reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2012

Fazerkamm, Grecy za to uwielbiają pomagać i interesować się innymi :) Kiedyś w Grecji wywaliłam się na skuterze, wolniutko jechałam i nic mi się nie stało. Kolano tylko sobie zdarłam, ale od razu wszyscy z okolicznych sklepików i kafejek się zlecieli żeby mi pomóc wstać i sprawdzić czy nic się nie stało. Śpieszyłam się na spotkanie więc grzecznie podziękowałam za troskę i od razu chciałam jechać dalej, ale nie było takiej opcji - stwierdzili że jestem w szoku na pewno i nigdzie mnie nie puścili :D Musiałam dać sobie opatrzyć kolano, posiedzieć pół godziny i wypić szklankę wody.

A w ogóle to kolejny dzień zaczynam od doła. W sumie nie mam o co, a beczę do lusterka jak stary baran :/

Ostatnia edycja:
reklama
dzien dobry :)
jeszcze 100 dni !!!!!
maz dzwonil do lekarza i Glukoza w porzadku czyli dalej moge jesc slodycze :p a toksoplazmoza polozna powiedziala ze mam sie nie martwic bo ja ja mialam i to nic nie szkodzi dla dziecka no ale wiecie pozostaje pytnie po co robili mi 2 raz badanie...

a tak wogole znerwilam sie bo mam sasiadke ktora codziennie przychodzi zeby jej cos kupic itd a jest zdrowa i moze tez sama isc a sklep mamy pod nosem...:wściekła/y: ledwo co wstane to dzwonek do drzwi nie wiem skad ona wie ze juz nie spimy...wiec powiedzialam jej ze nic jej nie bede kupywac bo codziennie przychodzi i mie to nerwi i ze moze sama isc bo jest ladna pogoda itd a ona mi na to czemu ja jestem wiecznie taka nie mila:wściekła/y:i ze ma bol glowy zylko ze ona ciagle ma bol glowy i potrafi normalnie co 5 min dzwonic...a jezeli np u nas jest za glosno to pierwsza wysyla list ze skarga ...raz nawet przyszlla z kieliszkiem i zapytala czy nie mam wodki...glopio mi ale musialam odmowic bo ona tak codziennie brak mi slow :wściekła/y:

dzien dobry :)
jeszcze 100 dni !!!!!
maz dzwonil do lekarza i Glukoza w porzadku czyli dalej moge jesc slodycze :p a toksoplazmoza polozna powiedziala ze mam sie nie martwic bo ja ja mialam i to nic nie szkodzi dla dziecka no ale wiecie pozostaje pytnie po co robili mi 2 raz badanie...

a tak wogole znerwilam sie bo mam sasiadke ktora codziennie przychodzi zeby jej cos kupic itd a jest zdrowa i moze tez sama isc a sklep mamy pod nosem...:wściekła/y: ledwo co wstane to dzwonek do drzwi nie wiem skad ona wie ze juz nie spimy...wiec powiedzialam jej ze nic jej nie bede kupywac bo codziennie przychodzi i mie to nerwi i ze moze sama isc bo jest ladna pogoda itd a ona mi na to czemu ja jestem wiecznie taka nie mila:wściekła/y:i ze ma bol glowy zylko ze ona ciagle ma bol glowy i potrafi normalnie co 5 min dzwonic...a jezeli np u nas jest za glosno to pierwsza wysyla list ze skarga ...raz nawet przyszlla z kieliszkiem i zapytala czy nie mam wodki...glopio mi ale musialam odmowic bo ona tak codziennie brak mi slow :wściekła/y:

to super ze cukrzucy nie masz;)

A z taka sasiadka to ja bym darla koty;/ rozumiem pomoc ale bez przesady...

Pola ja dzisiaj podobne samopoczucie. Ostatnio wstaję smutna, bo i też sny mam strasznie przygnębiające. Dawniej prawie nic mi się nie śniło, a teraz kumulacja koszmarów/thrillerów/dramatów obyczajowych. Dziś nad ranem śniło mi się, że urodziłam martwe dziecko :szok: i dzień pod psem po takim przebudzeniu : /

Moja mama mówi, że w ciąży to normalne, że się często i gęsto śnią koszmary, ale mnie to trochę wykańcza. Też ciągle chodzę i płaczę, z byle czego.

Witam się:) U mnie dziś za to jeśli chodzi o sen było tak, że śniło mi się, że urodziłam dziecko ale wcale tego nie pamiętałam. Okazało się, że dzidzia śpi w łóżeczku w drugim pokoju, poszłam tam i widzę, że śpi na jakiejś wielkiej poduszce, ja w szoku, opierdzieliłam moją mamę czemu położyła niemowlaka na takiej poduszce, na co niemowlak do mnie powiedział, że jemu jest tak wygodnie i, że chce jeść:) Paranoja:)

Hi :)
Też miałam dzisiaj głupią sytuację w aptece. Stoję sobie grzecznie w kolejce, a przyszła starsza pani z laska i mnie popycha:crazy: i do mnie " że ona jest poważnie chora i powinnam ją przepuścić" yhh powiedziałam, że ja tylko po jedną rzecz i nie wpuściłam jej. Jak człowiek miałby wpuszczać każdego w kolejkę to by w ogóle zakupów nie zrobił. Dlatego nie lubię chodzić po aptekach, lekarzach i jeździć autobusami.

Dziewczynki mam pytanie. Ciuszki nowe lepiej przeprać w pralce czy może ręcznie? Tak się zastanawiam co zrobić z nimi;-)

reklama
Witam wszystkich,
do mnie wczoraj przyszedł rogal no i dzisiaj z nim spałam.. ale jak na razie bardziej traktowałam go jak intruza, niż pomoc. Muszę się przyzwyczaić. Co do braku kultury ludzi, nic na to nie poradzimy. Trzeba być asertywnym i tyle (dobrze przykłady dałyście powyżej). Czasem też zwyczajnie przypomnieć ludzia dobre zasady kultury i poprosić o miejsc.

Pola i Antonufka tulę mocno. Mam nadzieję, że nastrój Wam sie poprawi. Koszmary w ciaży to podobno norma.
Pola zdaje sobie sprawę, że "uświrgnąć" można w domu. Pewnie znudziło Ci się też czytanie książek, nie wiem co w TV, nie oglądam, bo nie mam, ale pewnie tez badziew. Może masz mozliwość pożyczenia od kogoś serial "Przyjaciele", szczególnie te pierwsze serie, mnie to zawsze poprawia humor.

Do góry