reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Ja w zeszłym tyg miałam test obciążenia 75g glukozy i po godzinie wyszło mi 115 a po dwóch 110. Wiem, że pierwszy pomiar jest jak najbardziej OK ale nie sądzicie, że spadek o 5 w ciągu godziny jest zbyt mały? Zapytałabym przy odbiorze ale posłałam po wyniki męża, a on się wszystkich wstydzi i nie zapytał ;-)
Wizytę mam za tydzień ale wolę już teraz wiedzieć i się nie stresować, że mam cukrzycę.
Dodam, że przez ostatni miesiąc sporo przytyłam (3kg) i pomimo tego, że dużo piję mało wydalam moczu...
Może świruję, ale faktycznie wydaje mi się, że może być coś na rzeczy z tym cukrem.

reklama
Patrycja a może wyślij ginkowi swojemu wyniki? ja tak zawsze robię jak nie jestem pewna i po chwili jestem spokojniejsza bo dr odrazu odpisuje no chyba ze coś nei do końca tak do dzwoni z instrukcjami co dalej

GośkaRW Byłam pzreziębiona pod koniec pierwszego trymestru i nie brałam żadnych leków. Ciepła herbata z cytryną, czosnek, cieple mleko, wygrzewać się, a jeżeli trzeba gdzieś wyjść to ciepło się ubierać.
Jak kiedyś zapytałam mojego gin co mam brać w razie choroby zalecił wapno. W sumie nie wiem po co...

Patrycja albo wyślij ginowi jak pisała ewelina, albo zwyczajnie zadzwoń tam gdzie robiłaś i zapytaj, na pewno Ci odpowiedzą czy to norma czy nie .... :) Bo ja się niestety nie znam

ewelina26k wczoraj próbowałam się z nim skontaktować ale najpierw nie odbierał, a później powiedział żebym zadzwoniła pod wieczór bo teraz nie może rozmawiać... Zadzwoniłam i znowu nie odbierał. Wiem, że jest bardzo zapracowany ale bez przesady!... Więcej się do niego nie będę dobijała, jeżeli żadna z Was nie będzie się znała to pójdę d przychodni żeby mi powiedzieli czy jest OK.

To teraz pytanie do Was - co mogę? Oprócz płukania wodą z solą bo na mnie to mało działa.

Współczuję cukrzycy... a co do gardzioła to ja spokojnie psikam sobie tantum verde, do tego jakaś witamina C i miodek :-)

Melisa, ja w pierwszej ciąży chodziłam do szkoły i pisałam pracę magisterską, wiem ile to kosztuje, ale jaka później satysfakcja :tak: ...i trzymam kciuki za powodzenie.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam :) ale pospałam dzisiaj :-D oczywiście z przerwami bo ból mnie budził ale i tak poszalałam bo do 12 :-D oby więcej takich dni!

Antonufka
to faktycznie spora wada.. ja noszę okulary także gin powinien zauważyć że coś z oczkami mam :p może na najbliższej wizycie coś wspomni.. albo dopiero przy porodzie :) on mi będzie odbierał poród :)
Anastazja pogratulować pomysłowość mi pozostaje :) na pewno "ucieszyłaś" się z tak fajnego żartu :-)
Anielka u mnie też jest konflikt serologiczny :)
Melisa ja normalnej wady mam mało bo.. -1 i -1,5 ale za to mam jeszcze spory astygmatyzm
Magginess dużo zdrówka i wytrwałości życzę!! trzymajcie się! leży i odpoczywaj jak najwięcej!
Gosia zdrówka życzę dużo! a cukrzyca na pewno zniknie szybciutko tylko ogranicz słodycze, owoce, węglowodany...

reklama
Ja tez mam wadę niespelna -3 ale kazali mi w 1 ciazy zrobić badania.
Po porodzie mi się astygmatyzm zrobil niby od hormonów ale nie wiem czy to prawda bo nie zagłębialam się. Muszę chociaż raz jeszcze iść do zębologa mimo ze w marcu bylam ale krwia mnie zalewa w ciazy normalnie...

Patrycja wyniki masz w normie nie ma co się denerwować

Goska ten *spam* jest dobry tylko 2 tyg moze stac w lodowce otwarty ale to jest pierunsko slodkie i teraz przy tym Twoim wyniku to nie weim czy wskazane zebys go brala. Mnie polecili w aptece jeszcze sebidin do ssania

a my od rana zrobilismy przemeblowanie pokoju zabawowego. padam:)

Do góry