reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Gośka witaj w klubie cukrzyków, dostałaś glukometr?

No właśnie nie - dlatego najpierw idę na glukozę raz jeszcze, na 75 tym razem i potem do diabetologa. Narazie ograniczę słodkości i zobaczymy. Może to wystarczy, bo wydaje mi się, że minimalnie przekroczyłam granicę. Musze się pilnować. I tyle. Chyba...

reklama
Ehh, miałam dzisiaj na 15:00 iść do tego lekarza pierwszego kontaktu po pieczątkę w karcie ciąży, ale chyba jednak nie dam rady :( Strasznie mi słabo i boję się jechać sama samochodem, zwłaszcza że ostatnio mi się zdarzyło dwa razy zemdleć. Reszta rodziny w pracy.. Chyba zostanę w domu i przełożę to na inny termin.

A propos, ktoś tu wspominał reklamę calzedonii - na mnie też działa płaczogennie. No i ja też mam nadzieję, że będzie dziewczynka...

ale się dziewczyny rozpisałyście:p ja właśnie siedzę na uczelni i przygotowuję projekt (ten o który Wam wczoraj pisałam), bo nie zdarzyłam wszystkiego zrobić...;/ w ogóle wkurzyłam się dziś na maksa, ale o tym później...:( wrócę dopiero wieczorem (bo dziś idziemy na nauki przedmałżeńskie na 19) i wtedy Was ponadrabiam:)
buziaki w brzucholki:*

Dziewczynki, dostałam właśnie od kuzynki (świeżo upieczonej mamusi) ebooka "Język niemowląt".
Któraś z Was pisała że to godna polecenia książeczka - gdyby któraś reflektowała, proszę o wiadomość na priv z podaniem adresu email.
A teraz lecimy z mężulkiem wybrać kolory farb na nasze ściany, jupiii!!! :)

Cholera, mam podwyzszony cukier po 75mg glukozy - tego testu na 50 nie miałam. Co dalej się dzieje? Cukrzyca przesądzona, czy jeszcze będą powtarzać jakiś test?
U lekarza jeszcze nie byłam i bardzo się martwię:/

Moja polozna powiedziala mi dzis, ze ja po takej przerwie miedzy porodami to dla lekarzy/poloznych jestem jak pierworodka:-p
No i dowiedzialam sie, ze jak wszystko bedzie ok ze mna i malym po porodzie, to moga mnie wypuscic ze szpitala nawet na nastepny dzien:-)Byloby fajnie, bo nie lubie szpitali, a i tak polozna bedzie przychodzila do mnie do domu przez tydzien.

a ja jestem całkowicie ZA szczepionkami. szczepić szczepić i jeszcze raz szczepić. a najbardziej jestem zadowolona z tej szczepionki zaraz po urodzeniu -żółtaczka typu B. moja córka była szczepiona i maluch też będzie.

Mój syn też był i jest na szczescie zdrowy:)

Nie zmienia to faktu, że postępowanie z NASZYMI dziećmi wg swojego widzimisię nie jest w porządku! I tym razem zamierzam powalczyć z tą machiną szczepionkową - uważam, że to jakaś plaga dzisiejszych czasów. Tyle w koło informacji o powikłaniach po grypie, ospie czy odrze a niemal nic na temat powikłań poszczepiennych. To po protu nie jest w porządku. Powinniśmy mieć pełną wiedzę na temat korzyści i zagrożeń i dopiero DECYDOWAĆ, a nie szczepić, bo "tak trzeba".

Weźmy sobie rotawirusy - kto z nas wiedział kiedyś o takiej chorobie?? Od czasu wynalezienia szczepionki wie niemal każdy i prawie kazdy się jej boi. Tu widać, jak skuteczne są reklamy, ale pojecia o skutecznosci szczepionki brak :-D

Hej dziewczyny. Chyba Was nie nadrobię. Będę próbować poźniej bo teraz czasu nie mam.

Wrócilam od pana doktora, co wpisałam w odpowiednim dziale - okazało się ze mam cukrzycę.
Poza tym - zaczyna boleć mnie gardło i mój pan doktor na pytanie co mogę odpowiedział - kostkę masła. Ja pierniczę.

To teraz pytanie do Was - co mogę? Oprócz płukania wodą z solą bo na mnie to mało działa.

No i co po tej diagnozie? Jakie dalsze zalecenia?

reklama
Krupka, mam iść na kolejną glukozę, 75 tym razem i z wynikami do diabetologa. Na chwilę obecną (ponieważ ja tą glukozę zrobię za tydzień) ściągnęłam sobie zalecenia doktorki dla jakiejś dziewczyny z cukrzycą ciążową i będę przestrzegać - ograniczę cukry (słodycze, owoce - winogrona, banany, jakieś soki słodzone, colę...eh) i zobaczymy co mi wyjdzie za tydzien na glukozie.

Do góry