reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2012

Patrycja wynik glukozy masz jak najbardziej w porządku, cukrzyca jest przy wyniku po 2h powyżej 140, nie masz się czym martwić

Gośka witaj w klubie cukrzyków, dostałaś glukometr?

reklama
Cześć brzuchatki!

No nie mogę, połozyłam Matiego spać dzisiaj wczesniej niż wczoraj bo pogoda kijowa i marudny a 5 min. później gość zaczął wiercić:wściekła/y: Chyba go jutro dam do teściów, żeby się biedak wyspał spokojnie.

Antonufka, Ty nie masz dużej wady. Ja mam -10, dziedziczne... Oczywiście noszę szkła kontaktowe, więc ginka wywaliła oczy, jak się dowiedziała i tak: mogłam rodzić naturalnie ale powiedziała, że zawsze jest ryzyko powiększenia tej wady albo w skrajnych przypadkach utraty wzroku. Powiedziała, że wtedy nie pocieszy mnie fakt, że zdarza sie to rzadko. Powiedziała mi o wszystkich za i przeciw no i w sumie zdecydowałam się na cc, choć gdyby nie było ryzyka wolałabym oczywiście sn.

Aga, gratulacje udanej wizyty. I zdrówka dla synka.

Witajcie, ja już dziś po badaniu na cukier, we wtorek dowiem się jakie są wyniki na wizycie u lekarza.
Co do tej glukozy to na początku nie była taka zła, dopiero pod koniec bardzo słodka.. Dowiedziałam się też, że wycofali na NFZ glukozę 50g i robią tylko 75g. jedynie prywatnie dają 50g..

Teraz tylko czekam do 15 i jadę od rodziców do domu, dziś odbieramy płytki ze sklepu ;)
Także po weekendzie będę miała swoją kuchnie! :)

Gośka RW mi pomogło na gardło psikanie Tymsalem, i za poleceniem jednej z was kupiłam Propolki i w ciągu weekendu przestało mnie boleć ;)
Miłego dnia i udanych wizyt! :)

Ostatnia edycja:
Ale piszecie, nie do nadrobienia, dzieciaczki rosna, ciezko uwierzyc, ze to juz blizej niz dalej :)
ja glukoze bede robic za dwa tygodnie, narazie walcze z nadcisnieniem i dretwieniem dloni inie konczacym sie remontem!
Hej Iga nie pisze bo jakos stracilam wene do pogaduszek, i mam nawal roboty i slaobo sie czuje jAKOS ale odliczam juz dni....
pozdrawiam Was wszystkie cieplutko!!!!!!!!

GośkaRW- mnie pomaga płukanie ciepłą wodą z sodą oczyszczaną (1 łyżeczka na szklankę wody),
Patrycja_Z- wyniki po 1 i 2 godz są ok nie ma się czym stresować, :-)
Ja mam komórkę do mojego gina ale staram sie jej nie naużywać i nie dzwonię z każdym pytankiem, chcę mnieć pewność że nie straci do mnie cierpliwości i odbierze wtedy kiedy jest to dla mnie niezbędnie potrzebne. :happy:
Ostatnio wpadłam w szał zakupów kupiłam pajacyki w dwóch rozmiarach na allegro i śliczny różowy kombinezonik - co prawda używany ale taki jak chciałam. Kupiłam tęż pieluszki tetrowe i flanelowe po kilka sztuk i takie nosidełko na szelkach - jest to dla mnie ważne bo mam problemy z kręgosłupem, co prawda maluch musi mieć około 3 m-cy aby go nosić ale to szybko minie. :angry:
Szukam kocyków i śpiworka. Te w sklepie są beznadziejne albo drogie.

Patrycja, jak pisały dziewczyny wyżej - norma w ciąży to 140, więc nawet po dwóch godzinach daleko Ci do tej górnej granicy, tak więc spokojnie i nie stresuj się :) Cukrzycy nie masz. W laboratorium, w którym ja robilam to badanie (tak, jedno mam już za sobą i jedno jeszcze przed, bo mam w rodzinie obciążenie genetyczne cukrzycą) pani powiedzala mi, że często normą po pierwszej godzinie okresla się dwukrotność wyniku na czczo, czyli np. 75 x 2=150. Więc widzisz, u Ciebie wyniki są świetne :)

myszka jak dotąd otaczały mnie koleżanki, które biadoliły, jak miały minus trzy, jakie to one ślepe i w ogóle, więc wydawało m się, że ja z moimi prawie siedmioma dioptriami to już w ogóle nic tylko biała laska :x Tak czy owak nastraszyłaś mnie troszkę, ale wiem, że możesz mieć dużo racji, bo jednak ostrożności nigdy za wiele, a scenariusza porodu nigdy się nie przewidzi na zaś. Ja się jednak skonsultuję z moim okulistą, choć nie mam wiele złudzeń, bo od lat notorycznie wciska mi zwolnienia z wuefu i zajęć siłowych, więc pewnie i poród sn uzna za ryzykowny. Szkoda, bo bardzo chciałabym urodzić naturalnie :-(

reklama
hej a ja wrocilam od lekarza...wyniki glukozy beda w czwartek no i okazalo sie ze mialam taksoplazmoze pobrali krew zeby sprawdzic kiedy.. :( pokloli mnie na 2 rekach...:(
lekarz zbadal i popatrzyl i powirdzial ze wszystka z dzidzia ok :) nawet jajka pokazal :p no ale tak czy siak zostaje pod okiem....i w 32 tyg ide do innego lekarza ktory cos tam ekstra sprawdzi...slabo mi dzis wiec wracam spowrotem do lozka milego dnia

Do góry