reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2012

Krupka, mnie mój gin skierował do innej lekarki, która zajmuje się cukrzycą. Po obejrzeniu wyników wypożyczyłam glukometr i dostałam receptę na paski. Przez 2 tyg. musiałam mierzyć cukier 4-6 razy dziennie i zapisywać wyniki oraz wszystko co zjadłam, wcześniej dostałam informacje o cukrzycy ciążowej i sposobie odżywiania. Po 2 tyg. miałam wizytę kontrolną, pilnowałam diety i wyniki były w porządku. Teraz mierzę cukier co 3 dni, albo jak zjem coś innego niż zwykle.
Obciążenie miałam 75g glukozy.

reklama
dziewczyny jak to jest z ta toksoplazmoza bo ja sie martwie :( jezeli bylam kiedys chora to nic nie szkodzi a jezeli teraz niedawno to co?? czuje sie dzis jakby ktos mnie w leb walnal....

Kurczę, cholerstwo takie ta cukrzyca... Ja też miałam wynik nieidealny, bo po 1h od wypicia 75g miałam 148, a po 2h - 136, ale moja ginka stwierdziła że to jest ok... Na wszelki wypadek przestałam się opychać słodkościami.

Właśnie wróciliśmy ze sklepu z farbami - od piątku wielkie malowanie, a ja do przyjaciółki na weekend :) Farby tyle kosztowały, ech... szkoda mi kasy było, ale mój tata podpuścił mojego M. że nie ma co ścian ciapać jakimś badziewiem i trzeba zainwestować w porządne farby :/ No to jesteśmy lżejsi o dobrych parę złotych...

Ja miałam robioną 50 i po godzinie miałam 145.

W ogóle muszę się poskarżyć chyba. Nie wiem co mam robić z moim lekarzem prowadzącym - chodze do niego od ponad miesiąca, byłam już 3 razy na wizycie i ani razu mnie nie zbadał. W poczekalni gadałam z dziewczyną, która jest w 39 tyg i na sobotę ma termin. Przeszła do szpitala tak jak ja - z prywatnego do państwowego, bo chce rodzić w tym szpitalu. tyle, że ona przeszła w 30 tygodniu. I też ani razu jej nie zbadał. dziś też!!
To chyba nie jest normalne, co? A prosić o badanie to jakoś tak głupio, w końcu sam powinien wiedzieć i pamiętać.
Następną wizytę mam 15.11, czyli za miesiąc.
Zastanawiam się nad zmiana lekarza, ale w tym samym szpitalu - nie będzie to głupie?

Poza tym on jest, jak już kiedyś wspomniałam, zza wschodniej granicy i chyba ciężko mu się wysławiać trochę po polsku. Albo coś myli. Np powiedział mi, żebym kupiła glukoze 50 i poprosiła w aptece (!!!!!!), żeby mi pani rozpuściły. A chodziło mu chyba o przychodnię.

No i mam dylemat troche.

Koleżanki z Warszawy - któraś z Was zna lekarzy ze szpitala na Madalińskiego?

Witajcie kobitki...Wczoraj odebrałłam wyniki z glukozy i wynik negatywny tzn ze nie mam cukrzycy ciazowej.Ciesze sie bardzo bo to znow jeden problem mniej...

Od dzis robimy remont w domku malujemy wszystkie pomieszczenia na biało a potem w sypialni zrobimy dwie sciany jasnozielone a drugie dwie zostawimy białe a obwod okna w kolorze czekoladowym kuchnia łazienka zostana białe a obwod okna rowniez czekoladowe....Salon biały i dwie sciany jasnozielone i obwod okien czekoladowe....

Na dzis juz skonczylismy bo jestem padnieta....

Fiona musisz wstawić zdjęcia po tym malowaniu bo te kolory brzmią dość intrygująco:) a swoją drogą to ja uwielbiam malować:D tak jak było kiedyś w reklamie duluxa czy jakiejś tam farby, że facet idzie na spacer z psem i wraca do przemalowanego mieszkania.. u mnie to podobnie wygląda. Zdażyło sie parę razy, że Ł wrócił do domu z pracy i zobaczył np. czerwone ściany:p

reklama
Fiona musisz wstawić zdjęcia po tym malowaniu bo te kolory brzmią dość intrygująco:) a swoją drogą to ja uwielbiam malować:D tak jak było kiedyś w reklamie duluxa czy jakiejś tam farby, że facet idzie na spacer z psem i wraca do przemalowanego mieszkania.. u mnie to podobnie wygląda. Zdażyło sie parę razy, że Ł wrócił do domu z pracy i zobaczył np. czerwone ściany:p

Oczywiscie ze wstawie zdjecia....Samom mnie to ciekawi jak to bedzie wygladac ...Moj M nic a nic sie nie sprzeciwia

Do góry