reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Fazerka;) pochwal się jaki wózeczek chcesz kupić:D cieszę się ogromnie:):)

ja byłam dziś na pobieraniu krwi o 15 wyniki, a na 16:30 do doktorka...może mi coś pomoże na ten ból..bo mnie dziś tak złapało jak wracałam, że iść nie mogłam....złapałam się murku i czekałam...ludzi pełno obok przechodziło i NIKT się nie zainteresował...co prawda ja wiedziałam, że pomocy nie potrzebuję, ale ludzie przechodzący metr obok już nie...;/

reklama
Anastazja-no coz, znieczulica panuje...Mnie lapie taki bol jak dluzej siedze. Jak jestem w ruchu to jest ok. No i nie wolno nam spac na plecach, bo wtedy macica uciska na nerwy.

Anastazja mnie codziennie po kilka razy w nocy budzi ból kolana że wytrzymać nie mogę... idź idź do lekarza może zaradzi coś na te boleści! i jak tylko wrócisz daj znać!

a wózek chcę kupić tako captiva szaro-czerwony 3w1 :-D siostra ma iść go zobaczyć w sobotę jak mi powie "ok" to kupię go jakoś na tygodniu :-D

o dobrze wiedzieć...bo ja TYLKO śpię na plecach...bo jak kładę się na prawym boku to Hanka daje do wiwatu, a na lewym nie mogę zasnąć...;/ i co ja mam zrobić...;/ ehhh...;/ jeszcze 16 tygodni...dam radę..!! muszę:rofl2:

no, a znieczulica jest STRASZNA...moja mama rok temu w lutym złamała na ulicy rękę, bo się poślizgnęła na nieodśnieżonym chodniku i upadła...zablokowała tym samym pół chodnika, bo nie mogła się podnieść..(zbiła sobie porządnie jeszcze podczas upadku kość ogonową) i jej też nikt nie pomógł...ludzie mijali ją obok, a jedna baba nawet coś marudziła, że moja mama na chodniku leży i toruje drogę:D także spoko:D
dziś jak szłam na badanie to stałam na przejściu dla pieszych i czekałam na zielone światło z P. no i jakiś babsztyl się pcha i pcha na mnie, wypychając mnie na ulicę pod auta...P.się wkurzył, ale grzecznie poprosił ją, żeby się nie pchała,a ta do Niego od razu z pyskiem, że się nie pcha, a on nadal grzecznie, że jednak to robi i ja już stoję na krawędzi, a jestem w ciąży, a ta baba do Niego "ciąża to nie choroba":tD:D:D nie wiem co to miało wspólnego do pchania się, ale normalnie mnie rozbawiło na maksa:D:D

Ostatnia edycja:
Witam mamusie czwartkowo,

Anastazja
cóż ludzię są dziwni. Znieczulica i nie tylko dla ciężarnych.
Mnie od wczoraj pobolewa podbrzusze, ale dziś mam wizytę u lekarza i się zapytam. Wydaje mi się, że Julka naciska ;-)

masakra jakaś to co opowiadasz Anastazja... :| :szok: w głowie mi się to nie mieści.. tutaj od razu ludzi by się naschodziło żeby pomóc..
ostatnio pojechaliśmy do takiego małego sklepiku z polska żywnością (ludzi pełno) ja weszłam wybrałam to co chciałam kupić i grzecznie stanęłam w kolejce.. a kasjerka od razu do mnie powiedziała żebym podeszła :) i bez kolejki mnie obsłużyła.. i tak na każdym kroku tu jest... także i w Polsce tak powinno być..!! tylko kurczę polacy to na ogół nietolerancyjni i niekulturalni są... :/ do tego są rasistami.. ogólne zdanie obcokrajowców tutaj na temat polaka: "polacy pracowity naród który lubi się napić"

Ostatnia edycja:
Anastazja dobrze że naprawdę nie potrzebowałaś pomocy, jednak tak jest w naszym kraju że większość ludzi woli przejść obojętnie wobec drugiego człowieka.
Ja ostatnio jechałam autobusem i jedna babeczka zwolniła mi miejsce, jak zobaczyła brzuch ale i tak nie usiadłam wole postać ale dobre intencje miała a ogólnie większość się tak pcha wsiadając że nawet kilka razy bym nie weszła do autobusu.. masakra jakaś!

mi dwa razy miejsca w skm ustąpili tylko...i to babki były...faceci siedzieli niewzruszeni...o ile wcześniej brzucha nie było widać to teraz nie ma takiej opcji, żeby go przeoczyć... ale są ludzie i ludziska...nie ma co ukrywać....;/ chociaż ja zawsze jestem "wrażliwa" na potrzeby innych...

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry