej
Kopniaczków jeszcze nie czuję, ale jak usiądę i obserwuję to widać jak brzuszek mi się rusza. Tak rytmicznie pulsuje.
Mam nową przypadłość w ciąży, wszystko mi śmierdzi dookoła!
Też mam wizytę w poniedziałek i już nie mogę się doczekać. I w końcu mój P. pojedzie ze mną, bo był tylko raz.

Przezywam kazdy jeden dzien ciazy dlatego,ze to moja pierwsza ciaza wiec nie wiem czego mam sie spodziewac, jak dowiedzialam sie, ze to chlopiec o ktorym zawsze marzylam to juz wogole,ale cuz musze to przetrzymac, bo musi byc dobrze:-)
Ciesze sie,ze jest to forum i moge liczyc na Was dziewczyny :)

Czarni dziekuje za dobre rady nie slyszalam o tym ze cukier pomaga ale fakt malo cukru spozywam od zawsze,nawet herbaty nigdy nie slodzilam, a teraz w ciazy te mnie raczej do slodkiego nie ciagnie.

Magda_z_uk no tak wspominalas :) 25 tydz to dosc pozno mam nadzieje ze moj maly da jakiegos kopniaczka wczesniej:)

Co do bolu plecow i kregoslupa zakupilam dzisiaj poduszke do spania potem do karmienia tak zobaczymy czy mi pomoze dzisiejszej nocy bo nie moge ostatnio spac wprawdzie nie boli tak zeby wytrzymac sie nie dalo,ale rowniez lekkie bole w dole plecow odczowam zwlaszcza wieczorem,potem w nocy sie budze bo mi nie wygodnie i brakuje mi jakiegos oparcia za plecami,a co do rwy kulszowej tez ostatnio wyczytalam ze taki moze byc objw mialam tak samo ale nie wiem czy to rwa byla czy kregoslop ale w dole plecow z lewej strony mnie bolalo potem szlo az przez posladek do biodra bol jakby ktos mi w kosci cos wbijal tak bym go okreslila czasem nie moglam nawet chodzic, ale od kilku tyg przeszlo samo nie wiem czy na stale ale zobaczymy.Ale moja mama mowi ze to od ciazy tak sie dzieje i trzeba przetrzymac. Lekarzowi tez wspomnialam kiwnol tylko glowa,ze to normalne.

reklama
Hej Dołączam się do tych koleżanek co jeszcze nic nie czują Ja teraz jestem na takim etapie że kompletnie nic nie czuje,nic mi nie dolega,nic nie boli ,zero jakichkolwiek zachcianek Czuję się po prostu jak bym nie była w ciąży Hmmm oj przepraszam jedyną oznaką jest ciągłe zmęczenie Wczoraj umyłam okno w kuchni i łazience A czułam się jak bym umyła okna w całym domu W czwartek idę do gina to się dowiem co tam u słoneczka słychać
Mnie też bolą na dole plecy Szczególnie jak dużo chodzę
Nie wiem czy dobrze wyczytałam ale jak na razie mamy samych chłopców tak Oj a gdzie te kobitki
Miłego dnia

Do góry