reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Mycie zębów? Ja zagaduje, śpiewam :-D no i jakoś się udaje, lepiej lub gorzej ale jakoś nie lubi ostatnio tego, zastanawiam sie czy jakiś ząbek nie idzie :tak: W każdym razie zęby mają być umyte to ważny punkt programu :-)
Nie przejmuj się chodzeniem: to trudna sztuka a ma jeszcze czas. Moja córa pierwszy samodzielny kroczek zrobiła jeszcze przed skończeniem 10 miesięcy :szok: myślałam, że zaraz będzie śmigać, byłam przerażona!!! (że za wszesnie itp), a tu okazało się, że dopiero niedawno, można powiedzieć na dniach, zaczęła w pełni korzystać z tego sposobu przemieszczania się, a i tak głównie podróżuje na kolankach i przy ścianie :) Przejdzie sama kilka metrów, ale jeszcze daleko jej do śmigania :-D Trochę to trwa, a na dodatek każde dziecko inne :)

reklama
Co dziecko to zwyczaj ;) Ja właśnie odkryłam, że po tym jak Misiowi wyszły trzy czwórki i ja czekałam na tą czwartą, to pod dziąsłem pojawiła się trójka. I nie będzie odstępu w gryzieniu smoczka pod każdym kątem ;)

[SUP]Aga 85, moja mała też nie lubi mycia ząbków, tzn.jak jej dam samą szczoteczkę, to chętnie sobie ją "mieli" w buzi, ale jak nałożę pastę i chcę ja jej umyć, to jej się to nie podoba. I nie martw się o chodzenie, wszystko w swoim czasie. Dziecko mojego znajomego zaczęło chodzić jak miało 1,5 roku. Teraz ma 4 lata i wszystko jest w porządku.
Wszystkim naszym solenizantom Sto Lat!!!!!!
[/SUP]

Jeszcze się dzieciaki nachodzą w życiu ;)
A mój maluch po chwaleniach itp że ciągle zdrowy wziął i się rozchorował. Tzn gorączkę ma od wczoraj, przez ząbki. Tak więc po raz 1 się z nią zmagamy. A poza tym tak fajnie gawędzi po swojemu, bo konkretnie nie mówi jeszcze żadnego słowa ani papa ani tata. Dużo się cieszy, łapie za huśtawkę która stoi pod ścianą i daje do zrozumienia, że chce się huśtać. Bardo fajnie schodzi na nóżki z kanapy, tylko jak wyjęliśmy mu szczebelki z łóżeczka to nie zrozumiał, że może wychodzić i ciągle je ma założone. Dzieciaki są słodkie jak się cieszą :)

Moja w ogóle jeszcze nie chodzi, z pchaczem biega ale samodzielnie kroczka nie zrobi. Stoi sama bez podpórki i tyle do biegania jej daleko :)
Natomiast dużo podobno mówi "mama" "tata" "co to" "papa" i takie zbitki sylab...Podobno ma lekką mowę :p Dużo rozumię i naśladuje. Sika i kupka na nocnik, Sika nieświadomie natomiast na kupę woła "siiii" i wtedy wiem że trzeba nocnik wyciągać bo będzie robić kupę :)

reklama
Wikiriki, brawo dla córci, że już z nocnika korzysta i dla mamy, że ją tak ładnie nauczyła.
Moja Nikolcia też juz trochę "mówi", jak dzwonię do niej z pracy, to nawet mi do słuchawki coś odpowiada (ale co to juz muszę się domyślać:-)).

Do góry