reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

kurcze..tak czytam i widzę, że Wasze dzieciaczki się wysoko usadawiają, a moje dziecię kopie mnie tylko BAARDZO nisko, poniżej pępka, ale wyżej niż wzgórek łonowy...i zastanawiam się czy to normalne...;/

mnie też często bardzo nisko i to tak maksymalnie z boku. W m jak mama pisało, ze jak czuć kopniaki tak nisko to często oznacza, że dziecko ułozone jest dupką do dołu;-)

reklama
moj synek robi fikolki raz kopie tam raz tu :) a najczesciej sie wypycha po prawej stronie brzcha i wyglada jakbym pilke tam miala :) ale troche go poglaszcze i sie chowa

Ja też czuję mojego maluszka bardzo nisko. I podobnie jak u malutkiej wypycha mi brzuszek z boku, tylko u mnie akurat po lewej :) Wygląda to zabawnie, gdy leżę na plecach, bo brzuch mam niesymetryczny, z taką gorką po jednej stronie :)

mnie kopie w różnych częściach brzucha :-)
Donia mój dzieciaczek jak zaczyna kopać i jak tylko spojrzę się na brzuch albo ktoś położy rękę to od razu przestaje :) strasznie wstydliwy musi być hihi.. tylko ciekawe po kim..
czasami i Ty masz dni gdzie więcej leżysz niż się ruszasz :) każdemu wolno mieć mniej energii :)

a ja się pochwalę :D byliśmy dzisiaj z mężusiem w praktikerze i kupiliśmy dywany :-D od razu cieplej się w domku zrobiło... niestety nie było wszystkich jakie chcieliśmy także jutro do innego śmigniemy :-)
i najważniejsze.. widziałam się dzisiaj z moim szwagrem... i mi jak zwykle było się głupio zapytać co z wózkiem (bo na początku ciąży on mówił że albo kupi albo się dołoży.. zależy jaki wybiorę).. no i mężuś mnie wkopał :p tzn. powiedział do brata, że ja chciałam się go o coś zapytać.. no i już nie było wyjścia i mu powiedziałam że znalazłam wózek i chciałabym go kupić bo euro dobrze stoi i opłaca się teraz.. a on mówi że dołoży się :-D i to ponad połowę da :D yuuupi tylko mówi że teraz kasy nie ma.. :p i że da mi pieniążki w grudniu (tutaj w grudniu połowę dodatkowej wypłaty się dostaje) także kupię wymarzony 3w1 wózeczek :-D cieszę się bardzo!

to chyba zasługa moich rodziców którzy czuwają tam z góry nade mną.. bo ja już załamana byłam po ostatniej rozmowie z moim mężusiem na temat wózka.. a tu proszę taka niespodzianka :)
Malutkans super że łóżeczko Ci rodzice za sponsorują.. jednak to też jest duży wydatek!!

Edit:

Witam się z rana :)
achh widzę że jako ostatnia i jako pierwsza tu zaglądam.. nie ma to jak problemy ze spaniem :-)

Ostatnia edycja:
witam!
Fazerkam-no widzisz, wszystko sie jakos ulozylo i bedziesz mila wozeczek jaki sobie zamarzylas :-D Gratuluje!
Ja dzis mam lepszy nastroj, bo sie wyspalam :p ja mam jutro 100-dniowke, a przy okazji rocznice slubu:tak: Tak sie jakos zlozylo ;)
Dziewczynki, a uzywa lub uzywala ktoras z Was pas ciazowy, taki podtrzymujacy brzuch??? dostalam taki od kolezanki, ale jeszce nie uzywalam, a to ponoc dobre na kregoslup. Ale wlasciwie to nie wiem.
Milego jesiennego dnia ;)

reklama
Do góry