reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Witajciee ;)

Jak tam? :)

Radek od tygodnia chodzi już na całego ;) Teraz głowimy się jak zaplanować roczek, a jak u Was wyglądały pierwsze urodzinki dziecka? :)

reklama
Nasz Bartuś wczoraj skończył roczek:-):-):-) Ale ten czas leci...

Jutro robimy imprezkę roczkową, tylko najbliższa rodzina, a uzbierało się aż 20 osób!!! Tak więc roboty dużo i nie mam czasu więcej pisać, odezwę się pewnie w niedzielę i opowiem jak było:-D

Jejkuu jak mnie tu dawno nie bylo :)) U nas roczek był w 2 dzien Swiat bo Kubciu obchodzil 27 grudnia wiec zdecydowalismy sie zrobic w Swieta imprezke. Mialo byc 18 osob, bylo 14. Do jedzenia byl kurczak w miodzie, schaby w ananasie, chrusciki miesne, boczek zawijany z serem i 4 rozne salatki. Pisze co serwowalismy bo moze ktos podchwyci i tez zaserwuje swoim gosciom :p Imprezka trwala okolo 2h, krotko i na temat :)) Bardzo Nam sie podobalo:p a Kubus byl w szoku, ze przyszlo tyle osob ;) Nasz Maluszek jeszcze nie chodzi, probuje kilka kroczkow zrobi i upada na pupcie :p Pozdrawiam was wszystkie :))

Milenka 3 stycznia skończyła roczek :-) a wczoraj była impreza urodzinowa, podwójna, bo ma urodziny w tym samym dniu co mój średni syn - skończył 9 lat :-), wprawdzie część gości nie dojechała z powodu grypy, ale i tak impreza była udana, a było 12 osób i 2 torty oczywiście :-)

No i po imprezie, super było:-D

Od rana bawiliśmy się z K. w tetris i układaliśmy 4 stoły tak by się zmieściły w pokoju i żeby usiadło przy nich te 20 osób. Po wielu próbach wkońcu znaleźliśmy najlepsze, a w zasadzie chyba jedyne ułożenie.
Bartuś imprezował aż 7 godzin (z przerwą na drzemkę):-) i był bardzo grzeczny. Dopiero jak trzeba było iść spać to zaczął się drzeć na pół osiedla bo chciał "BRUM BRUM", a niedobra mama go do łóżeczka chciała dać. A to BRUM BRUM to super duże auto które dostał i okazało sie dla niego najfajniejszym prezentem. A propos prezentów to chyba będę musiała przebić się do sąsiada, bo powoli brakuje mi miejsca na zabawki:szok:. Zakazałam kolejnych prezentów przez następny cały rok:-)

A impreze zaczęliśmy od obiadu, potem był tort (śliczny), później jeszcze jedno ciepłe danie no i sałatki, przekąski itp.
Było naprawdę fajnie, a tak bałam się takiej ilości ludzi w moim mieszkaniu.
A za tydzień powtórka, tzw after party dla znajomych:-D

Renna, to dużo osób, u mnie ma byc 15 doroslych i 5 dzieci, już z nami licząc, ale boję się, gdzie ja ich pomieszczę? Mieszkania zbyt wielkiego to ja nie mam. Dorośli to będą siedzieć przy stole, ale maluchy, to wiadomo, że nie usiedzą i będzie ich wszędzie pełno:tak: A jeśli chodzi o miejsce na prezenty to już się boję, zwłaszcza jeśli będą wielkogabarytowe:-D
Sarat, 2 godziny to w sam raz, u mnie na pewno będą dłużej siedzieć, bo moja rodzina lubi się gościć, mimo że to może być męczące dla maluszków.
Póki co, mamy prawie 2 tygodnie do urodzinek i cale szczęście, bo dzieci przeziębione, więc mam nadzieję, że zdążą się podleczyć

Cześć dziewczynki.
Pamiętacie nas jeszcze? U nas już roczek na strzelił.... nawet nie wiem kiedy to zleciało.
A więć w skrócie: zaczynamy chodzić, co dzień więcej,;-), niunia jest kochana, ale straszny z niej się zrobił cycuś mamusiny. Ważymy około 10 kg.
Z gorszych wieści, niestety musze wracać do pracy, i zostawić mojego aniołka. Serce mi pęka.... ;-(((
Zostawiamwam mojego kwiatuszka, i oczywiści mooooc buziaczków.

Witajcie ;)
Z wszystkim tak jest dużo zachodu a mija szybko, tak i roczki ;)
U nas będzie z nami i solenizantem 16 osób, a to i tak mało bo chrzestnej nie będzie (mieszka za granicą i nie da rady) .. na razie obmyśliłam taki plan działania : dania na ciepło wraz z sałatkami i potem tort ;) mam nadzieje że długo to nie będzie trwało, zaczynamy o godzinie 15.00 ;) Robimy 2dni przed prawdziwym roczkiem małego, bo inaczej nam nie pasuje.

Ale na razie to zmagamy się chorobą. Radek chory dostaje antybiotyk, P. tak samo no i Ja też! Mamy domowy szpital, mam nadzieje że do 26.01 wszyscy będą zdrowi!

U nas w ten piątek roczek!

Ja podobnie jak Baakalia - najpierw gorące danie, plus jakaś sałatka, później torcik i ciasto :) łącznie z nami:12 osób, a to tylko najbliższa rodzinia + chrzestny (chrzestną jest moja siostra rodzona). Także będzie pełna chata :D

Nasza mała zaczęła się kłócić i ciężko ją położyć spać w nocy... Jest straszna wtedy. Szczypie się, drapie i gryzie. A jak ją puszczę to kochane dziecię przychodzi, caluje, przytula się.... Normalnie masakra.

reklama
Hej:) Tylko moja pociecha jeszcze samodzielnie nie chodzi? Chodzi co prawda przy ścianach, meblach i czasem chwile stoi. Dziś miał ubaw po pachy jak ganialiśmy się w około krzesełka do karmienia.
A jaki macie sposób nam mycie ząbków? Jak był mały to lubił jak mu myłam a teraz odpycha szczoteczkę i nie wiem jaki znaleźć na niego sposób.

Do góry