reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Patrycja wynik glukozy masz jak najbardziej w porządku, cukrzyca jest przy wyniku po 2h powyżej 140, nie masz się czym martwić

Gośka witaj w klubie cukrzyków, dostałaś glukometr?

reklama
Cześć brzuchatki!

No nie mogę, połozyłam Matiego spać dzisiaj wczesniej niż wczoraj bo pogoda kijowa i marudny a 5 min. później gość zaczął wiercić:wściekła/y: Chyba go jutro dam do teściów, żeby się biedak wyspał spokojnie.

Antonufka, Ty nie masz dużej wady. Ja mam -10, dziedziczne... Oczywiście noszę szkła kontaktowe, więc ginka wywaliła oczy, jak się dowiedziała i tak: mogłam rodzić naturalnie ale powiedziała, że zawsze jest ryzyko powiększenia tej wady albo w skrajnych przypadkach utraty wzroku. Powiedziała, że wtedy nie pocieszy mnie fakt, że zdarza sie to rzadko. Powiedziała mi o wszystkich za i przeciw no i w sumie zdecydowałam się na cc, choć gdyby nie było ryzyka wolałabym oczywiście sn.

Aga, gratulacje udanej wizyty. I zdrówka dla synka.

Witajcie, ja już dziś po badaniu na cukier, we wtorek dowiem się jakie są wyniki na wizycie u lekarza.
Co do tej glukozy to na początku nie była taka zła, dopiero pod koniec bardzo słodka.. Dowiedziałam się też, że wycofali na NFZ glukozę 50g i robią tylko 75g. jedynie prywatnie dają 50g..

Teraz tylko czekam do 15 i jadę od rodziców do domu, dziś odbieramy płytki ze sklepu ;)
Także po weekendzie będę miała swoją kuchnie! :)

Gośka RW mi pomogło na gardło psikanie Tymsalem, i za poleceniem jednej z was kupiłam Propolki i w ciągu weekendu przestało mnie boleć ;)
Miłego dnia i udanych wizyt! :)

Ostatnia edycja:
Ale piszecie, nie do nadrobienia, dzieciaczki rosna, ciezko uwierzyc, ze to juz blizej niz dalej :)
ja glukoze bede robic za dwa tygodnie, narazie walcze z nadcisnieniem i dretwieniem dloni inie konczacym sie remontem!
Hej Iga nie pisze bo jakos stracilam wene do pogaduszek, i mam nawal roboty i slaobo sie czuje jAKOS ale odliczam juz dni....
pozdrawiam Was wszystkie cieplutko!!!!!!!!

GośkaRW- mnie pomaga płukanie ciepłą wodą z sodą oczyszczaną (1 łyżeczka na szklankę wody),
Patrycja_Z- wyniki po 1 i 2 godz są ok nie ma się czym stresować, :-)
Ja mam komórkę do mojego gina ale staram sie jej nie naużywać i nie dzwonię z każdym pytankiem, chcę mnieć pewność że nie straci do mnie cierpliwości i odbierze wtedy kiedy jest to dla mnie niezbędnie potrzebne. :happy:
Ostatnio wpadłam w szał zakupów kupiłam pajacyki w dwóch rozmiarach na allegro i śliczny różowy kombinezonik - co prawda używany ale taki jak chciałam. Kupiłam tęż pieluszki tetrowe i flanelowe po kilka sztuk i takie nosidełko na szelkach - jest to dla mnie ważne bo mam problemy z kręgosłupem, co prawda maluch musi mieć około 3 m-cy aby go nosić ale to szybko minie. :angry:
Szukam kocyków i śpiworka. Te w sklepie są beznadziejne albo drogie.

Patrycja, jak pisały dziewczyny wyżej - norma w ciąży to 140, więc nawet po dwóch godzinach daleko Ci do tej górnej granicy, tak więc spokojnie i nie stresuj się :) Cukrzycy nie masz. W laboratorium, w którym ja robilam to badanie (tak, jedno mam już za sobą i jedno jeszcze przed, bo mam w rodzinie obciążenie genetyczne cukrzycą) pani powiedzala mi, że często normą po pierwszej godzinie okresla się dwukrotność wyniku na czczo, czyli np. 75 x 2=150. Więc widzisz, u Ciebie wyniki są świetne :)

myszka jak dotąd otaczały mnie koleżanki, które biadoliły, jak miały minus trzy, jakie to one ślepe i w ogóle, więc wydawało m się, że ja z moimi prawie siedmioma dioptriami to już w ogóle nic tylko biała laska :x Tak czy owak nastraszyłaś mnie troszkę, ale wiem, że możesz mieć dużo racji, bo jednak ostrożności nigdy za wiele, a scenariusza porodu nigdy się nie przewidzi na zaś. Ja się jednak skonsultuję z moim okulistą, choć nie mam wiele złudzeń, bo od lat notorycznie wciska mi zwolnienia z wuefu i zajęć siłowych, więc pewnie i poród sn uzna za ryzykowny. Szkoda, bo bardzo chciałabym urodzić naturalnie :-(

reklama
hej a ja wrocilam od lekarza...wyniki glukozy beda w czwartek no i okazalo sie ze mialam taksoplazmoze pobrali krew zeby sprawdzic kiedy.. :( pokloli mnie na 2 rekach...:(
lekarz zbadal i popatrzyl i powirdzial ze wszystka z dzidzia ok :) nawet jajka pokazal :p no ale tak czy siak zostaje pod okiem....i w 32 tyg ide do innego lekarza ktory cos tam ekstra sprawdzi...slabo mi dzis wiec wracam spowrotem do lozka milego dnia

Do góry