reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

więc i ja dołanczam do grona styczniówek 004.jpg

reklama
Kinia najgorsze co mozesz robic to przywolywac czarne mysli.... sila sugesti jest mocna, wiec zacznij cieszyc sie swoja fasolka, glaszcz brzuszek i mocno wierz, ze wszystko bedzie dobrze!!!!! i zrob wszystko, zeby jednak Cie zbadali, to bedziesz miala pewnosc!!!!
W wiekszosci krajow europejskicj ciaza do 12tc jest traktowana dosc lekko, bo wierza w naturalna selekcje i dopiero po 12 tc jest prowadzenie ciazy, u nas i w krajach slowianskich ciaza od poczecia jest objeta ochronna.... Przykre, ale cos w tym jest, najwiecej strat jest w pierwszym trymestrze.
Ale dosyc dolowania, Kinia glowa do gory bedzie dobrze!!!!!!
Panciona masz racje nasze nerwy moga bardziej zaszkodzic malenstwu jeszcze...... Najlepiej przytulic sie do sowjego faceta i wykorzystac jak to Asteria ujela swoja sennosc i nie myslec!!!!!!
Panciona Ty sie nie lam tymi klotniami, musisz wytlumaczyc swojemu facetowi, ze to nie Ty tylko hormony i ze musi sie przyzwyczaic bo to dopiero poczatek ;)
U mnie to trzecia ciaza i niestety mimo, ze mialam kierowac sie rozsadkiem i nie dawac sie hormonowm to i tak zmiana nastroju jest, kloce sie bez sensu i z lagodnej ksiezniczki staje sie hetera, i wierze glebooko, ze moj facet to zrozumie ( to jego pierwsza ciaza.....)
Oj niestety, przed nami pare miesiecy kompletnych zmian, trzymajmy sie razem i damy rade, a malenstwa rosna sobie i dadza nam wieeele radosci!!!!!
Milego dnia dziewczyny!!!!
Kajkapol i Hectoria witajcie i gratulacje!!!!!!!

Ostatnia edycja:
Dzień Dobry Mamy :)
Nowoprzybyłe witam i gratuluję, Kiniu trzymam kciuki.
Życzę miłego, radosnego dnia bez mdłości i plam :))
Ania.

Witam wszystkie przyszłe mamusie,

Jestem styczniówką 2011 i pamiętam jak rok temu o tej porze przeżywałam dokładnie to samo co większość z was:-) Głowa do góry! Będzie wszystko dobrze... a czas tak szybko płynie, że lada moment i powitacie porodówkę.

Mój bąbelek skończył wczoraj 4 miesiące a jeszcze pamiętam jak wariował w brzuszku.

Życzę wam wszystkiego dobrego, dużo zdrówka, cierpliwości i wspaniałych kopniaków i czkawek waszych maleństw:-D

Witajcie nowe mamuśki!
Kinia trzymaj się i dawaj znać jak Ci poszło z tym badaniem.

Do nas przyjeżdża dzisiaj mama chrzestna mojego szkraba i spędzimy razem cały dzień, bardzo się na to cieszę.

Aha, od niedzieli już lekkie mdłości mam, jeszcze nie takie, jak poprzednio, ale chyba się zaczyna....

Miłego dnia wszystkim:-) bez zmartwień i stresu

ja tu nerewicy w tym kraju dostane, dzownie do przychodni o ktorej mam byc na badanie a pielegniarka mowi ze najwczesniej o 10 ale 25 maja bo teraz na usg nie bedzie nic widac!!!!!!! a na bol mam wziac no spe!!! jade na ER!!

No to i ja chciałam sie przywitać i mam nadzieję juz tu pozostać :)
Wizyta u gina dopiero w planach, bo okazało się, że moja ginka ostatni kwartał roku będzie na urlopie :/
Od wczoraj siedzę i szukam dobrego gina w okolicy, a opinie w sieci raczej zniechęcają do każdego :/

Poza tym jeszcze mi nie niedobrze i oby tak zostało, bo poprzednio to była masakra.
Za to bolą mnie piersi - właściwie to była pierwsza rzecz, która mi uświadomiła, że mogę być w ciąży - nie dałam rady zbiegać po schodach.

Co jeszcze tak na szybko - mąż o ciąży wie i właściwie oboje jesteśmy trochę zaskoczeni (ale nie do końca).
Że tak powiem, wyszło nam na wpół celowo :cool2:

Reszcie rodziny nie mówimy jeszcze - dowiedzą się za jakis miesiąc o ile samo na to nie wpadną ;p

Gratuluję nowym dziewczynom! Faktycznie coraz nas więcej :-)
Anastazzja: i jak? i jak? Zrobiłaś test?
Kinia: ojoj, trzymaj się mocno i koniecznie nie stresuj!

A my dziś jedziemy do rodziców mojego K., jutro mówimy moim... Trzymajcie kciuki, bo jego rodzice chyba nie będą pozytywnie nastawieni... :-(

reklama
Witajcie dziewczynki ;-))
Klavell
jak widać będziemy obie oglądać ekran na usg i liczyć serduszka ;-)
A urlop jak widać jest dobrym sposobem na planowaną ciążę ;-)

Miłego dzionka życzę

Do góry