reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Asiuk, mnie wprawdzie blizna po cc nie bolała nic a nic, ale wiem,że citronka faktycznie coś takiego pisała, i poza tym ta jej blizna była jeszcze bardzo cieniutka w środku. Pamiętam, bo zwracałam uwagę na takie rzeczy. Mam nadzieję, że Twój lekarz podejmie decyzję dobrą dla Ciebie i dziecka.

reklama
Alka to teraz przetłumacz sobie ten sen odwrotnie :) bo sny się tłumaczy na odwrót,czyli nie będzie tak miło jak Ci się wyśniło:)

Megi - trzymam kciuki i zazdroszczę! Żeby mi tak się zaczęło przy robieniu kanapek dla P. jak Tobie ;)
Alka - no, to chyba każda chce mieć taki poród jak Ty.. a przynajmniej tą część którą opisałaś ;D

Witam! ;)
My dziś mamy termin, ale nie czuje żeby to miało być naszym wyznacznikiem (lub wyznacznikiem dla naszego synka) ;D Od 8 trzy skurcze, ale w długich odstępach więc plus taki że sobie ćwiczę ;D

Witajcie ! ;-)
Haha Alka to ja bym chciała taki poród. Może kupię żelki haribo na skurcze i pomogą:-) Może to nowy specyfik będzie do wywołania skurczy:-)
Bakalia skurcze straszyły mnie w nocy( bardzo nieregularne) kłucie w podbrzuszu też i od 8 cisza jak makiem zasiał.
A już miałam nadzieję, że może jednak:(
Ale zaraz zrobię kilometr spaceru więc a nóż ruszy się :-)
Jej mi się też śni od kilku nocy scenariusz porodu.

Witamy się po długiej nieobecności:-). Trochę nas nie było, ale musieliśmy się razem trochę poznac, ogarnąc, itp.
Nie nadrobie już Was, ale widzę że troszkę dzidziusiów już jest na świecie. Gratuluje więc wszystkim styczniowym mamusiom!!!!!!! A tym co się jeszcze nie rozpakowały życzę łatwych porodów:-)

Alka - ale się uśmiałam z twojego snu ... najlepsze były misie haribo :-D
JustYs - ja mam dziennie po około 10 skurczybyczków ... i co - nic, cisza ... nic więcej nie wskazuje na to żebym miała zaraz rodzić. wieczorami mała wierci się mocno i główką mi napiera tam na dole ze troche jakby boli nawet. Na poczatku denerwowałam się, ale teraz z każdego bólu się cieszę bo robi mi nadzieję :-)
Bakalia a jak te nasze dzieci już zawsze będą takimi uparciuchami, to jeszcze zaczniemy żałować ze jednak dłużej sobie nie posiedziały w tych naszych brzuchach :-)

bakaalia na początku byłam trochę załamana i przerażona tym, że Mały się nie najada, a ja go nie umiem karmic. Bartuś był słaby i cały czas spał, cięzko go było obudzic, a ja sobie strasznie wypominałam to, że nie najada się moim mleczkiem. Teraz już się uspokoiłam. Wiem, że nie zawsze jest tak jak by się tego chciało:-).
A Bartuś jest cudowny i najwspanialszy na świecie:-). Dzisiaj się trochę powerandujemy, bo w sobote chcemy do pradziadków podjechac pierwszego prawnuka na Dzień Babci i Dziadka w prezencie przywieźc:-). Tylko powiedzcie mi jak to zrobi by było dobrze. Tzn mam Młodego ubrac jak na spacer, wsadzic do wózka i postawic przed otwartym balkonem??

reklama
Do góry